OS Jodłownik-Srebrna Góra - Reaktywacja
-
ojciecrmxr
- 0 gwiazdek
- Auto: Zielona Żaba
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
OS Jodłownik-Srebrna Góra - Reaktywacja
Witajcie,
Wielu z Was zapewne pamięta czasy gdy przez Jodłownik przebiegał odcinek specjalny wielu rajdów, od Rajdu Polski, Elmotu, Nikon, czasami też rajdów górskich. Sami zresztą doceniacie z tego co widzę na tym forum uroki górskich tras. Co myślicie o tym aby powalczyć o ponowne wcielenie go do rajdu Elmotu bądź też rozgrywania tutaj jakiegoś kryterium tudzież GSMP. Wiadomo że to nie jest takie hop-siup dlatego też napisałem maila do Pana Dobosza, organizatora Kryterium Kamionki i kilkukrotnego twórcy tras do Rajdu Elmotu, z zapytaniem czy są jakieś na to szanse i ewentualnie do kogo można uderzyć. Jeszcze nie tak dawno uważałem, że na przeszkodzie stoi jakość asfaltu (lub czasami jego brak :D ) ale teraz wszystko jak na patelni równiutko a i dojazdówki przez sąsiednie miejscowości (Bielawa-Ostroszowice) są w świetnym stanie.
Co o tym sądzicie, macie jakieś pomysły ?
P.S.
Administruję stronę http://www.jodlowniczanie.eu , pod tym linkiem artykuł z ankietą ---> http://jodlowniczanie.net78.net/index.p ... &Itemid=41
Wielu z Was zapewne pamięta czasy gdy przez Jodłownik przebiegał odcinek specjalny wielu rajdów, od Rajdu Polski, Elmotu, Nikon, czasami też rajdów górskich. Sami zresztą doceniacie z tego co widzę na tym forum uroki górskich tras. Co myślicie o tym aby powalczyć o ponowne wcielenie go do rajdu Elmotu bądź też rozgrywania tutaj jakiegoś kryterium tudzież GSMP. Wiadomo że to nie jest takie hop-siup dlatego też napisałem maila do Pana Dobosza, organizatora Kryterium Kamionki i kilkukrotnego twórcy tras do Rajdu Elmotu, z zapytaniem czy są jakieś na to szanse i ewentualnie do kogo można uderzyć. Jeszcze nie tak dawno uważałem, że na przeszkodzie stoi jakość asfaltu (lub czasami jego brak :D ) ale teraz wszystko jak na patelni równiutko a i dojazdówki przez sąsiednie miejscowości (Bielawa-Ostroszowice) są w świetnym stanie.
Co o tym sądzicie, macie jakieś pomysły ?
P.S.
Administruję stronę http://www.jodlowniczanie.eu , pod tym linkiem artykuł z ankietą ---> http://jodlowniczanie.net78.net/index.p ... &Itemid=41
Re: OS Jodłownik-Srebrna Góra - Reaktywacja
ojciecrmxr, z tego co wiem żeby użyć jakikolwiek odcinek trasy do rajdów , wyścigów i innych tego typu imprez należy uzyskać dość sporo pozwoleń wszelkiego rodzaju. Co do tego żeby trafił owy odcinek do rajdu elmot to raczej nie ma szans ,ponieważ istnieje cicha umowa między automobilklubami o "niepodbieraniu" sobie nawzajem tras. Z tego co wiem swoja łapę na tej trasie trzyma były Komandor (Dyrektor) Rajdu Nikon i przez swoje koneksje skutecznie "blokuje" otrzymanie w\w zezwoleń 
Walim zrobił już coś na wzór "Kryterium Kamionki" który ruszy w tym roku ,było by na prawdę fajnie jak by udało się też to zrobić z Jodłownikiem i wtedy można by mówić o jakimś Pucharze Gór Sowich tylko czy da się przeskoczyć pewne sprawy

