Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Pójdę pod prąd...
Po co nam kolejne stringi, nowe fele, spojlery, gorsety
, skarpetki, szaliki, dmuchane lale, wibratory, etc.
Może tak, kwotę jakąś, przeznaczyć na zakup mentosów, snikersów, kokakoli, ptasiego mleczka, pluszaków, itd. i kawalkadą subaraków w warsiawce, Krakowie, Dgańsku, Koziej wólce * (*niepotrzebne skreślić), zawieść do jakiegoś ośrodka opiekuńczego, hospicjum, sam już nie wiem.....
Nie bijcie za pomysl. Konstruktywna krytykę przyjmę.... 
.
Dolce far niente

FUX
-
barbie
- 6 gwiazdek
- Auto: OOOO
-
Polubił:
34 razy
-
Polubione posty:
87 razy
FUX, inicjatywa szczytna i niezależnie od tutejszego losowania zrobić toto można. Ja jestem za

barbie
-
WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
-
Polubił:
3 razy
-
Polubione posty:
2 razy
Też jestem za, deklaruję udział, ale niezależnie od Mikołaja wewnętrznego.
Fux, Barbie, jeśli nie macie nic na wizawi, proponuję wydzielenie kreskowej charytatywności do odrębnego wątka.
Z propozycjami, gdzie, dla kogo i w jakiej oprawie.
WiS
-
barbie
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
34 razy
-
Polubione posty:
87 razy
no to ja na wizawi nie mam

barbie
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
To proszę, aby ktoś zrobil jaką ankietę, bo ja się nie znam, z kwotami; nie wiem- 10, 20, 50, 100, ile kto może/chce.
Za tysiąc, dwa, trzy to się juz trochę nazbiera łakoci....
Dolce far niente

FUX
-
esilon
- 6 gwiazdek
- Auto: mat
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
4 razy
FUX pisze:
trochę nazbiera łakoci....
to ja tez pod prąd , łakoci nie polecam bo w dniach mikołajowych i świątecznych gwiazdkowych np dzieci z domów dziecka obsypywane sa torbami cukierków, które dotknięci wyrzutem / odruchem serca ludzie podrzucaja cichcem, a jest mnóstwo potrzeb na które kasa, kasa i kasa jest potrzebna
pomysł super ale z jedną uwagą, cel pomocy nalezy wybrać konkretny
p.s. wiem, że te łakocie to miał być taki symbol/propozycja
esilon
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Jeszcze jedno dodam. Za cel lepiej obrać ośrodek z maluchami tak do ca. 10-12 lat.
O starszych to na PW albo przy okazji Chlejad można pogadać....
Np. 16 lat i "orzel" w 5 klasie podstawowki...
Tym to najlepiej fajki, gumki i coś mocniejszego podrzucić.

Dolce far niente

FUX
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Parę lat temu, wraz z krakowską grupą motocykielową "Krakuf" wspieraliśmy dom dziecka, dzieci w wieku 3 - 6 lat. Min tych dzieci, jak im stado czarnych i złych motocyklistów przywiozło pół transita zabawek, nigdy nie zapomnę.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
devlin
-
liwit
- 5 gwiazdek
- Auto: A6 vel Odi
-
Polubił:
3 razy
-
Polubione posty:
0
Przywracacie mi wiarę w człowieka

Uważam, że powinniśmy obrać jakiś dom dziecka i systematycznie go wspierać! Żal mi takich maluszków.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
liwit
-
barbie
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
34 razy
-
Polubione posty:
87 razy
devlin pisze:Parę lat temu, wraz z krakowską grupą motocykielową "Krakuf" wspieraliśmy dom dziecka, dzieci w wieku 3 - 6 lat. Min tych dzieci, jak im stado czarnych i złych motocyklistów przywiozło pół transita zabawek, nigdy nie zapomnę.
Dlatego jestem za zabawkami/ciuchami/czymś namacalnym. Ja wiem że te placówki są niedofinansowane, ale datki pieniężne nie dadzą dzieciarni takiej radochy na święta jak Święty Mikołaj w Subaru

barbie
-
esilon
- 6 gwiazdek
- Auto: mat
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
4 razy
barbie pisze:
Dlatego jestem za zabawkami/ciuchami/czymś namacalnym. Ja wiem że te placówki są niedofinansowane, ale datki pieniężne nie dadzą dzieciarni takiej radochy na święta jak Święty Mikołaj w Subaru
tez jestem za tym, ale uważam, że po zdecydowaniu : komu, należy dowiedzieć się : co .
esilon
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Pomysł bardzo fajny. Ja bym się skłaniał do wybrania domu dziecka w jakimś ostatnim pipidówku, gdzie gmina jest biedna i nie może wspomagać maluchów.
Konto usunięte
-
zagatka
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
esilon pisze:uważam, że po zdecydowaniu : komu, należy dowiedzieć się : co .
Jak najbardziej, bo nie ma sensu prezentować kolejnych pluszaków, jak można dzieciakom zorganizować "List do Świętego Mikołaja" i niech sami napiszą co by chcieli. Zawsze to jedno spełnione marzenie więcej :]
A pomysł bardzo bardzo :) chętnie się dołącze :]
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
zagatka
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
Konto usunięte pisze:Pomysł bardzo fajny. Ja bym się skłaniał do wybrania domu dziecka w jakimś ostatnim pipidówku, gdzie gmina jest biedna i nie może wspomagać maluchów.
Popieram

