jak się ma stosunek w temacie?
podejrzewam, że u mnie w forku w przednim zawieszeniu coś jest nie halo, bo dziwnie się zachowuje przy pokonywaniu nierówności, MTS właśnie to ocenia
przejechałem 30kkm
przy 5kkm wymienili bez słowa tylne amory, kiedy okazało się, że są padnięte
ciekawy jestem jak się SIP zachowuje przy większych przebiegach, ale jeszcze na gwarancji
jakieś ciekawe doświadczenia?
elementy zawieszenia vs gwarancji SIP
Re: elementy zawieszenia vs gwarancji SIP
U mnie w STI pierwsze tylne wymienione po 25k bez problemu, drugi raz juz nie chcieli, bo zmienili zasady. Ale procesowac mi sie nie chcialo, choc pewnie dobry list procesowy by wystarczyl. Nie sa oni zbyt leganccy.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru impreza WRX MY '06
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
30 tyś km to nie jest żaden większy przebieg.j33mbo pisze: ciekawy jestem jak się SIP zachowuje przy większych przebiegach, ale jeszcze na gwarancji
Jak byś miał 300 tyś km to może byłby większy przebieg.
Nie ma tego złego co by nam nie wyszło 

Nie myślałaś by ich do sądubarbie pisze: j33mbo, mnie odmówiono wymiany amorów przy ok 40kkm

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, mam samochód z Niemiec, więc musiałabym cały ten cyrk przez Niemców załatwiać. Im się w głowie nie mieściło co wyprawia SIP z gwarancjami. O rozwalonych amortyzatorach Niemcy w ogóle nigdy nie słyszeli (nie te drogi...), ale nawet gdyby to nowe się należą jak psu micha, ale ponieważ w moim kraju przedstawicielem Subaru jest SIP, to mnie odsyłali do mojego przedstawiciela mówiąc że on MUSI tę gwarancję uznać. A SIP twierdził że nie musi. I tak w kółko. Skończyło się na tym, że Mały oddał mi swoje prawie nieużywane amortyzatory (bo jemu SIP wymienił zanim zmienił zdanie że już nie wymienia) i je założyłam.
Potem taką samą przeprawę przebyłam w sprawie rozszczelnionego reflektora. Podobnie Subaru Deutschland twierdziło że nie ma takiej możliwości, żeby nie uznać gwarancji na reflektor i że SIP MUSI mi go wymienić. SIP zaś twierdził że z braku stempla o przeglądzie karoserii, moja gwarancja jest nieważna i nic mi nie wymieni. Niemcy w ogóle nie mogli zrozumieć o co im chodzi, ale po długim tłumaczeniu zgodzili się uzupełnić moją gwarancję... cóż mi po tym, skoro SIP i tak uważa że gwarancji już nie mam i nowy reflektor musiałam sobie kupić. No całe szczęście że wcześniej specjalnie robiłam blacharkę w ASO SIP żeby tej gwarancji nie stracić, nie?
Przyznam szczerze, że po wszystkich przeprawach z SIPem odnośnie tematów gwarancyjnych mojego auta, gdyby ktokolwiek mnie zapytał jakie nowe auto kupić, to Subaru będzie ostatnim, jakie polecę. Właśnie ze względu na "warunki gwarancji" oraz stosunek do klienta
Mam równocześnie porównanie z gwarancyjną obsługą VW, Forda, Opla, Kia i nawet Daewoo... SIP dzieli od nich jakaś wieczność, albo i dwie
Potem taką samą przeprawę przebyłam w sprawie rozszczelnionego reflektora. Podobnie Subaru Deutschland twierdziło że nie ma takiej możliwości, żeby nie uznać gwarancji na reflektor i że SIP MUSI mi go wymienić. SIP zaś twierdził że z braku stempla o przeglądzie karoserii, moja gwarancja jest nieważna i nic mi nie wymieni. Niemcy w ogóle nie mogli zrozumieć o co im chodzi, ale po długim tłumaczeniu zgodzili się uzupełnić moją gwarancję... cóż mi po tym, skoro SIP i tak uważa że gwarancji już nie mam i nowy reflektor musiałam sobie kupić. No całe szczęście że wcześniej specjalnie robiłam blacharkę w ASO SIP żeby tej gwarancji nie stracić, nie?
Przyznam szczerze, że po wszystkich przeprawach z SIPem odnośnie tematów gwarancyjnych mojego auta, gdyby ktokolwiek mnie zapytał jakie nowe auto kupić, to Subaru będzie ostatnim, jakie polecę. Właśnie ze względu na "warunki gwarancji" oraz stosunek do klienta

Mam równocześnie porównanie z gwarancyjną obsługą VW, Forda, Opla, Kia i nawet Daewoo... SIP dzieli od nich jakaś wieczność, albo i dwie

To jest po prostu horror
Pytam o sąd bo myślę ,że to co MatrixSip wyprawia to jest jakieś wariatkowo . Ze wszystkim jest problem . Mam nadzieję ,ze sprawa tych nieszczęsnych sprzęgieł w dieslach zakończy się jakoś normalnie . Jak klienci się nie wezmą za tą chorą firmę to będzie tak zawsze

Pytam o sąd bo myślę ,że to co MatrixSip wyprawia to jest jakieś wariatkowo . Ze wszystkim jest problem . Mam nadzieję ,ze sprawa tych nieszczęsnych sprzęgieł w dieslach zakończy się jakoś normalnie . Jak klienci się nie wezmą za tą chorą firmę to będzie tak zawsze

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
A gdyby tak towarzystwo od szprzegiel jednak sie zebralo i razem wynajelo super adwokata? Koszt wtedy bedzie zaden a skutek moze byc bardzo ciekawy. Naglosni sie sprawe w prasie. Opisze w internecie szeroko. Poda to TVNu, na kntakt TVn24 nagrana cichcem rozmowe z gwarantem... to calkiem dobry temat, bo czarny.
TVN turbo raz mialo duzy material o gwarancji w citroenie ale oni sie pewnie koleguja z subaru.
ADKOWAT. ZA AMROY I SPRZEGLA RAZEM. Jeszcze taniej≥
TVN turbo raz mialo duzy material o gwarancji w citroenie ale oni sie pewnie koleguja z subaru.
ADKOWAT. ZA AMROY I SPRZEGLA RAZEM. Jeszcze taniej≥
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, dokładnie w jedności siła 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
barbie pisze: cóż mi po tym, skoro SIP i tak uważa że gwarancji już nie mam i nowy reflektor musiałam sobie kupić.

Pomyśleć, że w Fiacie wystarczyło im przesłanie zdjęć (nie dość, że zrobionego przeze mnie to jeszcze fonem) na maila do uznania gwarancji. Wprawdzie to tylko naklejka zaczęła odchodzić, ale jestem dziwnie pewny, że w sipie powiedzieliby, że źle auto myłem.
Chyba w programie 'turbo kamera" pomogli paru osobą . Więc trzeba spróbować jak ktoś ma problemy z SIP .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...