Zakup Forestera

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Figa_72
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 2.0 XT 2003
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Zakup Forestera

Post 8 sie 2010, o 09:27

Witam Wszystkich serdecznie, jestem nowa i miło mi znaleźć się wśród profesjonalistów :) Po ostatniej zimie mniej więcej w styczniu zdecydowałam się na zakup Forka ale nie znalazłam jeszcze egzemplarza godnego uwagi.. Śledząc Wasze wypowiedzi wiem że trudno jest trafić coś bez niepodzianek, a ja jestem ostrożna. Jestem miłośniczką Forka od dawna i chcę kupić 2.0 XT tak 2003 , 2004 rocznik. Jeśli ktoś z Was może słyszał o egzemplarzu godnym uwagi to będę wdzięczna. Jesień za pasem i chcę się wyrobić z zakupem :) Obecnie mam Audi a4 1.9 TDI 2003 którą będę sprzedawać. Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich Miłośników Subaru F. :)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Subaru Forester

Post 8 sie 2010, o 09:42

Witaj.
Dolce far niente ;-)

ewcia
0 gwiazdek
Auto: Forester

Post 9 sie 2010, o 16:23

Witaj

arturcool
0 gwiazdek
Auto: 2010 Forester

Post 18 sie 2010, o 21:55

Czolem!!

Bedac nowym wlascicielem 2.5XT mam pytanie do szanownych forumowiczow tutaj obcujacych. Otoz moj pojazd jest jeszcze za wielka woda i bedzie przez nastepnych 6 miesiecy. Mam wiec troche czasu aby zastanowic sie nad usprawnieniami potrzebnymi badz tez przydatnymi na naszych polskich drogach. I tu pytanie do was........jakie akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp) polecalibyscie? Kolejne pytanie to opony....jaki jest "standartowy" rozmiar do Forestera opon zimowych? Dzieki za pomoc!!!

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 18 sie 2010, o 23:02

arturcool pisze:jakie akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp) polecalibyscie?
Światła to ze względu na przepisy trzeba przerobić na europejskie, asymetryczne.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 18 sie 2010, o 23:04

jarmaj pisze:
Światła to ze względu na przepisy trzeba przerobić na europejskie, asymetryczne.
A co o gazie powiesz ?
:cofee:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 18 sie 2010, o 23:11

leon pisze:
jarmaj pisze:
A co o gazie powiesz ?
:cofee:

Nic nie powiem, tak sobie tylko w kąciku cicho popłaczę.....

:mrgreen:

EDIT
A tak serio, to nie wydaje mi się, żeby poza światłami amerykaniec wymagał jakichś specjalnych dostosowań do naszych warunków - auto jak auto.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 sie 2010, o 10:11

jarmaj pisze: A tak serio, to nie wydaje mi się, żeby poza światłami amerykaniec wymagał jakichś specjalnych dostosowań do naszych warunków - auto jak auto.

trzeba także pamiętac , że w subaru nie da sie magicznym pstryk zmienić licznika przebiegu za mil na km, pomiaru temperatury z F na C, skoków radyja, reszta faktycznie prawie taka sama :-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 19 sie 2010, o 11:31

jarmaj pisze: tak serio, to nie wydaje mi się, żeby poza światłami amerykaniec wymagał jakichś specjalnych dostosowań do naszych warunków - auto jak auto.
Różnica jest w tym, w jaki sposób strumień światła prawego łączy się z tym z lewej. W EU prawe świeci na dość równym poziomie, a w US prawe świeci tak samo jak lewe, czyli z lewej stroni nisko, z prawej wysoko - w tym sensie są symetryczne (ale ogólnie to świecą asymetrycznie :mrgreen: ). Tak przynajmniej to wygląda w przypadku GL vs 2.5i.

Najbardziej brak mi guziczka do ustawiania wysokości strumienia światła.

arturcool
0 gwiazdek

Post 19 sie 2010, o 17:25

dzieki serdeczne,

jakies sugestie/uwgi dotyczace swiatel przeciwmgielnych? - szczegolnie tylnych?

aaaaaaaaaaaaaa...............jeszcze jedno....
czy ktos z was uzywa cobb accessport?
http://cobbtuning.com/products/?id=5119

jezeli tak to jakie macie spostrzezenia?

