Forum Subaru

Przejdź do zawartości

Ważne wątki

Nawigacja - temat wałkowany

trytytki, śrubki i inne dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)

Moderatorzy: barbie, Bergen, WRC fan

Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania

Jaka nawigacja?

SIP z GP mapa
7
14%
Nawigacja sklepowa
42
85%

Liczba głosów : 49

Post 13 lis 2009, o 16:43

Chloru napisał(a):Myślę, że to niewiele w porównaniu do korzysci z noszenia jednego urządzenia zamiast 2 albo i 3

Tylko jak masz nosić urządzonko z ekranem 3-4cale przekątnej, to Ci kieszeń może oberwać ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky

Auto: die Pflaume

Post 13 lis 2009, o 16:50

ky napisał(a):Tylko jak masz nosić urządzonko z ekranem 3-4cale przekątnej, to Ci kieszeń może oberwać ;)

Bzdura ;-) Poza tym to dodatkowe 3 cale w spodniach :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru

Auto: XU10J4RS

Post 13 lis 2009, o 18:53

Razem masz 3.5"? ;>

r.
ky

Post 13 lis 2009, o 18:58

ky, Tobie się wszystko zboczeńcu z dyskietkami kojarzy. :mrgreen:

P.S. Noszę w kieszeni koszuli :-p :mrgreen:
Chloru

Post 13 lis 2009, o 22:58

Chloru napisał(a):Tobie się wszystko zboczeńcu z dyskietkami kojarzy. :mrgreen:

Bo ja to taki stary jestem, że jeszcze takie rzeczy pamiętam :P A 5.25" nawet ostatnio widziałem w użyciu, podczas próby rozruchu terminala do pewnej czterdziestoletniej techniki za setki tysięcy dolarów ;)

r.
ky

Post 13 lis 2009, o 23:10

ky napisał(a):
Bo ja to taki stary jestem, że jeszcze takie rzeczy pamiętam :P A 5.25" nawet ostatnio widziałem w użyciu, podczas próby rozruchu terminala do pewnej czterdziestoletniej techniki za setki tysięcy dolarów ;)

Możesz się przyznać co to było ? ;-)

Jak jesteś stary to powinieneś widzieć chociaz raz 3 calową amstradówę i może i 8 calowe też widziałeś... ;-)
Chloru

Post 14 lis 2009, o 00:13

ky, jak powiesz, że zaprogramowałeś coś za pomocą kart perforowanych, to może wykażemy jeszcze większy szacun ;)
Fido__
specjalne pozdrowienia dla Ciebie Gość
Dziwisz się, że Cię pozdrawiam - nie pisz na public, pokombinuj... A jak nadal nie wiesz to wyloguj się i zobacz jeszcze raz bez zalogowania
Fido__

Auto: Forester + Honda Type P..iter 35 ;-)

Post 14 lis 2009, o 00:16

Chloru napisał(a):Możesz się przyznać co to było ? ;-)

To na końcu terminala? Podobne do tego:

Obrazek

Chloru napisał(a):powinieneś widzieć chociaz raz 3 calową amstradówę i może i 8 calowe też widziałeś...

Widziałem jedno i drugie, ale nie używałem :) Przy czym to drugie w technikum, w postaci terminala Robotrona, który robił za eksponat.

Fido__ napisał(a):jak powiesz, że zaprogramowałeś coś za pomocą kart perforowanych

A czy ja wyglądam jak jakiś jaskiniowiec? Posadę jaskiniowców u nas zajmują inni ;)

r.
ky

Post 14 lis 2009, o 15:41

Chloru napisał(a):Nikt nie zauważył problemów z odbiorem radia ani ładowaniem nawigacji. Brandzlotechnik źuf też nie wspominał o potencjalnych problemach wręczając nam rozgałęziacz.

Myslisz ze ja nie mam co robic tylko prawic elaboraty dotyczace wszystkiego elepstrycznego/radiomaryjnego/informatolkowego. Zreszta wreczajac Ci rozgaleziacz do glowy przychodzilo mi jedynie "nie zjedz tego". :mrgreen:
Btw, najbardziej siejace urzadzenie jakie mialem w aucie to byla oryginalna ajkomowska ladowarka do IC-R20 :wall:

ky napisał(a):A czy ja wyglądam jak jakiś jaskiniowiec?

Odkad sie ostrzygles to juz nie :razz:
źuf

Auto: francuski piesek

Post 14 lis 2009, o 19:56

źuf napisał(a):Zreszta wreczajac Ci rozgaleziacz do glowy przychodzilo mi jedynie "nie zjedz tego". :mrgreen:

Puszka stabilizacji za dużo. ;-)

źuf napisał(a):Btw, najbardziej siejace urzadzenie jakie mialem w aucie to byla oryginalna ajkomowska ladowarka do IC-R20 :wall:

A u mnie to po prostu wentylator dmuchawy :razz:
Chloru

Post 2 gru 2009, o 20:22

a czy ktoś instalował fabryczną nawigację (ekran) do legacy 2008 diesel (konkretnie chodzi mi o podłaczenie funkcji "komputere pokładowego" i opłaczenie do audio ?
Dalej do tego ekranu mozna dołozyc Nawibox z funkcją touch scren, a do nawi box wgrać np auto mapę itd

problem czy ekran kenwood da się podłaczyc do magistrali samochodu ?
Toni

Post 27 lip 2010, o 13:39

UWAGA UWAGA,
czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?

Generalnie znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów. Ewentualnie trochę więcej. Mapa Polski z opcją dodania Europy później.
minimus

Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 27 lip 2010, o 15:16

minimus, najprostszy garmin nuvi 1200 łapie się w Twój zakres. A łatwością obsługi na bank zdobędzie serce znajomej.
Fido__
Dziwisz się, że Cię pozdrawiam - nie pisz na public, pokombinuj... A jak nadal nie wiesz to wyloguj się i zobacz jeszcze raz bez zalogowania
Fido__

Post 27 lip 2010, o 15:22

JAKA MAPA?
Witam. Mam w OBK 04 na fabrycznym zestawie mape Polski i kawalka Europy Kenwood 2007. Czyli stara... Jaka mape najlepiej tam wgrac?
grrr...
matthaewoosh

Auto: OTB MY04 2,5

Post 27 lip 2010, o 15:42

Fido__, dzięki.

W tym Larku jest MapaMap. To się do czegoś nadaje w ogóle?
Dużo zaletą jest podobno możliwość wgrania np Automapy bo nie ma locka.
minimus

Post 27 lip 2010, o 17:55

minimus napisał(a):znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów

Nokia 5230 z darmową nawigacją za 550 zeta w sklepie online Nokii. Jak kupi w jakimś abonamencie to jeszcze taniej wyjdzie, w sensie że zapłaci od razu mniej (nawet złotówkę) i tylko co miesiąc za abonament trzeba zapłacić...
Funky-Koval

Auto: SG5

Post 27 lip 2010, o 18:11

Funky-Koval, Ty żyjesz :-)

Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali? Ja mam i używam jedynie od święta. Jest totalnie nieporęczna i mało praktyczna. Ostatnio przegapiłem drogę bo Dido zadzwoniła akurat kiedy zbliżałem się do skrzyżowania i oczywiście na ekran wywaliło mi, że dzwoni żona, a mapa zeszła w tło...
Fido__
Fido__

Post 27 lip 2010, o 19:15

Fido__ napisał(a):Funky-Koval, Ty żyjesz

Te pogłoski są nieprawdziwe :-p

Fido__ napisał(a):Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali?

Ja ostatnio w E72, bo nie chce mi się targać Mio. Drogę widać, jest kilka widoków, mapy mam ściągnięte do telefonu i ograniczeniem jest tu tylko wielkość karty. A jak ktoś dzwoni, to mi przecież cały czas aparat gada, poza tym można przełączyć nawigację na widok preferowany. Ja mam raczej problem, że nie słyszę rozmówcy, bo ta wiedźma w słuchawce cały czas mi mówi "jedziesz z niedozwoloną prędkością". :whistle:
Funky-Koval

Post 27 lip 2010, o 19:16

Funky-Koval napisał(a):wiedźma w słuchawce cały czas mi mówi "jedziesz z niedozwoloną prędkością".

no tak, bo 20 poniżej ograniczenia też nie można :-p
minimus

Post 27 lip 2010, o 19:20

Wyłączyłbym tę sekutnicę, ale wtedy to już bym w ogóle nie wiedział ile jadę i czy trzeba zwolnić :-/
Funky-Koval

Post 27 lip 2010, o 20:28

Fido__ napisał(a):

Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali? Ja mam i używam jedynie od święta. Jest totalnie nieporęczna i mało praktyczna. Ostatnio przegapiłem drogę bo Dido zadzwoniła akurat kiedy zbliżałem się do skrzyżowania i oczywiście na ekran wywaliło mi, że dzwoni żona, a mapa zeszła w tło...

Jak kilka razy używałem i spisuje się zaskakująco dobrze - w E52 jest pewnie za mały ekran. Ideałem byłaby jednak np. AutoMapa na Symbiana, ale to raczej nierealne.
So What!

Auto: jasna i ciemna strona niemocy

Post 30 lip 2010, o 22:12

minimus napisał(a):czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?

zakupiłem dla znajomej coś co się nazywa TRAK i działa, budżetowa ale z dużym ekranem i niektóre z bajerami odblokowane są.
You don't win a war by dying for your country. You win a war by making the other poor dumb bastard die for his.
inquiz

Auto: turboantyk

Post 31 lip 2010, o 23:51

minimus napisał(a):UWAGA UWAGA,
czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?

Generalnie znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów. Ewentualnie trochę więcej. Mapa Polski z opcją dodania Europy później.

Mam Larka 43.1 od przeszlo roku, uzywalem go w miescie oraz na trasach w wielu krajach. Bardzo latwo da sie go odblokowac, mozna wgrywac Automape, iGo, Garmina, itd - wszytsko co pojdzie pod Win CE.
Generalnie jestem zadowolony. W standardzie jest MapaMap bez 3d, o ile w wawie jest jako tako to juz poza jest znacznie gorzej.
Ostatnio edytowano 31 lip 2010, o 23:51 przez sherif, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
Marcin
sherif

Auto: Outback 2.5 MY04

Poprzednia strona

Powrót do Dla kochających inaczej... czyli dział techniczny