Zdejmujecie panel z taniego radia?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Macjek
0 gwiazdek
Auto: SI 2.0 GX MY01 wagon
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 29 paź 2012, o 12:29

Cześć,

Wiem, że temat trochę nudny, ale ciekawy jestem Waszej opinii. W poprzednim samochodzie mialem kaseciaka Kenwood ze zdejmowanym panelem i z premedytacją zostawiałem go zawsze na miejscu, żeby złodziej jasno widział, że to zwykły kaseciak i nie opłaca się włamywać.

Teraz kupiłem do baryny najprostsze radio Sony (tuner + usb + aux, bez cd), za 200pln i nie wiem czy to jest cos co zlodziej by chcial ukrasc... Boje sie, ze jak zdejme panel to cwaniaczek bedzie spodziewal sie czegos lepszego i mi wybije szybe drozsza od radia. Wiadomo, ze i tak 90% ludzi chowa panel w drzwiach albo w schowku, wiec brak panelu raczej nie odstrasza..

M.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Zdejmujecie panel z taniego radia?

Post 29 paź 2012, o 12:34

Mam radio w wieku auta (11lat), w którym nawet CD od paru lat już nie działa i nigdy nie ściągam panela.

Mam nadzieję, że taki rzęch nikogo nie skusi.

Macjek
0 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 15:55

No właśnie, jeszcze wcześniej miałem w cieniasie wiejskiego Clatronica, z którego zdejmowałem panel i chowałem w kieszeni drzwi. Któregoś poranka zastałem samochód otwarty (bez wybitej szyby, cóż za kultura), bez radia i bez panelu w drzwiach :]

M.

jimiasty
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Polubił: 166 razy
Polubione posty: 102 razy

Post 29 paź 2012, o 16:23

dawno dawno temu mialem clio a w nim radyjko z mp3 pioneera (320zl nowka sztuka na allegro). Panel zawsze ze soba zabieralem, az pewnego razu jakis sqr@!# rowalil mi zamek w drzwiach i zapieprzyl to radio. Panel wystawilem na allegro, za 200zl. Ogloszenie nie zdazylo sie jeszcze dobrze oglosic, a panel sie sprzedal + dostalem w tym samym czasie pińć maili z propozycja zamiany na jakis inny gadzet. Pytanie zatem: ile zarobil na tym zlodziej?
Na nastepnym radiu wyrylem srubokretem: nie krasc i nr rejestracyjny auta.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 29 paź 2012, o 16:30

jimiasty pisze: wyrylem srubokretem: nie krasc i nr rejestracyjny auta.
Ojtam, w razie czego poszłoby ze zniżką 10%, a nowy właściciel zakleiłby sobie tę płaskorzeźbę plastrem, żeby mu nie psuła dobrej samooceny etyczno-estetycznej ;-)

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 29 paź 2012, o 16:31

Nie zdejmuje od 4 lat . Zapomniałem że jest zdejmowany :whistle: Złodziej rzadko teraz łapie sie na radio . Nie zostawiaj papierów firmowych, bo złodziej raczaj szuka torby albo laptopa .

Macjek
0 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 17:24

No to jest jasne, jak mnie nie ma w aucie to kabina jest pusta - tyle to mnie mama nauczyła :)

pantomas
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: OBK

Post 29 paź 2012, o 21:59

Macjek pisze:nie wiem czy to jest cos co zlodziej by chcial ukrasc...
najczęściej zależy to od stopnia determinacji w/w do zdobycia środków na flaszkie
Macjek pisze:jak zdejme panel to cwaniaczek bedzie spodziewal sie czegos lepszego i mi wybije szybe drozsza od radia
albo rozwali zamek i drzwi. Jeszcze drożej. Miałem tak kilka razy, w warsztacie witali mnie jak dobrego znajomego i już wiedzieli co robić. Ostatnim razem nawet już nie zakładałem radia a i tak się włamali, nie było radia to ukradli ... skrobaczkę do szyb. Pewnie na fajka starczyło ...

Jakość radia nie ma tu znaczenia, po zdjęciu panela większość wygląda podobnie. Możesz wsadzić je w głęboki montaż i nakładać zaślepkę fabryczną, ale musisz to robić chwilę przed dojechaniem na postój.
Farewell, all joys! O Death, come close mine eyes!
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 29 paź 2012, o 22:19

Kiedyś jak kupiłem sobie pierwsze porządne radio z lenistwa nie zmieniłem go tego samego dnia.... W nocy skradziono mi clatronixa za 50 zł... Szyba kosztowała 200 :mrgreen:
Marcin

-_-

Remy
0 gwiazdek

Post 30 paź 2012, o 15:38

Ja kiedyś zostawiłam panel na siedzeniu pasażera, w bagażniku opony letnie, czy też zimowe tuż po zmianie i tak samochód sobie przestał dwa dni u mnie pod blokiem. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że zapomniałam zamknąć drzwi od strony pasażera ;) Także wydaje mi się, że bardziej tutaj chodzi o szczęście - takie zabezpieczenia są przed amatorami i ludźmi uczciwymi. Natomiast jeśli ktoś będzie chciał ukraść, to ukradnie bez większego problemu.

Kubik1
5 gwiazdek

Post 30 paź 2012, o 16:00

Remy pisze: Natomiast jeśli ktoś będzie chciał ukraść, to ukradnie bez większego problemu.
Albo sprawdzi czy jest coś ciekawego w bagażniku albo schowkach . Jak nic nie znajdzie do sprzedania, to narobi szkody w aucie .

