Zima w górach AD. 2012-2013
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zima w górach AD. 2012-2013
cyqan, jeśli chodzi o fotki to sobota o świcie będzie optymalna - zerowy ruch, jasno i (prawdopodobnie) świeży opad. Natomiast w piątek wieczorem ja się chętnie udam na delikatny rekonesans. Żeby ocenić warunki i zobaczyć kolibrowy pysk. 

- Maxi74
- 2 gwiazdki
- Auto: napewno kiedyś znowu będzie...
Jeśli łącznik między kierą a pedałami się zdąży zregenerować to i srebrna dołączy do spociku w sobotę rano
bo piątek odpada gdyż tyram do 24:00
Dajcie znać tylko o której bo 05:00 to
trochę wcześnie

Dajcie znać tylko o której bo 05:00 to

Memento quod nix egisse etiam noceat possit ...
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Dobra już dobra śpiochy. Zmieniłem na 6:00, żeby max 6:30 pod Artura zamczyskiem być 

- Arti
- 6 gwiazdek
A to Wy się na PW zgadujecie? Proponuję jednak 6.30 nie u mnie pod domem a tam gdzie zawsze. U mnie na wiosce jest ryzyko, że ktoś zadzwoni na niebieską infolinie, bo będzie myślał, że koniec świata.
Jak tam działacie na PW to roześlijcie moje ogłoszenie ws wakatu:
"Śnieg pada, mróz trzyma, turbo pompuje, cztery koła się kręcą, etylina 98 w bardzo dobrej cenie, więc jeździć trzeba a ja jak się okazuje mam wakat na prawym fotelu.
Wiadomo, kierowca to tylko 50 % załogi rajdowej a zielona strzała zwana Żukiem powinna być obsadzona kompletem dlatego.... szukam PILOTKI na późnowieczorne rajdy zimowe. :D :D :D
Krótka lista wymagań:
- ciężar własny w przedziale 50-60 kg (ze względu na odpowiednie rozłożenie masy w aucie)
- umiejętność zapięcia się w sportowe pasy czteropunktowe w fotelu kubełkowym
- znajomość tras odcinków specjalnych w Górach Sowich z dokładnością co do kąta zakrętu i długości prostej na dohamowaniu
- umiejętność odkopywania Subaru Imprezy o wadze 1230 kg posadzonej do 2 metrów w głąb lasu przy 70 centymetrowej wysokości pokrywy śnieżnej za pomocą saperki
- znajomość budowy napędu S-AWD, układu doładowującego w silniku EJ20G, skrzyni biegów 5MT a także elementarnych części zawieszenia wielowahaczowego opartego o AGXa i Whiteline
- umiejętność obsługi CB radia w sytuacjach kryzysowych
- biegłe posługiwanie się: linką holowniczą, gaśnicą samochodową, podnośnikiem kluczem do kół i trytytkami
- poodstawowa wiedza z zakresu zasad działania układów różnicowych o zwiększonym tarciu (w tym przypadku centralny dyferencjał wiskotyczny)
- umiejętność sprawdzenia ciśnienia powietrza w kołach a także jego dobrania pod warunki panujące w górach
- niewydawanie wysokotonoych dzwięków w momentach kiedy: ciśnienie doładowania wzrasta powżej 1 bara, prędkościomierz na śniegu i lodzie odchylony jest więcej niż do pionu (130 kmh), tył zaczyna wyprzedzać przód
- kolor włosów dowolny
:D
Aplikacje przyjmowane są do jutra do godz 18.00.
OSy się same nie przejadą. ;)
PS. Proszę nie wrzucać fotek czapek lotniczych tzw. pilotek :P "
Jak tam działacie na PW to roześlijcie moje ogłoszenie ws wakatu:

"Śnieg pada, mróz trzyma, turbo pompuje, cztery koła się kręcą, etylina 98 w bardzo dobrej cenie, więc jeździć trzeba a ja jak się okazuje mam wakat na prawym fotelu.
Wiadomo, kierowca to tylko 50 % załogi rajdowej a zielona strzała zwana Żukiem powinna być obsadzona kompletem dlatego.... szukam PILOTKI na późnowieczorne rajdy zimowe. :D :D :D
Krótka lista wymagań:
- ciężar własny w przedziale 50-60 kg (ze względu na odpowiednie rozłożenie masy w aucie)
- umiejętność zapięcia się w sportowe pasy czteropunktowe w fotelu kubełkowym
- znajomość tras odcinków specjalnych w Górach Sowich z dokładnością co do kąta zakrętu i długości prostej na dohamowaniu
- umiejętność odkopywania Subaru Imprezy o wadze 1230 kg posadzonej do 2 metrów w głąb lasu przy 70 centymetrowej wysokości pokrywy śnieżnej za pomocą saperki
- znajomość budowy napędu S-AWD, układu doładowującego w silniku EJ20G, skrzyni biegów 5MT a także elementarnych części zawieszenia wielowahaczowego opartego o AGXa i Whiteline
- umiejętność obsługi CB radia w sytuacjach kryzysowych
- biegłe posługiwanie się: linką holowniczą, gaśnicą samochodową, podnośnikiem kluczem do kół i trytytkami
- poodstawowa wiedza z zakresu zasad działania układów różnicowych o zwiększonym tarciu (w tym przypadku centralny dyferencjał wiskotyczny)
- umiejętność sprawdzenia ciśnienia powietrza w kołach a także jego dobrania pod warunki panujące w górach
- niewydawanie wysokotonoych dzwięków w momentach kiedy: ciśnienie doładowania wzrasta powżej 1 bara, prędkościomierz na śniegu i lodzie odchylony jest więcej niż do pionu (130 kmh), tył zaczyna wyprzedzać przód
- kolor włosów dowolny
:D
Aplikacje przyjmowane są do jutra do godz 18.00.
OSy się same nie przejadą. ;)
PS. Proszę nie wrzucać fotek czapek lotniczych tzw. pilotek :P "

Tak. Zassana. Właśnie to mnie dziwi.eMTi pisze:booSTI, ale jak jest zassana? sprawdzę w domu, ale o ile pamiętam, to on stuka tylko w pozycji zwolnionej..
Żółta kartka na upalaniu
ściema to ogłoszenie, bo spot rano, a Ty szukasz na wieczór
znamy z krzyśkiem taką jedną, co by się nadawała... wszystkie warunki spełnia, ma licencję pilota rajdowego a i sama upala i to konkretnie z wynikami lejącymi facetów.. Latała też swego czasu RA
Kiedyś zapytana o to, co myśli o facetach mówiących w jej kontekście "baba za kierownicą", powiedziała, że nie musi mieć jaj, żeby go objechać
Wspominała też, że nie boi się ubrudzić olejem czy wypaprać syfem przy własnoręcznej zmianie koła.
no i wiadomo, this thread is worthless without pics, a więc:

Pasi?
Nazwisko do wiadomości redakcji 

znamy z krzyśkiem taką jedną, co by się nadawała... wszystkie warunki spełnia, ma licencję pilota rajdowego a i sama upala i to konkretnie z wynikami lejącymi facetów.. Latała też swego czasu RA

Kiedyś zapytana o to, co myśli o facetach mówiących w jej kontekście "baba za kierownicą", powiedziała, że nie musi mieć jaj, żeby go objechać

no i wiadomo, this thread is worthless without pics, a więc:

Pasi?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Arti, tak stawiane wymagania mogą doprowadzić do tego ,że jeszcze przez długi czas będziesz pedałował sam

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Arti
- 6 gwiazdek

Ale offtop.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 243 razy
- Polubione posty: 522 razy
eMTi, dolary przeciw orzechom, że teraz Miś Artiś będzie wiedział ile ma tych no niutonomomentów

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
a no fakt, zapomniałemArti pisze: Przecież my tę Panią mieliśmy okazje popodziwiać swego czasu na tym upalnym upalaniu co Niuniuś przyjechał do wro.

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Fiu fiu , Ja tam nie znam ale po zdjęciach powiem wam że koniecznie musicie zaprosić

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
wreszcie znalazłem godne miejsce do podnoszenia swoich skilli w mieście tysiąca prostych. Szwarcwald to może nie jest, bardziej odpowiednik oesów z Rajdu Korsyki. Zajebongo.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 243 razy
- Polubione posty: 522 razy
Alan, Alan, Alan!, jedź do Palmir. Masz drzewa i trochę zakrętów. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Alan, Alan, Alan!, +1
wrzucaj na fejsa szybko się rozejdzie taki mem

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

eMTi pisze: Pasi?Nazwisko do wiadomości redakcji
![]()
Co bardziej spostrzegawczy nie będą mieli problemu ze znalezieniem tych danych w Twoim poście

Marcin
-_-
-_-
L O L
przemiszcz!! Ale my we wro mamy podobnie, jak spada pierwszy w sezonie śnieg, nawet delikatny, to jest ogień na jakieś parkingi, ale po 3 rundkach bokiem wokół jakiejś latarni czy czegoś innego jest już właśnie bitch please.... i do domu.. gór i zakrętasów nic nie zastąpi... 
TERZO, wiem, w pewnym momencie to zauważyłem, ale że fotka fajna, to nie wyedytowałem z postu

TERZO, wiem, w pewnym momencie to zauważyłem, ale że fotka fajna, to nie wyedytowałem z postu

booSTI, ale Ty tak na serio? 

Tak przeglądam new.meteo.pl i nie mam pojęcia gdzie Wy widzicie te potężne opady, ba! jakiekolwiek sensowne opady.
Ale ważne, że mają być, ja ich nie muszę widzieć i trzymam Waszą stronę
Poranny termin pasuje także do zobaczenia
Ale ważne, że mają być, ja ich nie muszę widzieć i trzymam Waszą stronę

Poranny termin pasuje także do zobaczenia

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
kierownik na tym filmiku to pilot Virnika. Były pilot, bo teraz sam się zaczął bawić w powożenie, startuje w różnych KJSach, na rakietowej itp..