Kreskowa charytatywność

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Kreskowa charytatywność

Post 12 lis 2008, o 22:11

Pójdę pod prąd...
Po co nam kolejne stringi, nowe fele, spojlery, gorsety :oops: , skarpetki, szaliki, dmuchane lale, wibratory, etc.

Może tak, kwotę jakąś, przeznaczyć na zakup mentosów, snikersów, kokakoli, ptasiego mleczka, pluszaków, itd. i kawalkadą subaraków w warsiawce, Krakowie, Dgańsku, Koziej wólce * (*niepotrzebne skreślić), zawieść do jakiegoś ośrodka opiekuńczego, hospicjum, sam już nie wiem..... :-/
Nie bijcie za pomysl. Konstruktywna krytykę przyjmę....
;-( .

Dolce far niente ;-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Re: Drogi Święty Mikołaju...

Post 12 lis 2008, o 22:13

FUX, inicjatywa szczytna i niezależnie od tutejszego losowania zrobić toto można. Ja jestem za :thumb:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Drogi Święty Mikołaju...

Post 12 lis 2008, o 22:25

Też jestem za, deklaruję udział, ale niezależnie od Mikołaja wewnętrznego.

Fux, Barbie, jeśli nie macie nic na wizawi, proponuję wydzielenie kreskowej charytatywności do odrębnego wątka.
Z propozycjami, gdzie, dla kogo i w jakiej oprawie.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: Kreskowa charytatywność

Post 12 lis 2008, o 22:30

no to ja na wizawi nie mam :thumb:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lis 2008, o 22:46

To proszę, aby ktoś zrobil jaką ankietę, bo ja się nie znam, z kwotami; nie wiem- 10, 20, 50, 100, ile kto może/chce.
Za tysiąc, dwa, trzy to się juz trochę nazbiera łakoci....
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 12 lis 2008, o 23:07

FUX pisze: trochę nazbiera łakoci....

to ja tez pod prąd , łakoci nie polecam bo w dniach mikołajowych i świątecznych gwiazdkowych np dzieci z domów dziecka obsypywane sa torbami cukierków, które dotknięci wyrzutem / odruchem serca ludzie podrzucaja cichcem, a jest mnóstwo potrzeb na które kasa, kasa i kasa jest potrzebna

pomysł super ale z jedną uwagą, cel pomocy nalezy wybrać konkretny

p.s. wiem, że te łakocie to miał być taki symbol/propozycja

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2008, o 08:44

Jeszcze jedno dodam. Za cel lepiej obrać ośrodek z maluchami tak do ca. 10-12 lat.
O starszych to na PW albo przy okazji Chlejad można pogadać....
Np. 16 lat i "orzel" w 5 klasie podstawowki...
Tym to najlepiej fajki, gumki i coś mocniejszego podrzucić. :-(
Dolce far niente ;-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 13 lis 2008, o 11:44

Parę lat temu, wraz z krakowską grupą motocykielową "Krakuf" wspieraliśmy dom dziecka, dzieci w wieku 3 - 6 lat. Min tych dzieci, jak im stado czarnych i złych motocyklistów przywiozło pół transita zabawek, nigdy nie zapomnę.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi

Post 13 lis 2008, o 11:53

Przywracacie mi wiarę w człowieka :!: Uważam, że powinniśmy obrać jakiś dom dziecka i systematycznie go wspierać! Żal mi takich maluszków.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2008, o 11:55

devlin pisze:Parę lat temu, wraz z krakowską grupą motocykielową "Krakuf" wspieraliśmy dom dziecka, dzieci w wieku 3 - 6 lat. Min tych dzieci, jak im stado czarnych i złych motocyklistów przywiozło pół transita zabawek, nigdy nie zapomnę.
Dlatego jestem za zabawkami/ciuchami/czymś namacalnym. Ja wiem że te placówki są niedofinansowane, ale datki pieniężne nie dadzą dzieciarni takiej radochy na święta jak Święty Mikołaj w Subaru ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 13 lis 2008, o 12:10

barbie pisze: Dlatego jestem za zabawkami/ciuchami/czymś namacalnym. Ja wiem że te placówki są niedofinansowane, ale datki pieniężne nie dadzą dzieciarni takiej radochy na święta jak Święty Mikołaj w Subaru

tez jestem za tym, ale uważam, że po zdecydowaniu : komu, należy dowiedzieć się : co .

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 13 lis 2008, o 12:37

Pomysł bardzo fajny. Ja bym się skłaniał do wybrania domu dziecka w jakimś ostatnim pipidówku, gdzie gmina jest biedna i nie może wspomagać maluchów.

zagatka
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 13 lis 2008, o 12:45

esilon pisze:uważam, że po zdecydowaniu : komu, należy dowiedzieć się : co .
Jak najbardziej, bo nie ma sensu prezentować kolejnych pluszaków, jak można dzieciakom zorganizować "List do Świętego Mikołaja" i niech sami napiszą co by chcieli. Zawsze to jedno spełnione marzenie więcej :]

A pomysł bardzo bardzo :) chętnie się dołącze :]
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 13 lis 2008, o 17:14

