Policyjne Subaru

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Policyjne Subaru

Post 18 sie 2009, o 19:45

Azrael pisze: Takie opony zimowe z wysokimi inndeksami prędkości są słabe w ciężkich warunkach.
Mam w WRX Nokiany WR G2 o najwyższym indeksie prędkości i spisywały się w każdych warunkach rewelacyjnie. Lód, kopny śnieg, ubity śnieg, maź, mokry asfalt, cały czas pełna przewidywalność prowadzenia i dobra przyczepność. Przetestowane w górach podczas prawdziwej zimy.

Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 18 sie 2009, o 21:25

Arti pisze: dobra przyczepność
ile razy Cie widzialem to Cie gdzies nieslo bokiem, ewentualnie dlugim bokiem, lub tez z przeciwkontry :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 18 sie 2009, o 23:26

remek pisze: ile razy Cie widzialem to Cie gdzies nieslo bokiem, ewentualnie dlugim bokiem, lub tez z przeciwkontry
Hehehe, ale to tylko jak goniło mnie jakieś "Policyjne Subaru". :-)
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 19 sie 2009, o 01:29

Arti pisze:
Azrael pisze: Takie opony zimowe z wysokimi inndeksami prędkości są słabe w ciężkich warunkach.
Mam w WRX Nokiany WR G2 o najwyższym indeksie prędkości i spisywały się w każdych warunkach rewelacyjnie. Lód, kopny śnieg, ubity śnieg, maź, mokry asfalt, cały czas pełna przewidywalność prowadzenia i dobra przyczepność. Przetestowane w górach podczas prawdziwej zimy.
W tych samych górach latałem i źle nie było... Czasem niedawały rady, ale wtedy też lukwol vel koliberek na kolcowanych latał po bandach, zamiast pomiędzy nimi, taki lód się zrobił :-p

Arti, a jaką Ty masz tam szerokość?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

kajot
2 gwiazdki

Post 19 sie 2009, o 22:30

Konto usunięte pisze:Ja kiedyś takiego ustrzeliłem, ale też głowy nie dam czy miał turbinę... raczej nie
Miał czy nie miał to nie ważne, to nie był polski radiowóz, bo u nas jest napisane POLICJA ;-)
A odnośnie Vectr-z miesiąc temu była informacja o tym, jak to dzielni policjanci koło Hrubieszowa gonili kogoś i nagrywali, tylko po deszczu było ślisko i Vectra uznała, że czas pozwiedzać rów :mrgreen:
Ktoś od nas nie widział ich w lusterku? Czy może jakieś quattro? ;-)

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 20 sie 2009, o 07:50

No wiesz! W końcu Łunia Ełuropejska :giggle:

Niedawno w Gdańsku widziałem radiowóz z wymalowaniem UE z napisem POLIZEI a w środku pani i pan ubrani w zielone mundurki policji niemieckiej. Jechali do miasta na służbę (chyba :o )

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 sie 2009, o 08:12

maf1, na szczęście to jeszcze nie okupacja - tylko zapewne to:
http://www.ithink.pl/lokalne/pomorskie/ ... dominika2/
...albo "tego" jakaś kolejna edycja.
A poza jarmarkami - oczywiście - też masz szanse spotkać niemiecką policję "w pracy" w Polsce (i polską w Niemczech)... ale to jednak nie skutek członkostwa w Unii, tylko Konwencji Schengen.

Odnośnie pościgowych Vectr - jedna taka, chyba w zeszłym roku, została potwornie upokorzona pod Nowym Sączem przez wolnossącego Forestera :mrgreen: , nie piszę z wiadomych względów czyjego, ale kierownika serdecznie pozdrawiam 8-)
Same konie nie jadą. Trzeba jeszcze umiejętności skręcania, zarówno auta, jak i człowieka.

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 20 sie 2009, o 08:20

WiS pisze:maf1, na szczęście to jeszcze nie okupacja - tylko zapewne to:
http://www.ithink.pl/lokalne/pomorskie/ ... dominika2/
...albo "tego" jakaś kolejna edycja.
.
Patrz, nie pomyślałem. Faktycznie było to w trakcie JD!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 21 sie 2009, o 23:40

kajot pisze:
Konto usunięte pisze:Ja kiedyś takiego ustrzeliłem, ale też głowy nie dam czy miał turbinę... raczej nie
Miał czy nie miał to nie ważne, to nie był polski radiowóz, bo u nas jest napisane POLICJA ;-)
Dzięki za wyjaśnienie, byłem przekonany holender, że to był nasz krajowy radiowóz :whistle:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 22 sie 2009, o 19:15

Konto usunięte, to to Holender był? :evilgrin:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

ODPOWIEDZ