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 19 sie 2010, o 22:40

arturcool pisze: jakies sugestie/uwgi dotyczace swiatel przeciwmgielnych? - szczegolnie tylnych?
W Imprezie US-spec nie ma tylnych przeciwmgielnych. ;-) Nie ma też pociągniętej instalacji. Nie wiem jak jest w Forku.
arturcool pisze: czy ktos z was uzywa cobb accessport?
http://cobbtuning.com/products/?id=5119

jezeli tak to jakie macie spostrzezenia?
Taniej będzie kupić kabelek (albo coś bezprzewodowego) i podłączyć laptopa, PDA albo telefonu w razie potrzeby - jeżeli chodzi o czytanie/kasowanie kodów błędów.

arturcool
0 gwiazdek

Post 20 sie 2010, o 18:14

[/quote]
Taniej będzie kupić kabelek (albo coś bezprzewodowego) i podłączyć laptopa, PDA albo telefonu w razie potrzeby - jeżeli chodzi o czytanie/kasowanie kodów błędów.[/quote]

a co z mapami do silnika? wedlug cobb -> te mapy daja 10% HP wiecej na kolach.........

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 21 sie 2010, o 11:57

arturcool pisze: akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp)
arturcool pisze:a co z mapami do silnika? wedlug cobb -> te mapy daja 10% HP wiecej na kolach.........
ja na silnikach i motoryzacji się za bardzo nie znam, ale dla mnie, powyższe brzmi jak rozdwojenie jaźni :evilgrin:
:mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 22 sie 2010, o 13:32

arturcool pisze:
a co z mapami do silnika? wedlug cobb -> te mapy daja 10% HP wiecej na kolach.........
ja bym się bał samemu wrzucać jakąś mapę z netu, ale jest jedno ale. My tu mamy jakieś dziwne wyobrażenie na temat subaraków i w majestatyczny sposób traktujemy ich serwisowanie, a na świecie ludzie po prostu kupują i się bawią (również mapkami). Co ma wybuchnąć to wybuchnie :mrgreen:

Reasumując, chcesz bezproblemowo używać auta, nie czytaj działów technicznych na forach subaru :mrgreen: Inaczej będziesz jak świr przy odpalaniu z uchem przy desce rozdzielczej siedział i nasłuchiwał :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 23 sie 2010, o 15:45

remek pisze: nie czytaj działów technicznych na forach subaru Inaczej będziesz jak świr przy odpalaniu z uchem przy desce rozdzielczej siedział i nasłuchiwał

albo kup Legacy, prawie wogóle nie ma tematów w technicznym ,

w każdym bądź razie najwazniejsze aby była to taka wersja/model Subaru w której nie da sie/nie ma sensu niczego "poprawiać" , wtedy tylko na benzynę..........................

Figa_72
0 gwiazdek

Re: Zakup Forestera

Post 30 sie 2010, o 21:34

Hej, jestem już szczęśliwą posiadaczką Forka 2.0 XT, to stałe upojenie jazda tym autem:))) nie można wysiąść z tego samochodu no poprostu chciałoby się ciągle jeździć!!:)) Wielkie podziękowania za profesjonalizm na najwyższym poziomie, zaufanie i pomoc w zakupie auta dla Piter 35. Wszystkim polecam, to wielka przyjemność kupowania auta razez z Piter 35!!!:))))) Pozdrowienia P. :))) narazie, idę jeździć!! :) :-) :-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 sie 2010, o 22:45

Piotruś to potrafi dogodzić, oj potrafi :giggle:

esilon
6 gwiazdek

Post 31 sie 2010, o 09:03

Figa_72 pisze: narazie, idę jeździć!! :)

gratulacje 8-) , jak już się zrobi wolny to :arrow: http://maptek.pl/pl/oferta/forester_20l_my_99_05.php

:-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 31 sie 2010, o 09:57

i zdjęcia. koniecznie zdjęcia. o tutaj trzeba założyć nowy temat i wklejać:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?f=10

gratulacje :!:

Figa_72
0 gwiazdek

Post 31 sie 2010, o 10:12

dzięki za gratulacje :))) czekam na słoneczną pogodę żeby zrobić fajne fotki to pokażę:) a weekend jadę na Mazury popróbować w terenie, już nie mogę się doczekać. A Towarzystwo miłe wie, kiedy będzie jakieś spotkanie Forkow i w jakiej części Polski? Jeszcze będzie trochę słonecznej jesieni, byłoby miło.. Chyba że gdzieś już jest info o tym, to sorry poszukam :giggle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 31 sie 2010, o 10:15

Figa_72, witaj! Gratuluję zakupu!

Figa_72
0 gwiazdek

Post 31 sie 2010, o 10:58

ok już mam info. 8 pażdzernika !:) karkonosze.

faranek22
0 gwiazdek

Post 1 wrz 2010, o 19:49

cześć, fajnie że do nas dołączasz... Napewno trzeba trochę poszukać aby znaleźć coś dobrego.

------------------------
kredyt hipoteczny wikipedia

ODPOWIEDZ