Rajdy 2009

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Re: Rajdy 2009

Post 15 lis 2009, o 01:14

Chloru, ja mam ciągle w pamięci sukces Krisa Meeke'a na Rajdzie Polski 2006*, może mniej spektakularny niż wygrane Bugalskiego z WRC'99, ale to co on wtedy zrobił powinno raz na zawsze zamknąć usta tym, którzy twierdzą, że ośką się "nie da" i że to napęd do minivanów.

*-był 10 w generalce, Citroenem C2R2, na szybkim rajdzie szutrowym, na nieznanych sobie trasach. Na mecie miał stratę do zwycięzcy 5,20 min. Następna ośka (Frycz w Punto S1600) straciła do niego prawie 1,5 min.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 15 lis 2009, o 01:32

Chloru pisze:WRC fan, no weź tu wyciągnij kurde jakieś obrazki z Megane Maxi albo Xsary Kit Car ;-)
Proszę:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

:)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 lis 2009, o 01:38

Greenpiss zhackował konto Rufjana :o

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 15 lis 2009, o 08:58

WRC fan pisze: ja mam ciągle w pamięci sukces Krisa Meeke'a na Rajdzie Polski 2006*
ptaszki ćwierkały ,że w związku na to iż miała to być reklama dla Cytryny C2R2 , to ten samochodzik nie był do końca taki jak te które potem były dostępne , ale to tylko plotka :whistle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 15 lis 2009, o 15:00

Jean Ragnotti Clio Williams jest mocny , ależ On lata tą ośką :o

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 15 lis 2009, o 15:39

Piter 35, ja to sie za kazdym razem boje ogladajac Doskocza na Michałkowej ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 lis 2009, o 19:44

Chloru, klasyka i zawsze z łezką w oku wspominam mrówę w maxi :thumb:
zresztą to było najlepsze Clio
Obrazek
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 16 lis 2009, o 01:24

WRC fan pisze:
*-był 10 w generalce, Citroenem C2R2, na szybkim rajdzie szutrowym, na nieznanych sobie trasach. Na mecie miał stratę do zwycięzcy 5,20 min. Następna ośka (Frycz w Punto S1600) straciła do niego prawie 1,5 min.
ale ja nie twierdzę, że ośka jest totalnie bez szans... tylko jak sam dałeś przykład, wymaga konkretnego ogarniania, żeby nadgonić nią inne klasy... Ragnotti najlepszym przykładem 8-)
WRC fan pisze: A od osiek się proszę odstosunkować :-p
Ja do osiek nic nie mam... sam od osiek zaczynałem, a poprzednią furą, czyli Vteciem V-gen latało mi się znakomicie... A na ostatnim szkoleniu u ALa na mokrym miałem nią czasy średnio o ok 8s gorsze (na 2 minutowej próbie) od 300 KM Lancerów.. :oops: :roll:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 16 lis 2009, o 02:14

burat, sliczne. Ja tam podobnie jak remek mam slabosc do kszataltow i techniki sprzed 15-20 lat. To byly auta... A nie jakies kurde elektroniczne dyfroszpery i chujemuje na prąd ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 02:30

Chloru pisze: To byly auta... A nie jakies kurde elektroniczne dyfroszpery i chujemuje na prąd ;-)

:thumb:

o to, to!!!
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 lis 2009, o 02:53

eMTi pisze: ale ja nie twierdzę, że ośka jest totalnie bez szans... tylko jak sam dałeś przykład, wymaga konkretnego ogarniania, żeby nadgonić nią inne klasy
Tylko w sumie po co nadganiać inne klasy ? Właśnie przez podobne myślenie wyginęły w RSMP niższe klasy, a szkoda. Teraz każdy chce od razu do S2000, no w najgorszym wypadku N4.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 10:06

w słabszych klasach to jeżdżą w PPZM ,a co do osiek to fajne to to i tak jak Chloru, twierdzę ,że jeździć to trza umić a nie się obstawić elektryką ;-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 7 sty 2010, o 13:35

Wątek ze starą datą, ale nie chce mi się zakładać nowego.
Ken Block's Monster World Rally Team is go!
http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=10 ... is%20go%20

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 sty 2010, o 13:44

wątek trzeba przemianować na "Rajdy 2010" i będzie oki ;-)
a co do Ken`ego to jednak zdecydował się na fokusa ,ciekawe jakie miejsce w stawce będą zajmować :razz:

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza

Post 7 sty 2010, o 17:19

No nie wróżę im jakiejś świetlanej przyszłości w WRC jeżeli chodzi o wyniki. Show może zrobią ale... do pierwszej 8 słabe podejście chyba :)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 sty 2010, o 14:48

no jak sam mówi, 2010, 2011 i kawałek dalej przeznacza na naukę i zbieranie doświadczenia... Pożyjemy, zobaczymy... :cofee:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 10 lut 2010, o 15:49

Widać światełko w tunelu:
Projekt przewiduje, że niedopuszczalne będzie używanie opon z umieszczonymi w nich trwale elementami przeciwslizgowymi. Zakazu tego nie będzie się jednak stosowało do pojazdów biorących udział w rajdach i wyscigach pojazdów samochodowych, pod warunkiem uzyskania zgody zarządcy drogi na udział pojazdów używających takich opon
Źródło: http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/0/F93 ... enDocument

ODPOWIEDZ