Zima w górach 2011

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Zima w górach 2011

Post 30 paź 2010, o 17:36

Pierwsze przymrozki już z za nami. Wyścig zbrojeń trwa w najlepsze od dłuższego czasu. Opony, kierownice, fotele, skrzynie, wiskozy, uszczelki, panewki, shortblocki, ba, całe samochody wymieniane są na nowe, lepsze. :evilgrin: A wszystko to przed zbliżającą się zimą AD 2011.

Tak więc najwyższa już pora założyć stosowny wątek związany z godnym wykorzystywaniem zimowych warunków! :evilgrin:

Większość zainteresowanych wie, że na pewnym 6 kilometrowym odcinku krętej drogi mamy od dawna nowy asfalt. Dla szanownego grona mam kolejną fantastyczną wiadomość: na naszym ulubionym Szwarcwaldzie dopiero co położono na większości najbardziej interesujących fragmentów nowy dywan! I prace trwają! :thumb: Jak przejeżdżałem dzisiaj to oczom nie wierzyłem, że nasze ulubione zakręty, przejścia, dohamowania są już równe jak stół. Skończą się problemy z celowaniem kontry tak żeby nie trafić w dziurę zamiast przejechać zakręt optymalnym torem. :evilgrin: Oto dowody zdjęciowe:

Lewy do prawego przed metalową barierką:
Obrazek

Lewy w dol obok parkingu w polowie OSu:
Obrazek

Prawy nawrót pod górę na którym rok temu Koliber dokonał słynnego przejazdu:
Obrazek
Obrazek

Poniższych zdjęć nie trzeba przedstawiać:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe niepublikowane fotki/filmy z zeszłych sezonów to śmialo. Pooglądamy i wspólnie ponakręcamy się przed nadchodzącym bialym szalenstwem. :-)

Przypominam o naszym kodzie co do nazw miejscowości Austriackich. 8-)

Na razie perspektyw na śnieg nie ma, bo na dworze lato ale kto wie co będzie za tydzień albo dwa. Czekamy. :evilgrin:
Ostatnio zmieniony 1 gru 2010, o 08:35 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

JonesB
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nissan GT-R + Alfa 156 Spotrwagon

Re: Zima 2011

Post 30 paź 2010, o 19:28

O kurde...to ja na bieżąco widać nie jestem. Jutro jade poupalać i sprawdzić stan nowej nawierzchni :-) Arti...lokalny szpiegu...dzieki za info bo ja bym się tam wybrał dopiero jak białym zasypie :-)
Ostatnio zmieniony 1 lis 2010, o 15:54 przez JonesB, łącznie zmieniany 1 raz.

sidor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Swift Gti 4x4

Post 30 paź 2010, o 21:49

Po prostu cudnie
Marzenia się spełniają :mrgreen:
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 paź 2010, o 11:35

W zeszłym roku zaproponowałem kupno radia przenośnego ale sprawa nie doszła do skutku. Nadal myślę, że to dobry pomysł, zawsze brakuje kogoś kto np na nawrocie będzie na bieżąco ostrzegał nadjeżdżające załogi. Wiadomo, że auta z radiem w zime w połowie OSu nie da rady postawić, bo nie ma gdzie. Zakładając, że regularnie jeżdżących załóg będzie około 10 to wychodzi jakiś śmieszny koszt kilkudziesięciu pln na wóz jakby się wszyscy dorzucili ;-) -> http://allegro.pl/cb-radio-alan-42-mult ... 78602.html
Lista chętnych na dorzucenie się do sprzętu poniżej:
1)Arti
2)Kijek
3)Sidor
.
.
.
Obrazek

j33mbo
5 gwiazdek

Post 31 paź 2010, o 11:45

1)Arti
2)Kijek
3)Sidor
4)j33mbo
.
.
.

niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka

Post 1 lis 2010, o 08:48

Ja to z Kruszynką przed zimą tak ćwiczyłem, jazda co prawda na 75% ale balans jakiś się czuje. Szczególnie w dwie dość duże osoby :mrgreen:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Hshd7LuJU3s
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 lis 2010, o 14:29

niuniek, no no zimowa zaprawa jak się patrzy. Kruszyn dbał o to żeby AP Racingi za mocno się nie chłodziły na dohamowaniach. :-) Tak w ogóle to całkiem fajny kawałek asfaltu tam macie, w zime też musi być tam dobra zabawa. ;-) Ja mam wreszcie kompa, który obsługuje HD i postaram się niedługo wrzucić kilka fajnych ujęć z zeszłej zimy w wysokiej jakości.
Obrazek

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 2 lis 2010, o 15:39

Dlaczego ja wrociłem do Warszawy... :whistle:

Ale mam nadzieje ze na weekendy-szwardzwaldzko-nartowe bedziemy przyjezdzac... :thumb:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 6 lis 2010, o 21:02

Wg danych z UW, sobota / niedziela/ poniedzialek noca w Wiekszym Bliskim Miescie ma padac deszcz a temperatura wyniesie od -1 do 4 st. C

JEST SZANSA NA ŚNIEG 08.11.2010 w Szwarcwaldzie i okolicach - jak zreszta przepowiedzialem w temacie "Zima w gorach 2009" ( chyba w kwietniu :-) :-) ).
Pragne nadmienic, ze dotychczasowe moje przepowiednie z tego samego postu, tj. Śnieg 15/16 .10.2010 sprawdzily sie ( przynajmniej na Zielencu :razz: ). Dowody moge przeslac MMS'em.

Mozecie mi mowic "Nostr@lbertus" :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam,
Ide zakladac swiezy kpl. zimowek.
Life is a Joke !

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: SI GT MY 99

Post 7 lis 2010, o 01:37

Mam kumpla i nocleg w Świdnicy i planuję Was odwiedzić jak posypie mocniej :-)

QbaM
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Fabian/Forek 98' 2.0 AT

Post 7 lis 2010, o 02:15

kurcze dawno za góry się przez Jodłownik nie wybierałem ale słyszałem o nowym dywaniku, będzie gitara :-) Ale polecam wam jeszcze tzw, autostradę sudecka na zimowe jazdy np. Niemojów jest tam z 3 domy i jeden fajny pensjonacik (http://www.niemojow.info/) a i na narty blisko do Czech (najbliższa ośla łączka 2km) 15km do ośrodka W "Riczkach" http://www.skiricky.cz/index.php?action ... ty&lang=cz a tak było rok temu w drodze na narty:

Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 7 lis 2010, o 14:42

Wełniacz, no to super weź za łeb pablonasa też :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 7 lis 2010, o 15:26

Wełniacz, a gdzie masz te fotki fajnej panny z jeszcze lepszym biustem w rozmiarze D, od której mialeś dostać wpierdol... :-d
Podziel sie na kresce; nie bądź żyła... :mrgreen:
Dolce far niente ;-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lis 2010, o 15:58

@lbert, no zobaczymy jak to będzie. Wczoraj jeździłem po górach rowerem i na razie temperatury bardziej letnie niż zimowe. No ale w końcu musi pieprznąć białym. :-d
W temacie Szwarcwaldu mam 3 wiadomości: 2 dobre i jedną złą. ;-) Dobre są takie, że na własne oczy widziałem jak kładą drugą warstwę nowej nawierzchni (to ze zdjęć to dopiero ''podkład'') i gadałem z kolesiami co pracują tam przy budowie tej drogi, którzy mówili, że zaraz jak skończą przyjeżdża firma, która będzie robić porządne... pobocza. :-d Czyli nie będzie takich półmetrowych urwisk jak na innym słynnym OSie. ;-) Zła jest taka, że nowa nawierzchnia będzie tylko do metalowej bariery magnetycznej, dalej niestety drogowy kołchoz. :evil: Będzie trzeba sobie jakoś radzić. 8-)
Wełniacz, pablonasa pakuj w butle z gazem i przyjeżdżajcie jak się zabieli. :-)
Obrazek

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 8 lis 2010, o 20:19

W Wędrzynie śnieg, o godz. 6:20 wyglądając za okno, ku mojemu zdziwieniu padał śnieg, teraz też jest miejscami biało ale drogi czarne ps. pierwsze odśnieżanie autka mam już za sobą :-d
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

j33mbo
5 gwiazdek

Post 8 lis 2010, o 20:56

hmmm, czas nalewki Pablonasowe założyć :-)
ile kosztuje abonament miesięczny na parkingu strzeżonym w Dzierożoniowie albo w Bielawce?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 lis 2010, o 21:14

j33mbo pisze: ile kosztuje abonament miesięczny na parkingu strzeżonym w Dzierożoniowie albo w Bielawce?
cholera, że też mamy za mały garaż, bo już byś miał miejscówę.

w środę się dowiem czy uda mi się niezłe miejsce załatwić ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 8 lis 2010, o 21:49

remek, byłoby w pytkę.
chciałem Żabsko garażować na budowie (też byłoby bliziutko), w sumie do końca roku powinienem zamknąć budynek, gorzej z tym, że musiałbym po nią pługiem przyjeżdżać bo tak nikt jeszcze w zimie nie jeździ :razz:

Arti, ty swoją babcię zabierasz na zimę do Wroca?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 lis 2010, o 22:53

j33mbo, na pewno mógłbyś trzymać u mnie na podwórku, tylko czasami ciężko z wyjazdem (auta muszą się zastawiać). Inna opcja to pogadam z byłą firmą i może Żabsko gdzieś się wciśnie ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 8 lis 2010, o 22:59

U Marka miejsca mało... :-(
Dolce far niente ;-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2010, o 23:19

j33mbo pisze: Arti, ty swoją babcię zabierasz na zimę do Wroca?
jeszcze nie wiem, najpierw to ona musi zacząć jeździć :)
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 8 lis 2010, o 23:35

j33mbo, jak coś to u mnie pod blokiem śmiało moja będzie miała chociaż dobre towarzycho ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 lis 2010, o 01:16

Arti pisze: Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe niepublikowane fotki/filmy z zeszłych sezonów to śmialo
Byc moze ciekawy:

Przynajmniej Zima swoim Bardzo WolnymSsakiem moge skopac Mustanga :-)
Life is a Joke !

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 9 lis 2010, o 01:22

@lbert, zajebiste z tym Mustangiem :thumb:

pablonas
Awatar użytkownika