5qra pisze: nie lepiej tańsze a wyżej taktowane Core2Duo![]()
Niestety myślałem, że tym razem uda mi się kupić dobry komputer bez "doktoryzowania się w temacie". Z tego co się naumiałem to pewnie, że lepiej. Programy, zwłaszcza gry, nie wykorzystują 4 rdzeni. A ten tu podany jest jeszcze w starszej technologii 65nm, znaczy, że się bardziej grzeje i więcej prądu potrzebuje. Taki dwurdzeniowy wykonany już w technologii 45nm, E8400 3,00 GHz można bez problemów podkręcić na seryjnym, dość małym boxowym coolerze do jakichś 3,80- 4,00 GHz tylko, że ów wiatraczek szybko może paść i w lecie może nie wystarczać.
Chyba na dniach, pod wpływem zbyt wielu pozytywnych testów i wycofania 8800 ultry z produkcji podrożały5qra pisze: Gainward 512MB kosztuje poniżej 800

Interceptor, dzięki, choć rozpiska ździebko bezsensowna. Chciałem tylko kilka podzespołów, resztę mam i zamierzam ją wykorzystać, a o rzeczy takie jak np. myszki i klawiatury nikogo bym się nie pytał, tylko samemu sprawdził co dobrze leży mi w ręce. Swoją drogą, stare (6 lat i więcej) myszki Logitecha się nie psują i woooolno zużywają.