Proszę Państwa,
czy ktoś z Was zna jakiegos niedrogiego kuriera, ktory moglby przewiezc okolo 10-15kg paczke z Austrii do Irlandii albo ew. do Polski, skad juz sobie dalej sam poradze ;)
Wszystko co do tej pory widzialem zaczyna się kwotami od okolo 75 funtow w górę (także poczta) - a może jest jakiś mniej znany i mniej kosztowny kurier kursujacy choćby między Austria a Polską? Czas dostarczenia nie jest sprawą kluczową - raczej skuteczność :)
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Kurierem po Europie :)
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Kurierem po Europie :)
AMI pisze: a może jest jakiś mniej znany i mniej kosztowny kurier kursujacy choćby między Austria a Polską
Nie wiem jak z Austrią, ale do innych krajów jeżdźą rózne autobusy i kierowcy za drobną opłatą przewożą paczki. Trzeba tylko osobiście pofatygować się na "przystanek". Korzystałem z takich usług przy trasporcie paczek z Niemiec
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

No ja to sie pofatygowac moglbym, tylko nie wiem, czy bedzie chcial sie pofatygowac nadawca paczki :)
Niestety raczej bedzie konieczny kurier/poczta.
Pozdrawiam
Niestety raczej bedzie konieczny kurier/poczta.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
poszukaj na forach polonijnych, są prywatni kurierzy którzy obierają na miejscu i przywożą do Polski. ja korzystałem z takich firm kupując w UK.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
No widzisz - i znow - jesli chodzi o sama Irlandie i UK - to nie ma problemu- zatrzesienie tego :)
No nic, poknuje jeszcze.
Na razie znalazlem jakiegos wegierskiego kuriera, ktory z Austrii do Irlandii po rozsadniejszych pieniadzach moze przywiezc - podpytywalem znajomego Wegra, mowi, ze powinni byc raczej OK - wiec moze sie tego chwyce.
Pozdrawiam
No nic, poknuje jeszcze.
Na razie znalazlem jakiegos wegierskiego kuriera, ktory z Austrii do Irlandii po rozsadniejszych pieniadzach moze przywiezc - podpytywalem znajomego Wegra, mowi, ze powinni byc raczej OK - wiec moze sie tego chwyce.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski