Witam potrzebuje porady

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
kubuswawa
0 gwiazdek
Auto: Chce nabyc subaru obecnie mazda mx6
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Witam potrzebuje porady

Post 6 lis 2010, o 20:40

Witam powiedzcie mi coś na temat subaru forester 2.0 turbo roczniki od 99 do 01 czy warto kupic to auto czy jest wadliwe ????
ogólnie każda pomoc opinia będzie pomocna!

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Witam potrzebuje porady

Post 6 lis 2010, o 21:11

kubuswawa pisze:Witam powiedzcie mi coś na temat subaru forester 2.0 turbo roczniki od 99 do 01 czy warto kupic to auto czy jest wadliwe ????
ogólnie każda pomoc opinia będzie pomocna!
Witam
Warto. ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 6 lis 2010, o 23:35

kubuswawa pisze: Witam powiedzcie mi coś na temat subaru forester 2.0 turbo roczniki od 99 do 01 czy warto kupic to auto czy jest wadliwe ????
Witaj.
Auto samo w sobie nie jest wadliwe. Warto je kupić. Trzeba oczywiście dokładnie sprawdzić stan techniczny przed zakupem. Ale to dotyczy każdego używanego auta.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 lis 2010, o 18:01

So What! pisze: Ale to dotyczy każdego używanego auta.
warto tylko zaznaczyć, że w przypadku Subaru (ale i innych marek też) może być dotkliwie droga naprawa.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 7 lis 2010, o 19:35

jeżeli np do wymiany: amory tył + rozrząd + przepływka + wiskoza+ płyny to juz dychacza zaskórniaka trzeba mieć

czyli warto zwracac uwage na to kiedy co było robione, czyli z pewna historia serwisową mniejsze ryzyko

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 7 lis 2010, o 19:43

esilon, kupiłeś używkę... :-d
AK Cię w c.. zrobił...
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 7 lis 2010, o 20:16

FUX, jak miałem używke, to np amortyzator wymieniony na gwarancji itd, obsługa była OK

ale potem po gwarancji nadchodzi taki moment że nalezy liczyc się z turbowydatkami to i posprawdzałem sobie wtedy ceny, nie sadze, że jakos w dół poszły

Kolega zadał pytanie ogólne to odpowiedź ogóln ajest ża forek S jest zświetnym autem ale przy swoim roczniku może wystąpić kilka koniecznych przed dalsza eklspoatacją wymian jw ;) i z tym dobrze jest sie liczyć

kubuswawa
0 gwiazdek
Auto: Chce nabyc subaru obecnie mazda mx6
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 7 lis 2010, o 23:18

o konkretnie takich odpowiedzi szukam!

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 lis 2010, o 23:56

kubuswawa, niestety nie ma rady. Musisz odżałować przy upatrzonej sztuce i skoczyć gdzieś na oględziny. Polecam Ci, któryś z nieautoryzowanych serwisów, lub 3 autoryzowanych (MTS dzierżoniów, A. Koper, Grafix)

Albo kup z polecanego źródła, np. Piter 35 (ale też trzeba weryfikować, Piter dokłada wszelkich starań ale nie ma możliwości diagnostycznych)

Jednak kupno używanego (tym bardziej 10 letniego) auta, nawet po oględzinach nie daje Ci gwaracji, że za chwilę nie wydasz 10k pln, bo się coś popsuło.

ps. <reklama>ja kupiłem od Pitera bez sprawdzania przez warsztat, ale miałem już wcześniej pare lat Subaraka ;-) Jestem zadowolony od prawie 3 lat.</relama> ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 8 lis 2010, o 00:08

remek pisze: ale też trzeba weryfikować, Piter dokłada wszelkich starań ale nie ma możliwości diagnostycznych
Jak to nie :!: , mam pod bokiem już salon subaru :thumb: Jedyna rzecz jaką robią dobrze,to sprawdzają dobrze auta :mrgreen:
remek pisze: <reklama>ja kupiłem od Pitera bez sprawdzania przez warsztat, ale miałem już wcześniej pare lat Subaraka ;-) Jestem zadowolony od prawie 3 lat.</relama>
Upił mnie i kupił za bezcen :wall: :mrgreen:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 8 lis 2010, o 02:23

Piter 35 pisze: Upił mnie i kupił za bezcen :wall: :mrgreen:
Piter 35, czy mogę Cię zaprosić na drinka w przyszłym roku? :mrgreen:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ODPOWIEDZ