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 30 paź 2012, o 17:41

Kiedyś kupiłam radio za 350 zł no i byłam bardzo zadowolona, że wreszcie mam jakieś porządne radio (Sony) no i pewnego dnia mówię "ach zostawię ten panel, chyba nic się nie stanie"( :wall: ) no, a na drugi dzień w południe jakoś idę do auta i drzwi od pasażera otwarte, a w środku burdel jak 150 i radio znikło calusieńkie + nowa opona zapasowa z bagażnika ( :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x )i zostałam zmuszona włożyć tego starego grata co tam był ( :x :x :x :x :x :wall: ), żeby tej dziury tam nie było i ja już sobie obiecałam, że jak kupię radio to zrobię jakieś zabezpieczenie i nigdy już nie zostawię w środku panela.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy IV
Polubione posty: 1 raz

Post 30 paź 2012, o 18:35

Prawda jest taka, że złodziej nie będzie przez szybę analizował klasy radia (zwłaszcza w nocy) tylko bach i koniec pieśni. Tanie czy drogie to podprowadzi a zdjęcie panela to tylko satysfakcja, że się sk.... nie obłowi aż tak jakby mógł.
Zdejmowałbym panel raczej ze względu na szyby w aucie, które są najczęściej droższe niż rzeczone tanie radio. Dlatego też cenię radia fabryczne, mimo iż są droższe i gorszej jakości.

Oqrek
4 gwiazdki
Auto: Volvo XC70
Polubione posty: 1 raz

Post 30 paź 2012, o 19:30

przymar pisze: Dlatego też cenię radia fabryczne
Tak właśnie postąpiłem od razu po zakupie, czyli wywaliłem będące w kieszeni radio Sony na dodatek zamiast napędu CD był tam napęd na jakieś płytki sony i wstawiłem panel fabryczny Kenwooda którym wcale nie jest taki zły bo ma odtwarzacz kasetowy oooo. :thumb: Panel do wyjmowania tez jest ale tyci. :evilgrin:

Alekmzq2
0 gwiazdek

Post 30 paź 2012, o 20:23

Zdejmuję, z przyzwyczajenia :roll:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 30 paź 2012, o 20:36

A ja mam to w " D " , jak będą chcieli to i tak wywalą szybę :evil:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 30 paź 2012, o 20:49

Piter 35 pisze:A ja mam to w " D " , jak będą chcieli to i tak wywalą szybę :evil:
Dokładnie to napisałem ale użyłem innego języka :whistle:
Mnie kiedyś wywalili szybę za 2150zł tylko po to aby ukraść paczkę fajek

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 paź 2012, o 21:22

Kubik1 pisze:Mnie kiedyś wywalili szybę za 2150zł tylko po to aby ukraść paczkę fajek
Ooo jeny nie :o :o
turbina...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 3 lis 2012, o 16:36

subarka665 pisze:
Kubik1 pisze:Mnie kiedyś wywalili szybę za 2150zł tylko po to aby ukraść paczkę fajek
Subarka, bardziej żal Ci szyby czy paczki fajek :-d

Ja najpierw miałem takie, które się wyjmowało w całości (ciężkie było draństwo), więc nie było czego kraść :giggle: a potem to już firmówki, więc spoko luz.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 lis 2012, o 23:49

Konto usunięte pisze:
subarka665 pisze:
Subarka, bardziej żal Ci szyby czy paczki fajek :-d
Szyby, bo jest zajebiście droga :mrgreen: :mrgreen:
turbina...

barton
6 gwiazdek

Post 4 lis 2012, o 00:04

Dobrze, że reflektorów nie musicie zabierać do domu ze swoich Subarynek, w przeciwieństwie do użytkowników Porsche z Holandii (gdzie wierzyć informacji z poniższego linku, giną hurtowo przednie lampy): http://www.motofilm.pl/2012/11/03/prawd ... -holandii/
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 lis 2012, o 00:11

Barthol pisze:Dobrze, że reflektorów nie musicie zabierać do domu ze swoich Subarynek, w przeciwieństwie do użytkowników Porsche z Holandii (gdzie wierzyć informacji z poniższego linku, giną hurtowo przednie lampy): http://www.motofilm.pl/2012/11/03/prawd ... -holandii/
Ooo z takim przypadkiem to jeszcze się nie spotkałam, ale niech się przynajmniej cieszy, że tylko reflektory mu giną, a nie całe auto, a tak szczerze mówiąc to jakiś garaż by mu się przydał czy coś :razz:
turbina...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lis 2012, o 09:46

Barthol, widziałem niedawno w warsztacie Volvo V70, z którego ukradli przednie lampy, więc i u nas coś się dzieje. Czy to taki drogi element?

Giechu
0 gwiazdek
Auto: GL MY'99

Post 4 lis 2012, o 16:47

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

:giggle:

Ciekawe czy to prawda?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 4 lis 2012, o 20:40

Giechu,
:thumb:
Konto usunięte pisze: i u nas coś się dzieje.
Mnie dawno temu gwizdnęli tylną lampę z Poloneza "borewicza" - podobno były swojego czasu bardzo poszukiwane na rynku wtórnym :mrgreen:
Na szczęście, starych foresterów jest za mało, by nakręcić złodziejski popyt... oby ;-)

ODPOWIEDZ