Zakup Forestera
-
Figa_72
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester 2.0 XT 2003
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zakup Forestera
Witam Wszystkich serdecznie, jestem nowa i miło mi znaleźć się wśród profesjonalistów :) Po ostatniej zimie mniej więcej w styczniu zdecydowałam się na zakup Forka ale nie znalazłam jeszcze egzemplarza godnego uwagi.. Śledząc Wasze wypowiedzi wiem że trudno jest trafić coś bez niepodzianek, a ja jestem ostrożna. Jestem miłośniczką Forka od dawna i chcę kupić 2.0 XT tak 2003 , 2004 rocznik. Jeśli ktoś z Was może słyszał o egzemplarzu godnym uwagi to będę wdzięczna. Jesień za pasem i chcę się wyrobić z zakupem :) Obecnie mam Audi a4 1.9 TDI 2003 którą będę sprzedawać. Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich Miłośników Subaru F. :)
Re: Subaru Forester
Czolem!!
Bedac nowym wlascicielem 2.5XT mam pytanie do szanownych forumowiczow tutaj obcujacych. Otoz moj pojazd jest jeszcze za wielka woda i bedzie przez nastepnych 6 miesiecy. Mam wiec troche czasu aby zastanowic sie nad usprawnieniami potrzebnymi badz tez przydatnymi na naszych polskich drogach. I tu pytanie do was........jakie akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp) polecalibyscie? Kolejne pytanie to opony....jaki jest "standartowy" rozmiar do Forestera opon zimowych? Dzieki za pomoc!!!
Bedac nowym wlascicielem 2.5XT mam pytanie do szanownych forumowiczow tutaj obcujacych. Otoz moj pojazd jest jeszcze za wielka woda i bedzie przez nastepnych 6 miesiecy. Mam wiec troche czasu aby zastanowic sie nad usprawnieniami potrzebnymi badz tez przydatnymi na naszych polskich drogach. I tu pytanie do was........jakie akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp) polecalibyscie? Kolejne pytanie to opony....jaki jest "standartowy" rozmiar do Forestera opon zimowych? Dzieki za pomoc!!!
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Światła to ze względu na przepisy trzeba przerobić na europejskie, asymetryczne.arturcool pisze:jakie akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp) polecalibyscie?
A co o gazie powiesz ?jarmaj pisze:Światła to ze względu na przepisy trzeba przerobić na europejskie, asymetryczne.arturcool pisze:jakie akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp) polecalibyscie?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
leon pisze:A co o gazie powiesz ?jarmaj pisze:Światła to ze względu na przepisy trzeba przerobić na europejskie, asymetryczne.arturcool pisze:jakie akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp) polecalibyscie?
Nic nie powiem, tak sobie tylko w kąciku cicho popłaczę.....

EDIT
A tak serio, to nie wydaje mi się, żeby poza światłami amerykaniec wymagał jakichś specjalnych dostosowań do naszych warunków - auto jak auto.
jarmaj pisze: A tak serio, to nie wydaje mi się, żeby poza światłami amerykaniec wymagał jakichś specjalnych dostosowań do naszych warunków - auto jak auto.
trzeba także pamiętac , że w subaru nie da sie magicznym pstryk zmienić licznika przebiegu za mil na km, pomiaru temperatury z F na C, skoków radyja, reszta faktycznie prawie taka sama

Różnica jest w tym, w jaki sposób strumień światła prawego łączy się z tym z lewej. W EU prawe świeci na dość równym poziomie, a w US prawe świeci tak samo jak lewe, czyli z lewej stroni nisko, z prawej wysoko - w tym sensie są symetryczne (ale ogólnie to świecą asymetryczniejarmaj pisze: tak serio, to nie wydaje mi się, żeby poza światłami amerykaniec wymagał jakichś specjalnych dostosowań do naszych warunków - auto jak auto.

