Zawsze mnie zastanawiało...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Zawsze mnie zastanawiało...

Post 4 lip 2010, o 01:18

Ano tak, zawsze mnie zastanawiało, jak ten świat , jedyny świat, popycha się do przodu, skoro jest tak ułomny....?
W zgodzie z klimatami Josepha Hellera, że na każdą przypadłość jest remedium, starałem się żyć. Im większy obciach, im większa siara tym większa afirmacja świata - mojego i Twojego jestestwa. I fajnie, i literacko, i ludzko...ale jednak coś uwiera, coś nie da spokojnie zasypiać, nawet przy kobiecie marzeń z lat, kiedy marzenia były blisko.

Sam nie wiem, kiedy się zniechęciłem, sam nie wiem, kiedy nawet alkohol przestał koić ból, sam nie wiem, kiedy cienka czerwono/zielono linia kazała mi przekroczyć, nieprzekraczalna do tej pory granice Rubikonu.

Hm, tema jak tema, warto jednak nagiąć czaszkę moim zdaniem. Let's talk my last old firends.

Nie wiem, generalnie mi się chce lekko wymiotować, jak patrzę,słucham i węszę w świecie, który był mnie otoczył. Czego szukam ? Potwierdzenia ? Zaprzeczenia ? Wątpliwośc ? Nie wiem, wiem natomiast, że jest mi niewygodnie. A jak by to kabotyńsko nie brzmiało, nie lubię, jak coś mnie w dupę uwiera.

Gadamy,czy zwalamy wszystko na stan nieważkości Gwidona ? Ja sam nie wiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Całusy
Grzegorz

Brak podpisu.

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat
Polubione posty: 1 raz

Re: Zawsze mnie zastanawiało...

Post 4 lip 2010, o 02:08

Grzesiek_67 pisze: nie lubię, jak coś mnie w dupę uwiera.
Jestem po którymś tam piwie i pomimo to wiem, że tez tego nie lubię.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 4 lip 2010, o 02:21

Pssst.... zdrowie Grzesiu. Może byś się wybrał do Germanii w sierpniu ? Lucjan mi kazał zrobić kasting. Właściwy wątek jak wstanę ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2010, o 02:32

l_ewy,

w sumie to mógłbym nawet napisać, że bardzo się cieszę, że kogoś też "boli" ale karwa lilka nawet tego mi się nie chce. Przepraszam.

Chloru, nie bardzo będzie mnie stać na wyjazd. Ta moja kochana, niewdzięczna dzapańska diwa, wciąż żąda i żąda. Jest nienasycona a na imię jej - Subaru :-) I dobrze ale pewnikiem się nie wybiorę. Wasze zdrowie.

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Lucjusz, właśnie, gdzie jest Lucjusz ????
8-)
Brak podpisu.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2010, o 12:14

A se będę kontynuował :
" The child is grown
The dream is gone"

Take se perełkę ja znalazł w kawałku "Comfortably Numb". Piękne, isn't it ?

:-) :-) :-)

Pozdrawiam
Wczesno-popołudniowy Istreiblitiel
Brak podpisu.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 4 lip 2010, o 14:38

Grzesiek_67 pisze: " The child is grown
The dream is gone"
ale inni dodają: the childhood never ends ;-)

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 4 lip 2010, o 15:46

remek pisze: ale inni dodają: the childhood never ends ;-)
o totooo i dodam jeszcze że trzeba sobie samemu robić dobrze jakby to nie brzmiało..bo ktoś inny to może nas najwyżej..w tiriri kopnąć a w najlepszym przypadku po głowie pogłaskać..
I wiesz co Grzesiu..trzeba sobie znależć coś co daje przyjemność..nawet gdyby to było głupie lub spotykało się z krytyką ogółu..i trzeba sobie sprawiać tą przyjemność tak częśto jak się da..nawet kosztem innych codziennych i bardziej racjonalnych potrzeb.

a tak przy okazji to może byśmy zebrali się ku..grupą i zrobili sobie pogadanki na tematy wszelkie przy trunkach dowolnych wysokowyskokowych? Co brać forumowa na to?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 lip 2010, o 15:54

Moniqa pisze: a tak przy okazji to może byśmy zebrali się ku..grupą i zrobili sobie pogadanki na tematy wszelkie przy trunkach dowolnych wysokowyskokowych? Co brać forumowa na to?
Jestem za, tylko do Warsiawki dziebko daleko... :roll:
Dolce far niente ;-)

