Meganka czy Impreza?? lub owrotnie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Meganka czy Impreza?? lub owrotnie

Post 21 paź 2011, o 23:03

benator pisze:
Potrzebuję Waszej porady co byście wybrali gdybyście mieli kupować autko i macie 2 możliwości : Renault Megane w cabrio i silnik 150 KM czy Subarau Impreza z motorem załóżmy że minimum czyli te 1.6 i całe 90 kucy :-)
Wybrałbym Imprezę 2.0 N/A, albo Focusa. Serio. Zdecydowanie nie brałbym pod uwagę Megane, a zwłaszcza w wersji Cabrio, czyli duuużo cięższej od zwykłej Meganki.

Soltys
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 22 paź 2011, o 10:31

Przy takim budżecie mocno zastanowiłbym się nad Legacem. Są sporo tańsze od Imprez, a mechanicznie to przecież ten sam samochód. Wiadomo, za Legacem nie będą tak się oglądać jak za Imprezą :) Za kasę jaką masz na pewno będzie to 2 generacja, a jak troche dołożysz, albo dobrze poszukasz będzie 3-gen.
Tak BTW to przymierzam się do sprzedaży swojego antyka. 2.2, wersja gala czyly skóry, klimy, podgrzewane dupki +LPG sekwencja. Ludzie z kropki na spocie Białostockim obmacywali i mówili, że lalka ;p
P.S. Sorki, za reklamę :D

benator
0 gwiazdek
Auto: obecnie brak :/

Post 24 paź 2011, o 22:14

Soltys, też nad legackiem myślałem i w tej cenie to bym wolał 2 gen bo jak kupie 3 to trzeba wkładać a ja muszę wsiąść i pojechać 700 km za dnia więc nie może być lipy, chętnie bym kasę odłożył i na wiosnę spokojnie 3 gen bym zakupił ale sęk w tym że ja już w grudniu ( popołudniu ) muszę auto mieć do jazdy , o co chodzi z tą kropką?? to jakaś stronka ?? kurde nie grzebie tak po necie i może to wstyd ale nie wiem :oops: :oops:
s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
u...ukochany:D

benator
0 gwiazdek
Auto: obecnie brak :/

Post 24 paź 2011, o 22:16

So What!, z meganką jest taka opcja że to auto kumpla i wiem że jej stan jesk konkret , wsiadam, jadę i nie ma mowy o problemie a wszystko ma porobione,żona każe mu sprzedać - dobrze że ja żony nie mam :giggle: ( jeszcze :lol: ) , nad focusem też myślałem bo w tej cenie to już coś znajdę, o imprezę jest ciężej i tak ciągle szukam i szukam i nic konkretnego :-( pozdro
s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
u...ukochany:D

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 24 paź 2011, o 22:24

skoro miałeś już Subaru to wiesz co to jest i jeżeli masz trochę czasu, cierpliwości etc to po co pchać się w cabrio ośkę (jak sam piszesz brakuje Ci AWD)

A jeżeli potrzebujesz coś na chwilkę to jakiś model znany z tego, że się nie rozlatuje. Ja awaryjnie upalałem nubirę i nie było tak źle ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 paź 2011, o 21:20

benator pisze: dobrze że ja żony nie mam :giggle: ( jeszcze :lol: )
No to bier Subaru :mrgreen:

ODPOWIEDZ