cześć,
jaką ubezpieczalnie polecacie jeśli chodzi o Auto Casco ?
Agent polecił mi to ubezpieczenie AC w HDI. Podobno trudno znaleźć coś tańszego na rynku. No ale zastanawiam się jeszcze nad innymi firmami. Może Generali (tutaj link do strony: ubezpieczenia AC). Podkreślam, że wyznacznikiem nie jest tylko cena. Ja mam OC w MTU, ponieważ tam mi wyszło najtaniej.
Tylko, że z OC ja nie korzystam, bo szkoda jest ściągana z OC sprawcy, ale z AC już jest inaczej. Tak więc proszę o jakieś opinie o ubezpieczycielach, zwłaszcza te osoby, które mają doświadczenie w wypłatach odszkodowania.
ubezpieczenie auto casco
-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: ubezpieczenie auto casco
Polecam Link4,nie wiem jak z wypłatami,ale jeżeli chodzi o AC i OC za STI MY05,wyszło mi 2450pln bo wziołem na raty,jeżeli jedna wpłata to 2200pln.Wydaje mi sie że nie jest to drogo.
...oleewam to,lubie te robote.
Ja od kilku lat ubezpieczam samochody w Ergo Hestia.
Między innymi dlatego, że przekonałem się (już kilka razy), że mają przyjazne procedury jeśli chodzi o wypłaty odszkodowań.
Wcześnieśniej korzystałem z PZU, Allianza i Warty i byłem mniej zadowolony, gdy pojawiały się jakies sprawy do załatwienia u nich.
Między innymi dlatego, że przekonałem się (już kilka razy), że mają przyjazne procedury jeśli chodzi o wypłaty odszkodowań.
Wcześnieśniej korzystałem z PZU, Allianza i Warty i byłem mniej zadowolony, gdy pojawiały się jakies sprawy do załatwienia u nich.
Ja uważam że jest to tak nierówne że ciężko powiedzieć gdzie należy ubezpieczać, w tym samym towarzystwie dwie szkody mogą być takie że jedna jest super a druga fatalnie zlikwidowana.
Z tym się w pełni zgadzam.Azrael pisze:Ja uważam że jest to tak nierówne że ciężko powiedzieć gdzie należy ubezpieczać, w tym samym towarzystwie dwie szkody mogą być takie że jedna jest super a druga fatalnie zlikwidowana.
Sytuacja z pewnością nie jest prosta i raczej ma sensu generalizowanie na podstawie kilku opinii.
Ja wybierając towarzystwo ubezpieczeniowe, korzystam tylko z moich wczesniejszych doświadczeń.
Nie znam jakiś "obiektywnych" danych porównawczych, czy "niezaleznych" rankingów jakości różnych produktów ubezpieczeniowych w zakresie ubezpieczeń komunikacyjnych, a dokładnie - AutoCasco.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
wojts, pamiętaj, że w przypadku AC liczy się sporo więcej niż cena polisy. Amortyzacja, udział własny, sposoby wyceniania i wszystko inne co jest napisane małym druczkiem.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
A przede wszystkim wyłączenia
Od tego powinno się rozpoczynać czytanie OWU, później amortyzacja na częściach, udziały własne, redukcja sumy ubezpieczenia, wyceny itp.
Ja w tym roku niestety testowałam Allianz. Niestety, bo szkoda samochodu. Co do samego Allianza - nie mam zastrzeżeń (sprawna likwidacja, wypłata odszkodowania w terminie, a nawet przed).

Od tego powinno się rozpoczynać czytanie OWU, później amortyzacja na częściach, udziały własne, redukcja sumy ubezpieczenia, wyceny itp.
Ja w tym roku niestety testowałam Allianz. Niestety, bo szkoda samochodu. Co do samego Allianza - nie mam zastrzeżeń (sprawna likwidacja, wypłata odszkodowania w terminie, a nawet przed).
Czarownica prawdę Ci powie :D
No właśnie w przypadku AC cena to nie wszystko. W końcu zdecydowałem i biorę Benefia24. Zapewniano mnie, że to solidna firma, tak więc uległem tej opinii. A tak w ogóle to życzę sobie i wszystkim, aby nigdy nie było potrzeby korzystania z ubezpieczenia.
ps. chodzi o to ubezpieczenie samochodu - zerknijcie, czy warto. Podkreślam, że cena nie jest jedynym wyznacznikiem.
ps. chodzi o to ubezpieczenie samochodu - zerknijcie, czy warto. Podkreślam, że cena nie jest jedynym wyznacznikiem.