Zauroczenie? Co za samochód! Zjawisko!

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Re: Zauroczenie? Co za samochód! Zjawisko!

Post 6 mar 2008, o 01:29

Tomasz_555 pisze: Niestety nie doświadczyłem jego możliwości bo zawsze jechał z naprzeciwka. Może uda sie kiedyś pojechać za nim.

Mnie kiedyś pogonił na A4 :-)

Tomasz_555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza 2.0RC Type-N/A MY07
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 6 mar 2008, o 02:22

WRC fan pisze: Mnie kiedyś pogonił na A4 :-)
Zabił z zimną krwią czy zafundował bezbolesną śmierć ?? ;-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 7 mar 2008, o 01:50

Posłusznie uciekłem gdzie moje miejsce :mrgreen:

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru

Post 7 mar 2008, o 08:39

Widziałem ostatnio 500 i na zdjęciach wygląda lepiej niż w realu.
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re:

Post 7 mar 2008, o 09:28

Bilex pisze:Właśnie dzisiaj żałowałem, że moja córka nie ma jeszcze 18 lat - kupiłbym jej ;-) takiego Abartha :mrgreen:
Abarth jako pierwsze auto, to nie jest najlepszy pomysl. Ja wlasnie wczoraj roztrzasalem podobny problem, bo wiek sie zbliza. I spokojnie 500 super wyujscie, ale moja coreczka jak jezdzila moim autem, to tylko pedal gazu ja interesowal. Dlatego dostanie w wersji prawdopodobnie najslabszej, za to ladnej.
Sa tacy tatusiowie, ktorzy Type R albo WRX kupuja dzieciom. jest w okolicy kilku takich. I pare dzwonow juz bylo.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 7 mar 2008, o 09:54

Ja jeszcze nie mam tego problemu, ale już sinieję co to będzie jak mój Młody dorośnie. Toż to urodzony maniak prędkości ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2008, o 10:28

Sa teorie, zeby dzieciom kupowac uzywane zlomy.
Ma to wade. Po pierwsze te auta ( wieksze niz 500) sa stare, i technologie bezpieczenstwa nie sa w nich stosowane. Zobaczcie jak wypadla Navarra w testach bezpieczenstwa - jedna gwiazdka. I kupisz czlowieku dziecku uzywany 15 letni terenowy fajowski samochod. I przy pierwszym dzwonie, w ktorym kabina sie nie rozpadnie, ale dziecko moze miec klopot, bez poduszek, stref zgniotu...
Co wiecej, nower, wychuchane auto teoretycznie przyzwyaczaja dziecko do dbania o to cacko, a nie niszczenia, czekania az sie rozpadnie, bez przegladow, bo po co.... i mozna tez sobie kuku zrobic.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 7 mar 2008, o 10:44

Ja w młodości to wiecznie "leżałem" pod jakimś złomem. Wiele mnie to nauczyło. Szacunku do trybików na ten przykład...i wyobraźni co się może stać jak jeden z nich dajmy na to odpadnie ;-)

O już wiem co młodemu kupię. Patrola GR, tego starego kanciaka. Nie powiesz chyba, że to mało bezpieczny samochód. Drzewa tym łamałem i nic :mrgreen:

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340

Post 7 mar 2008, o 10:47

Fakt, starego nie ma co kupować, ale 3-4 letnie raczej nie odstaje od nowych standardów (i wcale nie musi być bardzo drogie) a i tak będzie nowsze od 80% aut w Polsce, dopiero 6-7 letnie auta zaczynają mocno odstawać.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 9 mar 2008, o 12:17

The Morgan LifeCar:

http://www.morgan-motor.co.uk/lifecar/lifecar.html

Na Salonie w Genewie pokazali coś takiego... Kiedy już ludzkość przestanie robić normalne samochody, to takiego - mogę mieć. 8-)

Ten dziwny napęd ma ponoć tylko 40 koni - ale auto przyspiesza do setki w 8 sekund i jedzie 180 na godzinę. Jak dla mnie, prawie wystarczy (no dobra, liczę, że jeszcze trochę dopracują te osiągi w ciągu następnych lat :evilgrin: ).

ODPOWIEDZ