komp dla emeryta
Re: komp dla emeryta
owoc666, o!
Tylko weź przekonaj tego niedoszłego hakera, że to najlepsze rozwiązanie dla obu stron.
Tylko weź przekonaj tego niedoszłego hakera, że to najlepsze rozwiązanie dla obu stron.

czarne jest piękne...
gregski, na początku będzie jazda. Zarezerwuj sobie czas, w którym będziesz pełnił rolę helpdeska
A jak tylko użyszkodnik nauczy się włączać przeglądarkę i sobie w miarę radzić, to może na przykład postanowić, że lekarstwem na każdy problem związany z kompem jest reinstalacja Windowsa. Tak na przykład ma mój tata
Jak nie urok to sraczka

Jak nie urok to sraczka

gregski, a myślałeś o komputerze BEZ dysku? Dość radykalne rozwiązanie, ale BARDZO wygodne z Twojego punktu widzenia.
Za każdym razem jak senior będzie uruchamiał komputer, świeży system będzie ładował się z DVD. Jak będzie trzeba coś zapisać, zapisze sobie na pendrivie.
Nie ma dysku, nie ma możliwości zapisu, nie ma problemu.
Za każdym razem jak senior będzie uruchamiał komputer, świeży system będzie ładował się z DVD. Jak będzie trzeba coś zapisać, zapisze sobie na pendrivie.
Nie ma dysku, nie ma możliwości zapisu, nie ma problemu.
Tylko że wszelkiej maści LiveCD są tak okrutnie wolne, że można się przy nich popłakać. No i trzeba jakoś sensownie rozwiązać problem ustawień (tapetka, adresy POP3/SMTP gdyby korzystał z normalnego mailera, etc.).
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
to sa wszystko ciekawe pytania.
jak mowilem, postwie przed nim netbooka i zobaczymy co i jak.
wydaje mi sie, ze jakis okrojony linuch mial by sens..
jak mowilem, postwie przed nim netbooka i zobaczymy co i jak.
wydaje mi sie, ze jakis okrojony linuch mial by sens..
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
gregski, są jakieś tanie atomowe netbooki w komputroniku za 800 PLN czy coś.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy