Chodź, pomaluj mój świat... czyli kolorowanki-lakierowanki
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Chodź, pomaluj mój świat... czyli kolorowanki-lakierowanki
Wreszcie znalazłem i zakupiłem (dzięki AMI) normalne lusterka do GieTuni, które właśnie do mnie lecą. Lusterka są jednak w kolorze niebieskim i trzeba będzie je przemalować. Już tutaj (w UK) się wstępnie dowiadywałem o cenę, ale chciałem się też zorientować jak to wygląda w Polsce. W sumie niedługo będę, więc jeśli mógłbym to ewentualnie załatwić, to nawet lepiej. I tu pojawiają się pytanka:
Czy orientujecie się ile może kosztować przemalowanie lusterek w którymś z warszawskich zakładów?
Czy możecie polecić jakiegoś lakiernika, który to porządnie zrobi?
Ile trwa taka operacja?
Jaki jest kod srebrnego lakieru Subaru?
Czy orientujecie się ile może kosztować przemalowanie lusterek w którymś z warszawskich zakładów?
Czy możecie polecić jakiegoś lakiernika, który to porządnie zrobi?
Ile trwa taka operacja?
Jaki jest kod srebrnego lakieru Subaru?
Re: Chodź, pomaluj mój świat... czyli kolorowanki-lakierowanki
W stolnicy, nie wiem; u mnie na wsi z 50-100.vicu pisze: Czy orientujecie się ile może kosztować przemalowanie lusterek w którymś z warszawskich zakładów?
Dzień, jak Pan Lakiernik ma dobry dzien.vicu pisze: Ile trwa taka operacja?

Dolce far niente 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
vicu, nie wiem jak lusterka, ja za pomalowanie estijajowego wróblołapu na wiśniowo zapłaciłem chyba 100 albo 150PLN (już nie pamiętam). Ale ładnie zostało zrobione.
Tylko lakiernik stękał, że jakiś trudny, niespotykany kolor i miał problemy z doborem
Tylko lakiernik stękał, że jakiś trudny, niespotykany kolor i miał problemy z doborem

Czasami wydaje mi się że stękanie to nieodłączna cecha wszystkich świadczących usługi związane z motoryzacją.
Czasami to mi się nie wydaje ;) Generalnie chłopaki już dawno nastawiły się na łatwy i szybki zysk z trzepania rutynowych czynności. A jak trzeba coś pomyśleć, pogłókować, pokombinować i popracować, to im się nie opłaca.Bergen pisze: Czasami wydaje mi się że stękanie to nieodłączna cecha wszystkich świadczących usługi związane z motoryzacją
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
My tu gadu gadu, a o warszawskich lakiernikach cisza
Naprawdę nikt nie może kogoś konkretnego i sprawdzonego polecić? Przecież co raz czytam o waszych przyrysowaniach czy innych stłuczkach, gdzieś to kurde musicie później malować 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Właśnie, kto oprócz Adamskiego robi godnie subaraki w stolnicy?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
To i ja się podepnęKonto usunięte pisze: Właśnie, kto oprócz Adamskiego robi godnie subaraki w stolnicy?

Rdza mi zżera tylne błotniki w GTku i muszę coś z tym szybko zrobić

To sugeruję demontaż tyłu; jak blotniki to i pewnie nadkola...Godlik pisze:To i ja się podepnęKonto usunięte pisze: Właśnie, kto oprócz Adamskiego robi godnie subaraki w stolnicy?![]()
Kto wie, czy o blacharza się nie oprze...

Dolce far niente 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Na pewno oprze, zdaje sobie z tego sprawę. Rdzewieją ranty i miejsce, w którym błotnik się styka ze zderzakiem. To samo było w Civicach ~95-99. Do Hondy można było kupić i wspawać reperaturki. Pytanie, czy do Imprezy też są...FUX pisze:To sugeruję demontaż tyłu; jak blotniki to i pewnie nadkola...Godlik pisze:To i ja się podepnęKonto usunięte pisze: Właśnie, kto oprócz Adamskiego robi godnie subaraki w stolnicy?![]()
Kto wie, czy o blacharza się nie oprze...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: Właśnie, kto oprócz Adamskiego robi godnie subaraki w stolnicy?
http://www.auto-serwis.waw.pl jest "nieoficjalnym" podwykonawcą ASO wielu marek (w tym Subaru i Audi) i ma bardzo dobre opinie.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Znalazłem taką tabelkę z rozpisanymi kodami kolorów lakierów, które były i są używane w Imprezkach. Zainteresowanym może się przydać:
http://www.drmotorsport.co.uk/Subaru%20 ... 0Codes.htm
http://www.drmotorsport.co.uk/Subaru%20 ... 0Codes.htm