EDIT: Kierownica Driving Force Pro PS3

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
EterycznyŻołądź
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Nowy komputer- Pomóżcie!

Post 7 mar 2008, o 00:48

5qra pisze: nie lepiej tańsze a wyżej taktowane Core2Duo :roll:

Niestety myślałem, że tym razem uda mi się kupić dobry komputer bez "doktoryzowania się w temacie". Z tego co się naumiałem to pewnie, że lepiej. Programy, zwłaszcza gry, nie wykorzystują 4 rdzeni. A ten tu podany jest jeszcze w starszej technologii 65nm, znaczy, że się bardziej grzeje i więcej prądu potrzebuje. Taki dwurdzeniowy wykonany już w technologii 45nm, E8400 3,00 GHz można bez problemów podkręcić na seryjnym, dość małym boxowym coolerze do jakichś 3,80- 4,00 GHz tylko, że ów wiatraczek szybko może paść i w lecie może nie wystarczać.
5qra pisze: Gainward 512MB kosztuje poniżej 800
Chyba na dniach, pod wpływem zbyt wielu pozytywnych testów i wycofania 8800 ultry z produkcji podrożały :o

Interceptor, dzięki, choć rozpiska ździebko bezsensowna. Chciałem tylko kilka podzespołów, resztę mam i zamierzam ją wykorzystać, a o rzeczy takie jak np. myszki i klawiatury nikogo bym się nie pytał, tylko samemu sprawdził co dobrze leży mi w ręce. Swoją drogą, stare (6 lat i więcej) myszki Logitecha się nie psują i woooolno zużywają.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 mar 2008, o 13:07

Tak mi sie przypomnialo z dawnych czasow gdy pracowalem w firmie komputerowej. Wiekszosc klientow nazywalismy "apacze".

-w czym moge Panu/i pomoc?
-a "pacze" tylko.

:mrgreen:

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 7 mar 2008, o 14:36

remek, ROTFL

Interceptor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 mar 2008, o 19:22

EterycznyŻołądź pisze:
5qra pisze: nie lepiej tańsze a wyżej taktowane Core2Duo :roll:

Niestety myślałem, że tym razem uda mi się kupić dobry komputer bez "doktoryzowania się w temacie". Z tego co się naumiałem to pewnie, że lepiej. Programy, zwłaszcza gry, nie wykorzystują 4 rdzeni.

Te 4 rdzenie byly w kontekscie przyszlosciowosci tego kompa ,a dzien dzisiejszy moze i core2duo ale pisales ze komp nama starczyc na 5 lat wiec stad decyzja o 4 rdzeniach, bo napewno niedlugo pojawia sie programy i gry ktore beda z tego korzystac.
EterycznyŻołądź pisze: Interceptor, dzięki, choć rozpiska ździebko bezsensowna. Chciałem tylko kilka podzespołów, resztę mam i zamierzam ją wykorzystać, a o rzeczy takie jak np. myszki i klawiatury nikogo bym się nie pytał, tylko samemu sprawdził co dobrze leży mi w ręce. Swoją drogą, stare (6 lat i więcej) myszki Logitecha się nie psują i woooolno zużywają.
A bo nie napisales ze chces ztylo kilka klamotow wiec forwardnalem dalej ze chcesz calego kompa :mrgreen:
A skladal go czlowiek ktory IMHO ma spora wiedz ei wieloletnie doswiadczenia w branzy :-)
I'm addicted to adrenaline ...

Obrazek

5qra
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 8 mar 2008, o 22:09

Pewnie ma doświadczenie - bo wie co ze sjklepu wypchnąć zanim zacznie do tego dopłacać :giggle:
Wolność dla Pikusia

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 8 mar 2008, o 22:29

5qra pisze: Te 4 rdzenie byly w kontekscie przyszlosciowosci tego kompa ,a dzien dzisiejszy moze i core2duo ale pisales ze komp nama starczyc na 5 lat wiec stad decyzja o 4 rdzeniach
3. O 5 nic nie pisałem. Komputer do gier na 5 lat nazywał się PlayStation 2. :mrgreen:
Niestety owo 5 lat właśnie się kończy. :-|

Interceptor pisze: A bo nie napisales ze chces ztylo kilka klamotow wiec forwardnalem dalej ze chcesz calego kompa :mrgreen:
Nigdzie poza pierwszym postem. :mrgreen:

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2008, o 23:32

Interceptor, Wrzuć na luz, przecież nie od dziś wiadomo, że nawet jak masz dobre intencje i służysz radą to jeden upierdliwy user i tak Cie zbeszta, że nie czytasz w jego myślach :roll:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 mar 2008, o 23:36

LouCyphre pisze: Interceptor, Wrzuć na luz, przecież nie od dziś wiadomo, że nawet jak masz dobre intencje i służysz radą to jeden upierdliwy user i tak Cie zbeszta, że nie czytasz w jego myślach :roll:
bo to jest apacz :mrgreen:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 9 mar 2008, o 00:57

LouCyphre pisze: Interceptor, Wrzuć na luz, przecież nie od dziś wiadomo, że nawet jak masz dobre intencje i służysz radą to jeden upierdliwy user i tak Cie zbeszta, że nie czytasz w jego myślach :roll:

Jedyną osobą, która w tym wątku czepia się Interceptora jesteś ty, który imputujesz mu jakoby był niewyluzowany. :roll:
Ja podziękowałem Interceptorowi i mogę tyle razy mu podziękować ile sam zainteresowany będzie chciał.
Lucku, płynie do mycia naczyń, jak się musisz koniecznie czegoś czepiać to polecam rzep.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2008, o 01:10

EterycznyŻołądź pisze: Lucku, płynie do mycia naczyń

Witku, ...Hold Your Horses ...

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 9 mar 2008, o 01:56

Złożyłem pieca na czterordzeniowym procku i wkurza mnie jak widzę, że w większości aplikacji pierwszy rdzeń jest obciążony w 100%, drugi niekiedy w 50% a dwa pozostałe leżą odłogiem. Ale prawdą jest, że to się zmieni - za 6 miesięcy, może rok, wyjdą nowe wersje softu uwzględniające już obecność czterordzeniowych procesorów.
Nie ma więc znaczenia, czy chcesz używać tego komputera przez trzy czy pięć lat - w obu przypadkach CoreDuo przegrywa (długodystansowo).
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Interceptor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 9 mar 2008, o 02:58

5qra pisze:Pewnie ma doświadczenie - bo wie co ze sjklepu wypchnąć zanim zacznie do tego dopłacać :giggle:
Tu Cie akurat zdziwie, nie ma sklepu i niczego nie sprzedaje, swiadczy uslugi outsourcingowe w zakresie serwisu i doradztwa.
I od razu uprzedze kolejne pytania - ma sie swietnie i jego firma rowniez :mrgreen:
LouCyphre pisze:Interceptor, Wrzuć na luz, przecież nie od dziś wiadomo, że nawet jak masz dobre intencje i służysz radą to jeden upierdliwy user i tak Cie zbeszta, że nie czytasz w jego myślach :roll:
Jestem wyluzowany, jakos ostatnio staram sie nie napinac bo nie sluzy to moim wrzodom :-p A to ze wszystkim ludziom sie nie dogodzi to wiem nie od dzis :lol:
remek pisze: bo to jest apacz :mrgreen:
:giggle: :mrgreen: :giggle:
I'm addicted to adrenaline ...

Obrazek

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Re: EDIT: Kierownica Driving Force Pro PS3

Post 24 kwie 2008, o 16:54

Nie mam komputera, internetu, a dostęp do niego strasznie ograniczony. Prośba do Was.

Chcę kupić jako prezent komunijny kierownicę do rania Logitecha Driving Force Pro. Kierownica jest oficjalnie na PS2, ale działa bez problemów na kompa. Teraz ciężko kupić ją, ale wyszła wersja takiej kierowniczy na PS3, nie wiem tylko czy ona działa na PC. Mógłby ktoś potwierdzić czy ona działa i napisać w tym wątku? Potrzebna mi 200% pewność.

Pozdrawiam,

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 24 kwie 2008, o 21:03

EterycznyŻołądź, słońce Ty nasze. Kierownica działa na PC bo na stronie logitecha są drivery do niej do Visty i XP. Poza tym we wszelkich specyfikacjach stoi, że działa na PC. 200% pewności to nie jest, ale 101% raczej tak. Kupuj i wracaj to do nas :-)

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2008, o 00:12

Dzięki. Tylko, że w sklepach rozróżniają te kierownice n wersje PS2 i PS3, na stronie Logitecha jest tylko jako kierownica do PS3... Pytanie czy obie wersje kierownicy są takie same i obu tyczy się działanie na PC.

ODPOWIEDZ