Wacha

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Wacha

Post 8 kwie 2010, o 20:28

leinad pisze: Przerobienie Subaru na lpg na razie nie wchodzi w rachubę bo mam tutaj podatek drogowy, który jest uzależniony od rodzaju paliwa zasilającego auto i wagi auta- benzyna 100%, lpg 150% , diesel 200%.

No a mówią, że u nas podatki za wysokie ;-) Wyrazy współczucia

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 8 kwie 2010, o 21:10

leinad pisze: Przerobienie Subaru na lpg na razie nie wchodzi w rachubę bo mam tutaj podatek drogowy, który jest uzależniony od rodzaju paliwa zasilającego auto i wagi auta- benzyna 100%, lpg 150% , diesel 200%.

A czemu tak? Czyżby w NL fiskus kiepsko przycinał na LPG i musi sobie jakoś wyrównywać?

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

leinad
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx,legacy diesel
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 8 kwie 2010, o 21:18

ky i tu jest pytanie? Jedni mówią, że ochrona środowiska, jak dla mnie to bujda bo jeżeli się nie mylę to lpg jest bardziej "zdrowe" niż benzyna. Dla mnie to wygląda, że ktoś sobie założył- jeżeli ktoś ma auto na lpg lub diesla to robi dużo kilometrów więc musi więcej płacić. Ja teraz płacę 51 juro miesięcznie, czyli 612 rocznie + ubezpieczenie i uzbiera się niezła suma rocznie :wall: . To, że jest podatek drogowy, oczywiście nie wyklucza podatku drogowego w benzynie, która jest jedną z najdroższych Europie ;-( .

ODPOWIEDZ