problem z kompem

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
nieznany.sprawca
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Subaru Legacy
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 0

problem z kompem

Post 25 kwie 2010, o 16:24

taaa znowu narobiłem bigosu. Zainstalowałem na dysk F drugi system - W Vista. Gdy załanczam kompa mam do wyboru: XP, Vista ale ani myszka ani klawiatura nie działa :-( P kilkunastu sekundach załancza się Vista.
Jak mam odinstalować Viste? Jak przejść na XP ?

Jestem z formacji nieznanych sprawców. Pewnie słyszałeś o Mnie w wiadomościach..

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubił: 0

Re: problem z kompem

Post 25 kwie 2010, o 16:31

nieznany.sprawca, nie powielaj wątków proszę. Tutaj masz wątek komputerowy http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=1&t=900
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Wodzu22
0 gwiazdek
Auto: kiedyś jakieś będzie :)

Post 25 kwie 2010, o 17:15

ja bym się zastanawiał czemu klawiatura nie działa :?: bezprzewodowa? musisz chyba użyć płytki i raczej format f/

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 25 kwie 2010, o 17:31

Na etapie wyboru systemu sam system raczej nie ma wiele do powiedzenia, więc dziwne, że nie działa klawiatura. Mysz tam nie powinna działać.
Spróbuj wejść do BIOSa i tam spradź, czy reaguje na klawiaturę.

i na listość boską ącza
czarne jest piękne...

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: czarna legaśka, kaszląca

Post 25 kwie 2010, o 18:07

Wodzu22 pisze: bezprzewodowa?

to by wiele tłumaczyło.. szczególnie starsze PCty nie podłączały takich przed startem windy.. też ganiałem po piwnicach żeby zapomnianą kablową klawiaturą grzebnąć w biosie, bezprzewodowa za późno 'deleta' łapała.

Klawa z ogonkiem leży w odwodzie od tego czasu... :whistle:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 25 kwie 2010, o 19:02

A ja sobie myślę, że klawaiatura jest USB, a w Biosie nie jest włączona obsługa USB dla DOS :idea:

I nie ma tutaj znaczenia, czy klawiatura jest bezprzewodowa, czy nie, bo żadne sterowniki do obsługi podstawowych klawiszy na tym poziomie nie są potrzebne.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: czarna legaśka, kaszląca

Post 25 kwie 2010, o 19:46

rrosiak pisze:A ja sobie myślę, że klawaiatura jest USB, a w Biosie nie jest włączona obsługa USB dla DOS :idea:

I nie ma tutaj znaczenia, czy klawiatura jest bezprzewodowa, czy nie, bo żadne sterowniki do obsługi podstawowych klawiszy na tym poziomie nie są potrzebne.
Dzięki :-> , właśnie mi objaśniłeś pięknie mój przypadek.. klawiatura przewodowa była (jest) na ps/2, więc pewnie dlatego zadziałała. A ja obwiniałem za duży opór w powietrzu :giggle:.
Zajrzę sobie w BIOSa i poszukam tego USB dla DOSa.. kolejna dostępna klawiatura może już nie mieć takiej wtyczki.

ODPOWIEDZ