Konto usunięte pisze:Czy ten nabytek ma zastąpić skodę? Do czego Ci właściwie to kolejne auto?
Tak nadszedł czas aby Skoda zmieniłam miejsce zamieszkania. Cierpliwie czekałem przez 8 lat, aż się w końcu zacznie psuć i da mi powód do zmiany pojazdu. Nic z tego. Zawsze była niezawodna ale już mi się trochę opatrzyła jednak złego słowa nie dam powiedzieć.
Potrzebuję jednak:
- większego prześwitu (mam taki podły kawałek drogi przez las 3km kocich łbów, rozwaliłem tam 4 miski olejowe),
- napędu 4x4 ( mam w tym lesie taką "górkę prawdy" jak napada śniegu Skoda miewa problemy),
- klimatyzacji
- nieco większego komfortu, jestem tego warty ;)
Trzecie auto, przekonałem się nie raz, jest mi niezbędne. Prowadzimy z żoną aktywne życie - własna firma. Mieliśmy kiedyś dwa auta, wystarczyło, ze jeden był na przeglądzie lub w naprawie i strasznie nam to komplikowało życie. Czasem też potrzeba nam kogoś przewieźć w interesach. Jimny zbyt niepoważny, Hilux zbyt robotniczy, to taki 6-letni nie ten nowszy bulwarowiec. Nie potrzebuję wypasionego BMW czy Merca ale w miarę cywilizowany pojazd by się przydał.
Mam też 3 motocykle ale na to nie mam już żadnego sensownego wytłumaczenia
Co to Grand Vitary to są też z silnikami benzynowymi 2.4 i 3.2 a to już konkretnie. Stały napęd 4x4, reduktor, blokady, asystent zjazdu. Ciekawa opcja.