Najbardziej brak mi guziczka do ustawiania wysokości strumienia światła.
dzieki serdeczne,
jakies sugestie/uwgi dotyczace swiatel przeciwmgielnych? - szczegolnie tylnych?
aaaaaaaaaaaaaa...............jeszcze jedno....
czy ktos z was uzywa cobb accessport?
http://cobbtuning.com/products/?id=5119
jezeli tak to jakie macie spostrzezenia?
jakies sugestie/uwgi dotyczace swiatel przeciwmgielnych? - szczegolnie tylnych?
aaaaaaaaaaaaaa...............jeszcze jedno....
czy ktos z was uzywa cobb accessport?
W Imprezie US-spec nie ma tylnych przeciwmgielnych.arturcool pisze: jakies sugestie/uwgi dotyczace swiatel przeciwmgielnych? - szczegolnie tylnych?

Taniej będzie kupić kabelek (albo coś bezprzewodowego) i podłączyć laptopa, PDA albo telefonu w razie potrzeby - jeżeli chodzi o czytanie/kasowanie kodów błędów.arturcool pisze: czy ktos z was uzywa cobb accessport?
[/quote]
Taniej będzie kupić kabelek (albo coś bezprzewodowego) i podłączyć laptopa, PDA albo telefonu w razie potrzeby - jeżeli chodzi o czytanie/kasowanie kodów błędów.[/quote]
a co z mapami do silnika? wedlug cobb -> te mapy daja 10% HP wiecej na kolach.........
Taniej będzie kupić kabelek (albo coś bezprzewodowego) i podłączyć laptopa, PDA albo telefonu w razie potrzeby - jeżeli chodzi o czytanie/kasowanie kodów błędów.[/quote]
a co z mapami do silnika? wedlug cobb -> te mapy daja 10% HP wiecej na kolach.........
arturcool pisze: akcesoria/przerobki (swiatla/gaz...itp)
ja na silnikach i motoryzacji się za bardzo nie znam, ale dla mnie, powyższe brzmi jak rozdwojenie jaźniarturcool pisze:a co z mapami do silnika? wedlug cobb -> te mapy daja 10% HP wiecej na kolach.........

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja bym się bał samemu wrzucać jakąś mapę z netu, ale jest jedno ale. My tu mamy jakieś dziwne wyobrażenie na temat subaraków i w majestatyczny sposób traktujemy ich serwisowanie, a na świecie ludzie po prostu kupują i się bawią (również mapkami). Co ma wybuchnąć to wybuchniearturcool pisze:

Reasumując, chcesz bezproblemowo używać auta, nie czytaj działów technicznych na forach subaru

remek pisze: nie czytaj działów technicznych na forach subaru Inaczej będziesz jak świr przy odpalaniu z uchem przy desce rozdzielczej siedział i nasłuchiwał
albo kup Legacy, prawie wogóle nie ma tematów w technicznym ,
w każdym bądź razie najwazniejsze aby była to taka wersja/model Subaru w której nie da sie/nie ma sensu niczego "poprawiać" , wtedy tylko na benzynę..........................
-
Figa_72
- 0 gwiazdek
Re: Zakup Forestera
Hej, jestem już szczęśliwą posiadaczką Forka 2.0 XT, to stałe upojenie jazda tym autem:))) nie można wysiąść z tego samochodu no poprostu chciałoby się ciągle jeździć!!:)) Wielkie podziękowania za profesjonalizm na najwyższym poziomie, zaufanie i pomoc w zakupie auta dla Piter 35. Wszystkim polecam, to wielka przyjemność kupowania auta razez z Piter 35!!!:))))) Pozdrowienia P. :))) narazie, idę jeździć!! :)

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Figa_72 pisze: narazie, idę jeździć!! :)
gratulacje

i zdjęcia. koniecznie zdjęcia. o tutaj trzeba założyć nowy temat i wklejać:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?f=10
gratulacje
http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?f=10
gratulacje

-
Figa_72
- 0 gwiazdek
dzięki za gratulacje :))) czekam na słoneczną pogodę żeby zrobić fajne fotki to pokażę:) a weekend jadę na Mazury popróbować w terenie, już nie mogę się doczekać. A Towarzystwo miłe wie, kiedy będzie jakieś spotkanie Forkow i w jakiej części Polski? Jeszcze będzie trochę słonecznej jesieni, byłoby miło.. Chyba że gdzieś już jest info o tym, to sorry poszukam 

cześć, fajnie że do nas dołączasz... Napewno trzeba trochę poszukać aby znaleźć coś dobrego.
------------------------
kredyt hipoteczny wikipedia
------------------------
kredyt hipoteczny wikipedia