Wyjazd na Nurburgring?
Wyjazd na Nurburgring?
Dzien dobry.
Przez nie wiem jaki czas, zawsze marzylem jezdzic na torze Nurburgring. Wszystkie magazyny jak robiom testy to zawsze mi slina leciala. Kiedys planowalem wyjazd na ten tor, ale koszt samolotu, hotelu, wyporzyczenie jakiegos auta, by mnie wyszlo troche wiencej nisz ja bym chcial zebym troche sobie pojezdzil szybko na torze.
Teras ze bede nie dlugo w Polsce, nie wiem czy zdonze w tym roku czy dopiero 2013, wyjazd do Nurburgring jest bardzo morzliwy.
Kto z was tam jezdzil? Czy jest morzliwosc wyporzyczenia Porsche lub inne auto szybkie? Czy ktos sie wybiera z tond? Czy gdzies organizujom wycieczki z Polski do Nurburgring?
Dziekuje za informacje.
Przez nie wiem jaki czas, zawsze marzylem jezdzic na torze Nurburgring. Wszystkie magazyny jak robiom testy to zawsze mi slina leciala. Kiedys planowalem wyjazd na ten tor, ale koszt samolotu, hotelu, wyporzyczenie jakiegos auta, by mnie wyszlo troche wiencej nisz ja bym chcial zebym troche sobie pojezdzil szybko na torze.
Teras ze bede nie dlugo w Polsce, nie wiem czy zdonze w tym roku czy dopiero 2013, wyjazd do Nurburgring jest bardzo morzliwy.
Kto z was tam jezdzil? Czy jest morzliwosc wyporzyczenia Porsche lub inne auto szybkie? Czy ktos sie wybiera z tond? Czy gdzies organizujom wycieczki z Polski do Nurburgring?
Dziekuje za informacje.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
Re: Wyjazd na Nurburgring?
http://www.rsrnurburg.com/index.php?opt ... Itemid=129scrmnwrx pisze: Czy jest morzliwosc wyporzyczenia Porsche lub inne auto szybkie?
http://www.rent4ring.de/en/info/rentals ... leife.html
Wypożyczenie na pierwszą wizytę na Ringu czegoś pokroju Porsche, bez wcześniejszego obycia z takim autem to raczej nie jest dobry pomysł.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
WRC fan, może kolega tłucze kółka na PS3

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Dziekuje za link. Kiedys szukalem a nie moglem znalesc tego pierwszego.WRC fan pisze:http://www.rsrnurburg.com/index.php?opt ... Itemid=129scrmnwrx pisze: Czy jest morzliwosc wyporzyczenia Porsche lub inne auto szybkie?
Wypożyczenie na pierwszą wizytę na Ringu czegoś pokroju Porsche, bez wcześniejszego obycia z takim autem to raczej nie jest dobry pomysł.
Wiem ze Porsche to jest durzo auta, ale swoim wyscigowalem sie tesz, prendkosci prawie 250km/godzine.

Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
widać, że nie zrobiłeś nawet 100m porsche, chyba, że boxterem...
Jak będziesz grzeczny i nie będziesz robić byków, to cie wezme na porsche carrera cup do padoku, bo mam akurat wejsciowki za free.
Jak będziesz grzeczny i nie będziesz robić byków, to cie wezme na porsche carrera cup do padoku, bo mam akurat wejsciowki za free.
cyqan pisze: widać, że nie zrobiłeś nawet 100m porsche, chyba, że boxterem...
Widać_ że nie zrobiłeś nawet 100_m Porsche, chyba_ że Boxterem...
Jak będziesz grzeczny i nie będziesz robić "byków"_ to Cię wezmę na Porsche Carrera Cup do Paddock_ bo mam akurat wejściówki za darmo.
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
przeprażam Bjoergen, za dugo byuem na wyspah, ale myślem, rze zrozumiećie 

W Nurburgring? Prozsze podac wiencej informacji gdzie, kiedy, itd. Bardzo bym byl wdzienkny.cyqan pisze:widać, że nie zrobiłeś nawet 100m porsche, chyba, że boxterem...
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
świetny link-chocbym sie zkupczył to w zycie bym nie wiedział,za ile takie M3 czy prosię 997 mozna wypozyczyć na tor;)WRC fan pisze:http://www.rsrnurburg.com/index.php?opt ... Itemid=129scrmnwrx pisze: Czy jest morzliwosc wyporzyczenia Porsche lub inne auto szybkie?
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
scrmnwrx, ja wraz z krzyśkiem byliśmy, widzieliśmy, jeździliśmy (ale nie porsche
). Cały opis wyprawy, a także wszelkich informacji, związanych z jazdą na ringu masz w tym wątku:
Destination Nurburgring
Pożyczyć samochód to jedno i tu koszty są jakie są, natomiast wszystkim radzę się wczytać w warunki wypożyczenia, a zwłaszcza w wysokość udziału własnego w szkodzie, która w przypadku Porsche wynosi bagatela 300 000zł.. Tak tak, TRZYSTA TYSIĘCY złotych (€75000). Dopiero jeśli szkody przekraczają tą kwotę, to nadwyżkę pokrywa ubezpieczyciel.. I ubezpieczenie obejmuje TYLKO samochód, którym się jedzie, więc jak się wygrzmoci w kogoś, to trzeba pokrywać to również...

