Jak ją nazwać?
Drobny przykład, co się znajdzie na stronie:

Zwycięzca otrzyma ciecz rozrywkową.
jarmaj pisze: "burdelik na górce"
Konto usunięte pisze:ale chyba nie będzie pasować do tematyki Bergena
Przy założeniu, że publikowane materiały będą utworami w rozumieniu prawa autorskiego, a więc będą miały w sobie element twórczy, majątkowe prawa autorskie wydawnictwa do tych materiałów wygasną z upływem 70 lat od publikacji. W takim przypadku trzeba więc szukać innego rozwiązania:Bergen pisze: Pozostaje otwartą kwestia praw autorskich. Wycinki są stare i śmierdzące (ostatnią datę jaką widziałem to 89 rok), ale ktoś się może przyfanzolić że "publikuję" w Internecie zeskanowane artykuły obcego autorstwa.
Też tak uważam, dzisiaj już "nie sztuka zniesć jajko, sztuka - odpowiednio zagdakać"jarmaj pisze: To bez znaczenia. A ile więcej dzięki temu będzie miał odwiedzin strony!
I chwytliwy tytuł łatwiej wtedy znaleźćSo What! pisze: nie naruszysz ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych publikując (...) informacje o wypadkach (kroniki wypadków), notowania giełdowe i walutowe, programy radiowe, telewizyjne, kinowe lub teatralne, komunikaty i prognozy pogody, proste ogłoszenia i wiadomości, sondażowe wypowiedzi czytelników, słuchaczy lub widzów).
1. Czy wlasciciel zyskuje dodatkowe prawa po zmianie ustawy, czy tez do usranej obowiazuja prawa wzgledem ustawy obowiazujacej, gdy cos zostalo opublikowane/wytworzone?So What! pisze:Przy założeniu, że publikowane materiały będą utworami w rozumieniu prawa autorskiego, a więc będą miały w sobie element twórczy, majątkowe prawa autorskie wydawnictwa do tych materiałów wygasną z upływem 70 lat od publikacji. W takim przypadku trzeba więc szukać innego rozwiązania:
O, to ja!Bergen pisze:Wersja wczesna alfa:
http://wycinatom.blogspot.com/
Zwycięzca, jeśli sobie tak winszuje, może otrzymać ciecz rozrywkową pocztą
Arno pisze: Jak byłem na oko w 6/7 klasie...
Arno pisze: Szkoda, że wtedy nie piłem.
Nie ma, bo mam sam wycinek, bez daty. A teraz nie mam zbytnio czasu na dociekanievibowit pisze: Nie wszędzie podane są daty publikacji notek w prasie. Nie ma możliwości ustalenia tego?