Gratuluję choć ciężko uwierzyć...
![Uśmiech :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Gratuluję choć ciężko uwierzyć...
Ja pytałem.
Ja mam większość z fisslera. Najstarsza ma naście lat kupowana w makro czyli nie z najwyższej półki. Dobre są też te z tytanową powłoką, marka ma mniejsze znaczenie. Tyle że ja mam dużo patelni a nie jedną do wszystkiego więc zużycie też się rozkłada.
Bez przesady....może nie przeżyć ....Chociaż teraz to nie prawdziwe chlejady tylko jakieś spotkanie w typu bingo w domu spokojnej starości .
Folię a pod folię sianko...
Pieniek wykorzystuje się te do rozbijania mięsa. Nie ma nic wygodniejszego. Deski z rowkiem są do zdjęcia
A jak konserwować drewniane rączki od noży? Też olejem?Kruszyn pisze: ↑13 maja 2021, o 14:47Deski powinno sie konserwować co jakiś czas. Kiedyś po skończonej pracy pieniek był myty gorącą wodą później "ścierany" ostrym nożem czy tasakiem , następnie zasypany solą i czekał na następną pracę. Dobra deska to podstawa jak posiadasz dobre noże... tu fajny artykuł
https://vianto.pl/a/poradnik-dla-wybier ... nm4BhyYtBk
stach22, pytanie jest tendencyjne....Jasne ,że chorwacki i z Webera
Jadłem kiedyś coś podobnego w Cro. Nie pamiętam, gdzie.
Jedyna różnica to bułka tarta i brak pomidorów i papryki, pozostanę przy hiszpańskiej wersji, bo pomidory tu są obłędne dosyć ;)FUX pisze: ↑4 lip 2021, o 19:28Jadłem kiedyś coś podobnego w Cro. Nie pamiętam, gdzie.
Z pomidorami mnie nie podchodzi to danie.
Te "moje", to oliwa na dno, podgrzać, kilka ząbków czosnku chwilę zeszklić ale nie zbrązowić, podkręcić temperaturę, wrzucić z 1kg małży, wlać pół/szklankę białego wina, temperatura na maksa, aż się zagotuje, zmniejszyć ogień, posypać bułką tartą, posiekaną pietruszką, wstrząsnąć kilka razy aby się wszystko wymieszało, poczekać aż się otworzą.
Podawać z białym pieczywem i winem.
Smacznego.
A to muszę aż zwrócić uwagę jaka tu cena. Murcja to ogólnie warzywno owocowe zagłębie Europy.