Walim zrobił już coś na wzór "Kryterium Kamionki" który ruszy w tym roku ,było by na prawdę fajnie jak by udało się też to zrobić z Jodłownikiem i wtedy można by mówić o jakimś Pucharze Gór Sowich tylko czy da się przeskoczyć pewne sprawy
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
ojciecrmxr
- 0 gwiazdek
No to ciekawa sprawa, nie wiedziałem że takie odcinki "wpadają w czyjeś łapy". Gdy była jubileuszowa edycja Nikona na tej trasie (chyba 2008r) zanosiło się że za rok ponowią ten Rajd, a z tego co się dowiedziałem to nie wypaliło bo kierownictwo rajdu nie zmieściło się w terminach ze złożeniem papierów do PZMOTu...
z tego co wiem byłe władze już nie są zainteresowane organizacją rajdów ale trasy maja w "łapach" 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
ojciecrmxr
- 0 gwiazdek
No to chyba zanosi się na to że odcinek powróci do łask !!! Póki co z nieoficjalnych źródeł ale w czwartek będziejuż wszystko wiadomo - na konferencji prasowej Automobil klub Świdnicki ma poinformować o nowościach w Rajdzie Świdnickim (już nie Elmot). Trzymam kciuki i czekam na czwartek :D
no to fajna wiadomość podaj jak będziesz wiedział coś bliżej 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Wg nowego WRC Jodłownik ma być w tym roku na Elmocie, albo raczej Rajdzie Świdnickim.
I fajnie, bo planuję się wybrać pooglądać
I fajnie, bo planuję się wybrać pooglądać

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
A ja bym wolał żeby ten OS odszedł w rajdową niepamięć i nikt inny o nim nie wiedział oprócz... nas.
Nie ma bardziej epickiego kawałka drogi do jazdy w zimę. 

Właśnie, wybiera się ktoś jeszcze na Elmot vel. Świdnicki?jarmaj pisze:I fajnie, bo planuję się wybrać pooglądać
Czarownica prawdę Ci powie :D
my pewnie z racji położenia 

zofija, Nie ma problemu, wypiję z Wami to co przywieziecie 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie wiesz, na co się porywasz!LouCyphre pisze:to co przywieziecie

Oj Lucuś.... nie rzucaj słów na wiatr.
Chociaż ty hardkor jesteś, to może dasz radę wypić to co przywieziemy

Chociaż ty hardkor jesteś, to może dasz radę wypić to co przywieziemy

Czarownica prawdę Ci powie :D
LouCyphre, dasz radę ,troszkę Ci pomogę w razie czego 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
zofija, jarmaj, Spoko, rozżarzoną smołę się piło to i "temu drinku" się poradzi.
Kruszyn, Nie pamiętam, czy Ty lubisz takie wyzwania (nie mam tu na myśli mocy alkoholu)

Kruszyn, Nie pamiętam, czy Ty lubisz takie wyzwania (nie mam tu na myśli mocy alkoholu)

Hi, hi...LouCyphre pisze: Kruszyn, Nie pamiętam, czy Ty lubisz takie wyzwania
Na ostatnim ofrołdzie...

Dolce far niente 

FUX,

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, ławeczki nie pamiętasz do rana... 

Dolce far niente 

-
ojciecrmxr
- 0 gwiazdek
Haaa ! no i jest ! bardziej niż pewne
Mamy Jodłownik i mamy Świerki ! aż mnie ciary przechodzą na samą myśl
http://www.rajdkrause.pl/2011/index.php ... age&id=137

http://www.rajdkrause.pl/2011/index.php ... age&id=137
no to nie powiem żebym był zadowolony bo myślałem ,że polecą po nowym asfalcie w koło jeziora w Zagórzu jak za starych dobrych czasów
ale pewnie by im gwarancja na asfalcik wygasła

ale pewnie by im gwarancja na asfalcik wygasła

żeby nam tylko za bardzo tego asfaltu nie uszkodzili 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
ojciecrmxr
- 0 gwiazdek
A w tym roku na Jodłownickim OSie jeszcze lepiej było, chwała tym co sobie przypomnieli o tej pięknej długiej pętli :) Podrzucam wideorelację z tego właśnie odcinka
Link: http://www.youtube.com/watch?v=rFms61xG4qs
P.S Asfalt się trzyma więc bez płaczu proszę :D
Link: http://www.youtube.com/watch?v=rFms61xG4qs
P.S Asfalt się trzyma więc bez płaczu proszę :D