Destination Nurburgring
Pożyczyć samochód to jedno i tu koszty są jakie są, natomiast wszystkim radzę się wczytać w warunki wypożyczenia, a zwłaszcza w wysokość udziału własnego w szkodzie, która w przypadku Porsche wynosi bagatela 300 000zł.. Tak tak, TRZYSTA TYSIĘCY złotych (€75000). Dopiero jeśli szkody przekraczają tą kwotę, to nadwyżkę pokrywa ubezpieczyciel.. I ubezpieczenie obejmuje TYLKO samochód, którym się jedzie, więc jak się wygrzmoci w kogoś, to trzeba pokrywać to również...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Google Translate troche cos z ciemnia...
Dzięki za link.
Czy firma, w której można kupić "dzień rasy" ubezpieczenie?
Kiedy wyścigam mojego Subaru, czy ścigałem mój Formula WS6, mógłbym kupić ubezpieczenia za szkody jak tylko samochód był na nieruchomości torze zaledwie 50 dolarów za dzień. Gdybym miał mieć wypadek na torze i nie mam konkretne ubezpieczenie na torze, moje osobiste ubezpieczenie nie więcej niż prawdopodobne, obejmuje go, ale oni zaraz potem wyrzucić mnie.
Zdecydowanie nie ryzyko wezmę, jeśli jest to jak jesteś opisując je.
Dzięki za link.
Czy firma, w której można kupić "dzień rasy" ubezpieczenie?
Kiedy wyścigam mojego Subaru, czy ścigałem mój Formula WS6, mógłbym kupić ubezpieczenia za szkody jak tylko samochód był na nieruchomości torze zaledwie 50 dolarów za dzień. Gdybym miał mieć wypadek na torze i nie mam konkretne ubezpieczenie na torze, moje osobiste ubezpieczenie nie więcej niż prawdopodobne, obejmuje go, ale oni zaraz potem wyrzucić mnie.
Zdecydowanie nie ryzyko wezmę, jeśli jest to jak jesteś opisując je.
scrmnwrx, no faktycznie coś zamieszałeś. Może napisz po angielsku tą ostatnią wypowiedź, będzie prościej.
Pamiętaj, że to co opisałem dotyczy samochodów z wypożyczalni. Co innego z ubezpieczeniem swojego samochodu - tutaj możesz wykupić ubezpieczenie sportowe, ale też jest to dosyć drogie. Pamiętaj, że pod kątem prawnym Nurburgring to DROGA PUBLICZNA, a nie tor, co dodatkowo komplikuje sprawę w kwestii ubezpieczenia. Poczytaj też w wątku, który wskazałem, ile np. kosztuje naprawa barierek, jak się w nie uderzy.
dużo informacji znajdziesz też tutaj:
http://bridgetogantry.com/
http://nurburgring.org.uk/

dużo informacji znajdziesz też tutaj:
http://bridgetogantry.com/
http://nurburgring.org.uk/
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Nie urzywam google translate... lol.
Moje prywatne ubezpieczenie mnie tesz pokryje na torze ale purzniej mnie wyrzuci. Jak wykupie wyscigowe ubezpieczenie, to ta wyscigowa ubezpiecznie mnie pokryje bez mojej co dziennej ubezpieczenie mnie wyrzucac. Wyscigowe ubezpieczenie kosztuje gdzies $50 na dzien, ale nie jestem pewny czy ta naj tannsza tesz pokrywa naprawe barierek, naprzyklad. Mam na dzieje ze zeby wszystko pokryla, to trzeba morze wykupic troche droszszom.
Ciekawy jestem jak ubezpieczenie by sie na to patrzylo jak by cos sie stalo ze Nurburgring jest publicznom drogom?
Moje prywatne ubezpieczenie mnie tesz pokryje na torze ale purzniej mnie wyrzuci. Jak wykupie wyscigowe ubezpieczenie, to ta wyscigowa ubezpiecznie mnie pokryje bez mojej co dziennej ubezpieczenie mnie wyrzucac. Wyscigowe ubezpieczenie kosztuje gdzies $50 na dzien, ale nie jestem pewny czy ta naj tannsza tesz pokrywa naprawe barierek, naprzyklad. Mam na dzieje ze zeby wszystko pokryla, to trzeba morze wykupic troche droszszom.
Ciekawy jestem jak ubezpieczenie by sie na to patrzylo jak by cos sie stalo ze Nurburgring jest publicznom drogom?
Jak masz ubezpieczyciela nieświadomego istnienia czegoś takiego jak Ring, to co ma komplikować ?eMTi pisze: Pamiętaj, że pod kątem prawnym Nurburgring to DROGA PUBLICZNA, a nie tor, co dodatkowo komplikuje sprawę w kwestii ubezpieczenia.
Co innego gdy ubezpieczyciel wyłącza z ubezpieczenia Nurburgring (w UK ponoć wielu ubezpieczycieli tak właśnie robi).
w UK to chyba wszyscy
Gorzej, jak sobie ubezpieczyciel sprawdzi ten nr drogi, na którym doszło do zdarzenia... Ciekawe, czy coś się da podpiąć do tego.... U mnie jest np. klauzula mówiąca o jazdach sportowych i przygotowaniach do tych jazd.... No chyba, że im się powie, że to przejażdżka krajoznawcza była, tak jak w tych autokarach, które tam bądź co bądź jeżdżą
Ale jak się zapytają, czemu np. inni uczestnicy zdarzenia to zaklatkowane evo i GT3 na slicku, to może być ciężko