Konto usunięte pisze:Pomysł bardzo fajny. Ja bym się skłaniał do wybrania domu dziecka w jakimś ostatnim pipidówku, gdzie gmina jest biedna i nie może wspomagać maluchów.
Popieram :idea:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

misioo
2 gwiazdki
Auto: SuBEARu

Post 14 lis 2008, o 09:49

Jakieś skromne wsparcie ode mnie też się znajdzie 8-)
A może, jeżeli funduszy byłoby sporo, podzielić je - kupić prezenty dla dzieciaków a jakąś część (ew. to co zostanie) dla domu na utrzymanie (szczególnie, jeżeli to faktycznie będzie w jakiejś biednej gminie).
Co do kwoty to chyba tyle ile kto chce/może - możliwości mamy różne, po co kogoś ograniczać w hojności ;-)

naLeśnik
4 gwiazdki
Auto: destrukcja

Post 14 lis 2008, o 10:13

a może jakąś prenumeratę fajnego pisma wykupić takiemu domowi dziecka czy wiosce dziecięcej? Coby dzieciarnia mogła być na bieżąco ze swoimi zainteresowaniami? Albo wykupić abonament enki czy cyfry - z jakimiś kanałami naukowymi (bez innych głupot)? W takich domach też są mądre dzieci z parciem na wiedzę. Tylko nie mają środków do realizacji swoich marzeń. To raptem kilka stówek na cały rok.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubione posty: 2 razy

Post 14 lis 2008, o 12:11

naLeśnik pisze: może jakąś prenumeratę fajnego pisma wykupić takiemu domowi dziecka czy wiosce dziecięcej? Coby dzieciarnia mogła być na bieżąco ze swoimi zainteresowaniami? Albo wykupić abonament enki czy cyfry - z jakimiś kanałami naukowymi (bez innych głupot)? W takich domach też są mądre dzieci z parciem na wiedzę. Tylko nie mają środków do realizacji swoich marzeń.

Bardzo mi odpowiada ten sposób myślenia. 8-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 14 lis 2008, o 13:03

Zabierzcie dzieciaki w swoje diabelskie imprezy i poupalajcie :-d
A tak poważnie to fajny pomysł też pomogę i może namowie znajomych z po za forum
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 lis 2008, o 14:06

naLeśnik pisze: a może jakąś prenumeratę fajnego pisma wykupić takiemu domowi dziecka czy wiosce dziecięcej? Coby dzieciarnia mogła być na bieżąco ze swoimi zainteresowaniami? Albo wykupić abonament enki czy cyfry - z jakimiś kanałami naukowymi (bez innych głupot)? W takich domach też są mądre dzieci z parciem na wiedzę. Tylko nie mają środków do realizacji swoich marzeń. To raptem kilka stówek na cały rok.

Świetny pomysł :idea:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 14 lis 2008, o 17:57

WRC fan pisze:
naLeśnik pisze: a może jakąś prenumeratę fajnego pisma wykupić takiemu domowi dziecka czy wiosce dziecięcej? Coby dzieciarnia mogła być na bieżąco ze swoimi zainteresowaniami? Albo wykupić abonament enki czy cyfry - z jakimiś kanałami naukowymi (bez innych głupot)? W takich domach też są mądre dzieci z parciem na wiedzę. Tylko nie mają środków do realizacji swoich marzeń. To raptem kilka stówek na cały rok.

Jest tylko jedno ale... wybrany dom dziecka powinien być "pod kontrolą", aby nie okazało się, że np. dekoder cyfry znajdzie się w prywatnym posiadaniu dyrekcji. Może przesadzam, ale niegdyś współpracowałem z pewnym przedszkolem i tam niestety był to niechlubny standard, że co lepszy sprzęt komputerowy z darowizn lądował w domach personelu :evil:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2008, o 17:58

rrosiak pisze: że co lepszy sprzęt komputerowy z darowizn lądował w domach personelu
Potwierdzam.... :-( :-( :-(
Dolce far niente ;-)

naLeśnik
4 gwiazdki
Auto: destrukcja

Post 14 lis 2008, o 18:57

rrosiak pisze:
WRC fan pisze:

Jest tylko jedno ale... wybrany dom dziecka powinien być "pod kontrolą", aby nie okazało się, że np. dekoder cyfry znajdzie się w prywatnym posiadaniu dyrekcji. Może przesadzam, ale niegdyś współpracowałem z pewnym przedszkolem i tam niestety był to niechlubny standard, że co lepszy sprzęt komputerowy z darowizn lądował w domach personelu :evil:
ano zgadza się. Dlatego dobrze by było jakby taki ośrodek ktoś miał możliwość sprawdzić raz na jakiś czas - niekoniecznie osobiście. Zresztą takie "podkradanie" tyczy się wszystkiego, niezależnie czy to będą łakocie czy fajne pluszaki - wszystko się kierownictwu "może przydać" w celach prywatnych. No ale nie generalizujmy.
Jakakolwiek by to nie była pomoc to tak czy siak musi to być ośrodek sprawdzony i z uczciwym personelem.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 14 lis 2008, o 21:26

Pomysł zacny , można popytać wśród "dzieciatych " znajomych czy nie mają jakiś zabawek którymi nie bawią się ich pociechy. Dekoder, enka czy prenumerata świetny pomysł.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2008, o 18:49

Wynaleźliście kolo siebie obiekty/obiekt obdarowania?
Pluszaki, czy dekoder?
Słodycze czy ? ?
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 17 lis 2008, o 20:13

Bardzo fajny pomysł :thumb:
A może znaleźć obiekt i zapytać dzieci co by chciały :?:

ODPOWIEDZ