Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Kąąbi 3 i Niepsujące się.
-
Polubił:
206 razy
-
Polubione posty:
282 razy
Post
15 gru 2015, o 00:25
vibowit pisze:
W sałatce Remka zdecydowanie brakuje smażonego boczku. ;)
Krypto-arab ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Post
15 gru 2015, o 00:30
Arno pisze:Dla Fido_
Roszponka, boczek, chleb był żytni, vinegrette...
Bierzesz człowieku roszponkę
Myjesz, suszysz...
Bierzesz boczek i tniesz w drobną kosteczkę. Na patelnie i wytapiasz, wylewasz tłuszcz, boczek na papierowy ręcznik, żebytłuszcz wciągnęłó
Chleb żytni kroisz na malutkie kawałki, i cienkie dość, mniejsze niż te co były. I w piecu pieczesz aż zbrązowieją.
Mieszasz boczek i grzanki z roszponką.
Robisz se sos vinegrette, jaki tam se chcesz, ten był z miodem
koniec pieśni
Ukłony dla Dominex'a. Jutro sobie taką robię
Konto usunięte
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
355 razy
Post
15 gru 2015, o 03:22
vibowit pisze:
No właśnie. W sałatce Remka zdecydowanie brakuje smażonego boczku. ;)
cholesterol
z rok świni nie jadłem.
Alan, Alan, Alan!
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
15 gru 2015, o 08:06
Wszystko, co dobre, musi być słodkie i tłuste.
FUX
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Kiełpin
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Post
15 gru 2015, o 11:10
Alan, Alan, Alan! pisze:vibowit pisze:
No właśnie. W sałatce Remka zdecydowanie brakuje smażonego boczku. ;)
cholesterol
z rok świni nie jadłem.
Łomatko. Współczuję.
Gdzieś czytałem, czy widziałem w jakimś programie roślinę o smaku bekonu. ;)
czarne jest piękne...
vibowit
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
15 gru 2015, o 21:39
FUX pisze:Wszystko, co dobre, musi być słodkie i tłuste.
Słone i tłuste.
Słone wzmacnia smak, większość aromatów jest rozpuszczalnych wyłącznie w tłuszczu.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Warszawa
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
18 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Post
15 gru 2015, o 21:54
FUX pisze:Dzięki. Jutro niech Młody działa.
FUX, u nas można to dostać w Piotrze i Pawle, bądź w innej Almie. Nie masz w okolicy? Taco shells
Godlik
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Post
23 gru 2015, o 23:28
Droga redakcjo, upiekłem dwa pierniki (pierwsze w moim życiu) wg przepisu w z kuchni lidla
http://kuchnialidla.pl/product/piernik- ... AiFm8P8HAQ
Obydwa piekłem tyle samo długo, z takich samych składników. I po wyjęciu jeden mi się zapadł na środku. Smakuje tak zaj....., że ja p......, ale się zapadł...
Czym to może być spowodowane.
- Wasza dziewica ciastkarstwa
Konto usunięte
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Kąąbi 3 i Niepsujące się.
-
Polubił:
206 razy
-
Polubione posty:
282 razy
Post
23 gru 2015, o 23:34
Za szybko wyjąłeś, za późno wyjąłeś, wstałeś rano lewą nogą, nieodpowiednia faza księżyca. W tej kolejności.
A poważnie. Trochę kwestia szczęścia.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
24 gru 2015, o 09:28
Dwie foremki pewnie w poprzek, wylot wentylatora z tyłu, zasłonięty pierwszą foremką.
Za krótko, za wysoko, nie było cyrkulacji.
FUX
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Post
24 gru 2015, o 09:58
To prawda, dwie w poprzek. Ale nie dawałem termoobiegu. Góra dół. I faktycznie zapadł się ten "z przodu"
Konto usunięte
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Post
24 gru 2015, o 10:49
będziesz ćwiczył aż do perfekcji
zino
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
5 sty 2016, o 20:53
Zrobiłem dzisiaj Sidorówkę.
FUX
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
20 sty 2016, o 16:28
Smacznego. Składniki w Lidlu.
FUX
-
ptk22
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: JG
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Post
20 sty 2016, o 16:31
FUX, to wygląda okropnie... Smakuje tak jak wygląda?
Jest ryzyko, musi być wybór.
ptk22
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
-
Polubił:
213 razy
-
Polubione posty:
492 razy
Post
20 sty 2016, o 16:58
Konto usunięte, z moich doświadczeń lepiej kupić zwykłe mule i samemu przyrządzić. Czasami są takie gotowe, od razu w sosie i nie są najlepsze.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
20 sty 2016, o 18:38
Mule były oczyszczone i nic poza tym.
Po otwarciu zapach Adriatyku.
Oliwa z oliwek, czosnek, natka pietruszki, białe wino, troszkę bułki tartej, bagietka. Mniam.
Gotowe były w pomidorach ale to nie dla nas.
Tutaj macie przepis.
http://www.polako.eu/mule-po-dalmatynsk ... i-pysznie/
Nawet dla opornych...
FUX
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
-
Polubił:
213 razy
-
Polubione posty:
492 razy
Post
20 sty 2016, o 18:54
FUX, no to dobrze wybrałeś
- są też takie gotowe do podgrzania. Do przepisu FUXa ja dodaję małą drobno posiekaną cebulę.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
20 sty 2016, o 19:21
Chloru, z cebula raczej nie będzie ok....
A rzeczy przetworzonych to raczej nie kupuję.
FUX
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
-
Polubił:
213 razy
-
Polubione posty:
492 razy
Post
20 sty 2016, o 19:27
FUX, nie chciałem wyjść na eksperta - tak naprawdę to powinna być szalotka ;) Oczywiście kwestia tego co kto lubi i co ma pod ręką w kuchni.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
20 sty 2016, o 19:43
Te, które jadaliśmy w Cro czy I, nigdy nie serwowali z przesmażoną cebulą.
Znajoma Chorwatka robiła w Dalmacji wg przepisu, który wyżej podałem.
Ale to wszytko kwestia gustu.
FUX
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
-
Polubił:
213 razy
-
Polubione posty:
492 razy
Post
20 sty 2016, o 20:59
Ale kto pisał o smazeniu cebuli? Lekko ja zeszklic i tyle. Ma się zrobić przezroczysta a nie brązowa.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
222 razy
-
Polubione posty:
345 razy
Post
20 sty 2016, o 21:02
No dobra; zeszkloną.
Kup po kg i zrób jedną porcję tak, druga siak.
Gwarantuję, że ta z cebula będzie
.
FUX