Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
nieznany.sprawca
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Legacy
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
0
taaa znowu narobiłem bigosu. Zainstalowałem na dysk F drugi system - W Vista. Gdy załanczam kompa mam do wyboru: XP, Vista ale ani myszka ani klawiatura nie działa

P kilkunastu sekundach załancza się Vista.
Jak mam odinstalować Viste? Jak przejść na XP ?
Jestem z formacji nieznanych sprawców. Pewnie słyszałeś o Mnie w wiadomościach..
nieznany.sprawca
-
vicu
- 5 gwiazdek
- Auto: OBK
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
nieznany.sprawca, nie powielaj wątków proszę. Tutaj masz wątek komputerowy
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=1&t=900
"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson
vicu
-
Wodzu22
- 0 gwiazdek
- Auto: kiedyś jakieś będzie :)
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
ja bym się zastanawiał czemu klawiatura nie działa

bezprzewodowa? musisz chyba użyć płytki i raczej format f/
Wodzu22
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Na etapie wyboru systemu sam system raczej nie ma wiele do powiedzenia, więc dziwne, że nie działa klawiatura. Mysz tam nie powinna działać.
Spróbuj wejść do BIOSa i tam spradź, czy reaguje na klawiaturę.
i na listość boską włącza
czarne jest piękne...
vibowit
-
marcyś
- 2 gwiazdki
- Auto: czarna legaśka, kaszląca
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Wodzu22 pisze:
bezprzewodowa?
to by wiele tłumaczyło.. szczególnie starsze PCty nie podłączały takich przed startem windy.. też ganiałem po piwnicach żeby zapomnianą kablową klawiaturą grzebnąć w biosie, bezprzewodowa za późno 'deleta' łapała.
Klawa z ogonkiem leży w odwodzie od tego czasu...

marcyś
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
A ja sobie myślę, że klawaiatura jest USB, a w Biosie nie jest włączona obsługa USB dla DOS
I nie ma tutaj znaczenia, czy klawiatura jest bezprzewodowa, czy nie, bo żadne sterowniki do obsługi podstawowych klawiszy na tym poziomie nie są potrzebne.
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
marcyś
- 2 gwiazdki
- Auto: czarna legaśka, kaszląca
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
rrosiak pisze:A ja sobie myślę, że klawaiatura jest USB, a w Biosie nie jest włączona obsługa USB dla DOS
I nie ma tutaj znaczenia, czy klawiatura jest bezprzewodowa, czy nie, bo żadne sterowniki do obsługi podstawowych klawiszy na tym poziomie nie są potrzebne.
Dzięki

, właśnie mi objaśniłeś pięknie mój przypadek.. klawiatura przewodowa była (jest) na ps/2, więc pewnie dlatego zadziałała. A ja obwiniałem za duży opór w powietrzu

.
Zajrzę sobie w BIOSa i poszukam tego USB dla DOSa.. kolejna dostępna klawiatura może już nie mieć takiej wtyczki.
marcyś