UWAGA UWAGA - prosze o przesłanie linku do znajomych

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
PARD
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

UWAGA UWAGA - prosze o przesłanie linku do znajomych

Post 29 mar 2012, o 20:35

Mam prośbę do Państwa, prześlijcie link do tego filmu do wszystkich swoich znajomych z prośbą o przesłanie dalej, prowadzać różne szkolenia z bezpieczeństwa ruchu drogowego zawsze przedstawiam to osobom szkolonym i proszę o przesyłanie do innych mam nadzieję że po pomoże to zapobiec wielu tragediom na drodze.
Zaczął się sezon

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: UWAGA UWAGA - prosze o przesłanie linku do znajomych

Post 29 mar 2012, o 20:48

dopiero kiedy człowiek sam, na własnej skorze spotyka się z niepełnosprawnością zaczyna rozumieć, jakie straszliwe kłopoty mają ludzie dotknięci kalectwem.
Moja żona złamała nogę i chodzi od kilku miesięcy o kulach, bez gipsu. Normalnie pół kaleka. Ale była na wóżku przez miesiąc z hakiem.
To, jakie wyzwania stają przed tob w takiej sytuacji dopiero pokazuje, co oznacza walka o podjazdy i udogodnienia.
A jednocześnie osoby chodzące doskonale załatwiają sobie znaczki na szybę i papierek kaleka i stają na miejscach dla kalek.
No i przed wszstkich mamy bydlęta, w tym celebrytów, mających kaleki w dupie i stających na ich miejscach
I mamy też drugą stronę. Przed Leroyem w Piasecznie jest jakieś 16miejsc dla kalek. w każdym rzędzie po 4. W jakim celu? Jaki jest procent kalek...
Nawet nie wiemy ile ludzi żyje w piekle.

A dziś żóna stała pól godziny kolejce w sklepie ( na własne życzenie ) i nikt z kolejki ( ludzie w okolicy 40-50) nie zaproponował, żeby osoba o dwóch kulach podeszła bez kolejki.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 29 mar 2012, o 21:00

Arno pisze: A jednocześnie osoby chodzące doskonale załatwiają sobie znaczki na szybę i papierek kaleka

Znaczki dotyczą inwalidztwa, które ma różne oblicza i nie zawsze jest związane z niesprawnością motoryczną, choć w wielu przypadkach to co piszesz jest prawdą. Najczęściej mamy tu jednak do czynienia z opiekunami osób niepełnosprawnych, którzy notorycznie nadużywają swoich uprawnień :evil:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

PARD
0 gwiazdek

Post 29 mar 2012, o 21:31

ja widzialem jak wyglada wypadek osoby na wozku z busem - nietety skończył się smiercią osoby na wózku a jechał prawidłowo tylko że nikt go się w tym miejscu nie spodziewał

proszę jeszcze raz o przesłąnie linka do znajomych i zwrócenie uwagi na ten problem

pozdrawiam

ODPOWIEDZ