Witam powiedzcie mi coś na temat subaru forester 2.0 turbo roczniki od 99 do 01 czy warto kupic to auto czy jest wadliwe ????
ogólnie każda pomoc opinia będzie pomocna!
Witam potrzebuje porady
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Witam potrzebuje porady
Witamkubuswawa pisze:Witam powiedzcie mi coś na temat subaru forester 2.0 turbo roczniki od 99 do 01 czy warto kupic to auto czy jest wadliwe ????
ogólnie każda pomoc opinia będzie pomocna!
Warto.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Witaj.kubuswawa pisze: Witam powiedzcie mi coś na temat subaru forester 2.0 turbo roczniki od 99 do 01 czy warto kupic to auto czy jest wadliwe ????
Auto samo w sobie nie jest wadliwe. Warto je kupić. Trzeba oczywiście dokładnie sprawdzić stan techniczny przed zakupem. Ale to dotyczy każdego używanego auta.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
warto tylko zaznaczyć, że w przypadku Subaru (ale i innych marek też) może być dotkliwie droga naprawa.So What! pisze: Ale to dotyczy każdego używanego auta.
jeżeli np do wymiany: amory tył + rozrząd + przepływka + wiskoza+ płyny to juz dychacza zaskórniaka trzeba mieć
czyli warto zwracac uwage na to kiedy co było robione, czyli z pewna historia serwisową mniejsze ryzyko
czyli warto zwracac uwage na to kiedy co było robione, czyli z pewna historia serwisową mniejsze ryzyko
FUX, jak miałem używke, to np amortyzator wymieniony na gwarancji itd, obsługa była OK
ale potem po gwarancji nadchodzi taki moment że nalezy liczyc się z turbowydatkami to i posprawdzałem sobie wtedy ceny, nie sadze, że jakos w dół poszły
Kolega zadał pytanie ogólne to odpowiedź ogóln ajest ża forek S jest zświetnym autem ale przy swoim roczniku może wystąpić kilka koniecznych przed dalsza eklspoatacją wymian jw ;) i z tym dobrze jest sie liczyć
ale potem po gwarancji nadchodzi taki moment że nalezy liczyc się z turbowydatkami to i posprawdzałem sobie wtedy ceny, nie sadze, że jakos w dół poszły
Kolega zadał pytanie ogólne to odpowiedź ogóln ajest ża forek S jest zświetnym autem ale przy swoim roczniku może wystąpić kilka koniecznych przed dalsza eklspoatacją wymian jw ;) i z tym dobrze jest sie liczyć
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
kubuswawa, niestety nie ma rady. Musisz odżałować przy upatrzonej sztuce i skoczyć gdzieś na oględziny. Polecam Ci, któryś z nieautoryzowanych serwisów, lub 3 autoryzowanych (MTS dzierżoniów, A. Koper, Grafix)
Albo kup z polecanego źródła, np. Piter 35 (ale też trzeba weryfikować, Piter dokłada wszelkich starań ale nie ma możliwości diagnostycznych)
Jednak kupno używanego (tym bardziej 10 letniego) auta, nawet po oględzinach nie daje Ci gwaracji, że za chwilę nie wydasz 10k pln, bo się coś popsuło.
ps. <reklama>ja kupiłem od Pitera bez sprawdzania przez warsztat, ale miałem już wcześniej pare lat Subaraka
Jestem zadowolony od prawie 3 lat.</relama> 
Albo kup z polecanego źródła, np. Piter 35 (ale też trzeba weryfikować, Piter dokłada wszelkich starań ale nie ma możliwości diagnostycznych)
Jednak kupno używanego (tym bardziej 10 letniego) auta, nawet po oględzinach nie daje Ci gwaracji, że za chwilę nie wydasz 10k pln, bo się coś popsuło.
ps. <reklama>ja kupiłem od Pitera bez sprawdzania przez warsztat, ale miałem już wcześniej pare lat Subaraka

Jak to nieremek pisze: ale też trzeba weryfikować, Piter dokłada wszelkich starań ale nie ma możliwości diagnostycznych

Upił mnie i kupił za bezcenremek pisze: <reklama>ja kupiłem od Pitera bez sprawdzania przez warsztat, ale miałem już wcześniej pare lat SubarakaJestem zadowolony od prawie 3 lat.</relama>

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, czy mogę Cię zaprosić na drinka w przyszłym roku?Piter 35 pisze: Upił mnie i kupił za bezcen![]()
![]()

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)