ekodriving

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Re: ekodriving

Post 4 lis 2011, o 00:11

ky, w tym roku też mamy 300 KM ale jesteśmy szybsi o pół sekundy na kilometrze ;-)

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 4 lis 2011, o 00:13

Arno pisze: Bo ja Ciebie Witek pytam, po co masz wciśnięte sprzęgło skoro stoisz na luzie?

Bo od razu chciałem ruszyć, gdyż światło czerwone po zaświeceniu się zaraz zgasło. Hamowałem mocno do zatrzymania, czyli wcisnąłem sprzęgło, zatrzymałem się, w tym momencie zapaliło się światło, więc wrzuciłem jedynkę i chciałem ruszyć.
Arno pisze: SS - też dobre - nie włącza się, kiedy komputer nie pozwala - za zimny silnik, za gorąco na dworze a chodzi klimatyzacja, pewnie wie żeś leciał 200km/h przez ostatnie dwie godziny i też nie wyłączy. napisane w instrukcji:muszą być spełnione warunki.

Oby. Ciekawe jak to jest w praktyce, czy rzeczywiście daje silnikowi odpowiednią ilość czasu.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 4 lis 2011, o 00:16

Witek pisze:
Arno pisze: Bo ja Ciebie Witek pytam, po co masz wciśnięte sprzęgło skoro stoisz na luzie?

Bo od razu chciałem ruszyć, gdyż światło czerwone po zaświeceniu się zaraz zgasło. Hamowałem mocno do zatrzymania, czyli wcisnąłem sprzęgło, zatrzymałem się, w tym momencie zapaliło się światło, więc wrzuciłem jedynkę i chciałem ruszyć.

.
Ale przy wciśniętym sprzęgle aut nie gaśnie.
Na tym wic polega. Musiałeś puścić.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 4 lis 2011, o 00:20

Arno pisze: Ale przy wciśniętym sprzęgle aut nie gaśnie.
Na tym wic polega. Musiałeś puścić.

Gdybym puścił to dlaczego się przy ponownym wciśnięciu nie zapalił znowu? Może Abarth ma inaczej? Nie wiem. Raz jechałem i strasznie mi się nie podobało.

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 4 lis 2011, o 00:28

ky pisze:A co powiesz na maks moment w zakresie 1400-3700 i stałą moc w zakresie 3800-6200? ;)
tu już konieczne jakieś bardziej wymyślne rozrywki...
samo dobre audio nie wystarczy
;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 4 lis 2011, o 00:33

So What! pisze:
Arno pisze: Tak samo mną miota system Start and Stop. Czy to rozawala auto czy nie. One, w tych salonach mówią, że nie.
W czasie obowiązywania gwarancji nic nie powinno się stać ;-)

A no właśnie.

Na razie nie ma starszych samochodów z tym systemem. Poczekamy, zobaczymy jak będą wyglądać. :mrgreen:

Ale jeżeli ktoś zamierza długo jeździć jednym samochodem, to proponowałbym raczej to wyłączyć. ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 4 lis 2011, o 11:06

Chloru pisze:ky, w tym roku też mamy 300 KM ale jesteśmy szybsi o pół sekundy na kilometrze ;-)
Ale to o nowym 1.8TFSI :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 4 lis 2011, o 11:09

ky, eee lipa WRCe mialy podobnie tylko mocy 2 razy tyle ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ODPOWIEDZ