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 4 lip 2010, o 15:58

FUX pisze:
Moniqa pisze: a tak przy okazji to może byśmy zebrali się ku..grupą i zrobili sobie pogadanki na tematy wszelkie przy trunkach dowolnych wysokowyskokowych? Co brać forumowa na to?
Jestem za, tylko do Warsiawki dziebko daleko... :roll:
rower masz fajny..z przerzutkami to wsiadaj i pedałuj :mrgreen:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 4 lip 2010, o 16:02

Dobrze mówi ,nalać jej wódki :thumb:
Grzesiek_67 pisze: A jak by to kabotyńsko nie brzmiało, nie lubię, jak coś mnie w dupę uwiera.

Nikt nie lubi ale czasem niestety uwiera ... :wall:
Dziś kaczor zostanie prezydentem to nam się wszystkim humor poprawi :wall:
Idę do sklepu nabyć napoje "przeciw uwierające "

:evilgrin:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 4 lip 2010, o 16:15

Kruszyn pisze:

Dobrze mówi ,nalać jej wódki :thumb:
byle zimnej..
Dziś kaczor zostanie prezydentem to nam się wszystkim humor poprawi :wall:
Idę do sklepu nabyć napoje "przeciw uwierające "
ja już posiadłam takowe i z poczuciem spełnionego obowiązku obywatelskiego i odczuciem że będzie "dupa"...będę się nimi nasączać i rozmyślać gdzie skladać wniosek o azyl...

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 4 lip 2010, o 16:48

eee... tam.
my ze znajomymi robimy sobie "wieczór wyborczy". niezależnie od wyniku - na pewno udany :razz:

a co do uwierania, to taka refleksja na pocieszenie:
pracowałem w dużej korporacji zagranicznej, pracowałem w mniejszej korporacji zagranicznej, wiem, co to znaczy być tzw. MiŚ-em a teraz oglądam sobie z bliska naukę polską. więc spektrum dość reprezentatywne zaliczyłem.

jeśli myślicie, że gdzieś jest fajniej niż u Was....

TO SIĘ MYLICIE.

bo ludzie w każdej "pracy" są, niestety, podobni. :wall:

między dlatego z taką chęcią zaglądam tu. nie wiem, czy to naturalna selekcja, czy forumowe kolory tak działają... nie wiem. wiem, że tutaj odzyskuję przysłowiową "wiarę w człowieka". nie, nie twierdzę, że tu same ideały i same ach i same och. ale gdyby wszędzie funkcjonowało się tak jak tu, świat byłby naprawdę lepszym miejscem.

howg.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2010, o 17:08

a) żle nie jest, dojechałem, oddałem głos (paszczą też), wróciłem , zero obciachu, zero policji ,
b) suki nie dostały karty do głosowania, w ogóle ludzie jakoś tak na się dziwnie patrzyli, mieszanina szacunku z wielkim strachem (doskonały koktajl :mrgreen: )
c)

Yes, yes, yes. Absolutnie wyśmienita myśl :thumb:
d)
Kruszyn pisze: Nikt nie lubi ale czasem niestety uwiera ...
O i ten zrozumiał :mrgreen: Właśnie, nawet jak trwa to 1/100000000000 nanosekundy to i tak do dupy :wall:

e) nawet jak przegramy to i tak wygramy, z chamami pod rękę iść nie będziemy :-p Przynajmniej ja sobie daruję.

Całusy
Gwidon

PS. Żonka wróciła i przywiozła....niepasteryzowanego Kasztelana. Jak ja Ją kocham :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Brak podpisu.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 4 lip 2010, o 18:36

Grzesiek_67 pisze: A se będę kontynuował :
" The child is grown
The dream is gone"

Take se perełkę ja znalazł w kawałku "Comfortably Numb". Piękne, isn't it ?

;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Zo4Y0TxW41g

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 4 lip 2010, o 18:46

Straciłem trochę orientację. To temat wyborczy jest w końcu czy ogólnożyciowy?

Bo jeśli ogólnożyciowy, to lekarstwem na jego zło jest robić tak, żeby chociaż w tym naszym małym otoczeniu go polepszać. Gdyby każdy tak robił, to świat by się w końcu zmienił na lepsze.

Dyżurny naiwniak ;-)

ODPOWIEDZ