"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
misioo
- 2 gwiazdki
- Auto: SuBEARu
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jakieś skromne wsparcie ode mnie też się znajdzie

A może, jeżeli funduszy byłoby sporo, podzielić je - kupić prezenty dla dzieciaków a jakąś część (ew. to co zostanie) dla domu na utrzymanie (szczególnie, jeżeli to faktycznie będzie w jakiejś biednej gminie).
Co do kwoty to chyba tyle ile kto chce/może - możliwości mamy różne, po co kogoś ograniczać w hojności

misioo
-
naLeśnik
- 4 gwiazdki
- Auto: destrukcja
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
a może jakąś prenumeratę fajnego pisma wykupić takiemu domowi dziecka czy wiosce dziecięcej? Coby dzieciarnia mogła być na bieżąco ze swoimi zainteresowaniami? Albo wykupić abonament enki czy cyfry - z jakimiś kanałami naukowymi (bez innych głupot)? W takich domach też są mądre dzieci z parciem na wiedzę. Tylko nie mają środków do realizacji swoich marzeń. To raptem kilka stówek na cały rok.
naLeśnik
-
WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
-
Polubił:
3 razy
-
Polubione posty:
2 razy
naLeśnik pisze:
może jakąś prenumeratę fajnego pisma wykupić takiemu domowi dziecka czy wiosce dziecięcej? Coby dzieciarnia mogła być na bieżąco ze swoimi zainteresowaniami? Albo wykupić abonament enki czy cyfry - z jakimiś kanałami naukowymi (bez innych głupot)? W takich domach też są mądre dzieci z parciem na wiedzę. Tylko nie mają środków do realizacji swoich marzeń.
Bardzo mi odpowiada ten sposób myślenia.

WiS
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Zabierzcie dzieciaki w swoje diabelskie imprezy i poupalajcie
A tak poważnie to fajny pomysł też pomogę i może namowie znajomych z po za forum
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
WRC fan
- Moderator
-
Polubił:
8 razy
-
Polubione posty:
10 razy
naLeśnik pisze:
a może jakąś prenumeratę fajnego pisma wykupić takiemu domowi dziecka czy wiosce dziecięcej? Coby dzieciarnia mogła być na bieżąco ze swoimi zainteresowaniami? Albo wykupić abonament enki czy cyfry - z jakimiś kanałami naukowymi (bez innych głupot)? W takich domach też są mądre dzieci z parciem na wiedzę. Tylko nie mają środków do realizacji swoich marzeń. To raptem kilka stówek na cały rok.
Świetny pomysł

WRC fan
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
WRC fan pisze:naLeśnik pisze:
Świetny pomysł

Jest tylko jedno ale... wybrany dom dziecka powinien być "pod kontrolą", aby nie okazało się, że np. dekoder cyfry znajdzie się w prywatnym posiadaniu dyrekcji. Może przesadzam, ale niegdyś współpracowałem z pewnym przedszkolem i tam niestety był to niechlubny standard, że co lepszy sprzęt komputerowy z darowizn lądował w domach personelu

"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
rrosiak pisze:
że co lepszy sprzęt komputerowy z darowizn lądował w domach personelu
Potwierdzam....

Dolce far niente

FUX
-
naLeśnik
- 4 gwiazdki
- Auto: destrukcja
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
rrosiak pisze:WRC fan pisze:naLeśnik pisze:
Świetny pomysł

Jest tylko jedno ale... wybrany dom dziecka powinien być "pod kontrolą", aby nie okazało się, że np. dekoder cyfry znajdzie się w prywatnym posiadaniu dyrekcji. Może przesadzam, ale niegdyś współpracowałem z pewnym przedszkolem i tam niestety był to niechlubny standard, że co lepszy sprzęt komputerowy z darowizn lądował w domach personelu

ano zgadza się. Dlatego dobrze by było jakby taki ośrodek ktoś miał możliwość sprawdzić raz na jakiś czas - niekoniecznie osobiście. Zresztą takie "podkradanie" tyczy się wszystkiego, niezależnie czy to będą łakocie czy fajne pluszaki - wszystko się kierownictwu "może przydać" w celach prywatnych. No ale nie generalizujmy.
Jakakolwiek by to nie była pomoc to tak czy siak musi to być ośrodek sprawdzony i z uczciwym personelem.
naLeśnik
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Pomysł zacny , można popytać wśród "dzieciatych " znajomych czy nie mają jakiś zabawek którymi nie bawią się ich pociechy. Dekoder, enka czy prenumerata świetny pomysł.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Wynaleźliście kolo siebie obiekty/obiekt obdarowania?
Pluszaki, czy dekoder?
Słodycze czy ? ?
Dolce far niente

FUX
-
Piter 35
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
181 razy
-
Polubione posty: