Dom Dziecka "Julin" w Kaliskach bardzo chętnie przyjmie od nas Świętego Mikołaja

Więc do dzieła

Dom Dziecka mieści się tutaj

Jest w nim 35 dzieci w wieku 4-20 lat. Pani, z którą rozmawiałam zapytała czy moglibyśmy przyjechać naszymi subarakami, żeby je dzieciakom pokazać. Myślę, że możemy, prawda?

zbieramy:
- - środki czystości
- ubrania, kapcie
- książki
- zabawki
Rzeczy nie muszą być nowe, ważne żeby były w dobrym stanie

Umówiłam się z Panią z Domu Dziecka na dostawę w niedzielę 21.12 lub poniedziałek 22.12 - przypuszczam że wszyscy będą woleli niedzielę, bo w poniedziałek praca/jajeczko/opłatek, te rzeczy. Mam jeszcze do niej zadzwonić potwierdzić.
Logistycznie wspierają nas 2 niezwykle życzliwe firmy czyli 4Turbo, które zapewni nam samochód do przewiezienia towaru, oraz Coś Pięknego, gdzie można przysyłać/przynosić rzeczy do oddania.
Adres do przesłania darów to:
Coś Pięknego Centrum Handlowe LAND
ul. Wałbrzyska 11, lokal 197, 02-739 Warszawa
JEŻELI ktoś z Was chciałby pomóc ale nie ma niczego do oddania, nie ma jak wysłać lub ma jakikolwiek inny kłopot, może przesłać pieniądze na rachunek który otworzyłam specjalnie z tej okazji:
EDIT
Za pieniądze, które się tam znajdą, wybiorę do Makro i zanabędę jakieś Domestosy albo inne gadżeta.
Moja propozycja jest taka, żeby zebrać się w niedzielę 21go około południa i wyruszyć tamże. To jest około 1h drogi.
A teraz poproszę o listę chętnych do pojawienia się w niedzielę i bardzo proszę się nie wykruszać

1. Barbie