Zdejmujecie panel z taniego radia?
Cześć,
Wiem, że temat trochę nudny, ale ciekawy jestem Waszej opinii. W poprzednim samochodzie mialem kaseciaka Kenwood ze zdejmowanym panelem i z premedytacją zostawiałem go zawsze na miejscu, żeby złodziej jasno widział, że to zwykły kaseciak i nie opłaca się włamywać.
Teraz kupiłem do baryny najprostsze radio Sony (tuner + usb + aux, bez cd), za 200pln i nie wiem czy to jest cos co zlodziej by chcial ukrasc... Boje sie, ze jak zdejme panel to cwaniaczek bedzie spodziewal sie czegos lepszego i mi wybije szybe drozsza od radia. Wiadomo, ze i tak 90% ludzi chowa panel w drzwiach albo w schowku, wiec brak panelu raczej nie odstrasza..
M.
Wiem, że temat trochę nudny, ale ciekawy jestem Waszej opinii. W poprzednim samochodzie mialem kaseciaka Kenwood ze zdejmowanym panelem i z premedytacją zostawiałem go zawsze na miejscu, żeby złodziej jasno widział, że to zwykły kaseciak i nie opłaca się włamywać.
Teraz kupiłem do baryny najprostsze radio Sony (tuner + usb + aux, bez cd), za 200pln i nie wiem czy to jest cos co zlodziej by chcial ukrasc... Boje sie, ze jak zdejme panel to cwaniaczek bedzie spodziewal sie czegos lepszego i mi wybije szybe drozsza od radia. Wiadomo, ze i tak 90% ludzi chowa panel w drzwiach albo w schowku, wiec brak panelu raczej nie odstrasza..
M.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Zdejmujecie panel z taniego radia?
Mam radio w wieku auta (11lat), w którym nawet CD od paru lat już nie działa i nigdy nie ściągam panela.
Mam nadzieję, że taki rzęch nikogo nie skusi.
Mam nadzieję, że taki rzęch nikogo nie skusi.
No właśnie, jeszcze wcześniej miałem w cieniasie wiejskiego Clatronica, z którego zdejmowałem panel i chowałem w kieszeni drzwi. Któregoś poranka zastałem samochód otwarty (bez wybitej szyby, cóż za kultura), bez radia i bez panelu w drzwiach :]
M.
M.
dawno dawno temu mialem clio a w nim radyjko z mp3 pioneera (320zl nowka sztuka na allegro). Panel zawsze ze soba zabieralem, az pewnego razu jakis sqr@!# rowalil mi zamek w drzwiach i zapieprzyl to radio. Panel wystawilem na allegro, za 200zl. Ogloszenie nie zdazylo sie jeszcze dobrze oglosic, a panel sie sprzedal + dostalem w tym samym czasie pińć maili z propozycja zamiany na jakis inny gadzet. Pytanie zatem: ile zarobil na tym zlodziej?
Na nastepnym radiu wyrylem srubokretem: nie krasc i nr rejestracyjny auta.
Na nastepnym radiu wyrylem srubokretem: nie krasc i nr rejestracyjny auta.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ojtam, w razie czego poszłoby ze zniżką 10%, a nowy właściciel zakleiłby sobie tę płaskorzeźbę plastrem, żeby mu nie psuła dobrej samooceny etyczno-estetycznejjimiasty pisze: wyrylem srubokretem: nie krasc i nr rejestracyjny auta.

Nie zdejmuje od 4 lat . Zapomniałem że jest zdejmowany
Złodziej rzadko teraz łapie sie na radio . Nie zostawiaj papierów firmowych, bo złodziej raczaj szuka torby albo laptopa .

No to jest jasne, jak mnie nie ma w aucie to kabina jest pusta - tyle to mnie mama nauczyła :)
najczęściej zależy to od stopnia determinacji w/w do zdobycia środków na flaszkieMacjek pisze:nie wiem czy to jest cos co zlodziej by chcial ukrasc...
albo rozwali zamek i drzwi. Jeszcze drożej. Miałem tak kilka razy, w warsztacie witali mnie jak dobrego znajomego i już wiedzieli co robić. Ostatnim razem nawet już nie zakładałem radia a i tak się włamali, nie było radia to ukradli ... skrobaczkę do szyb. Pewnie na fajka starczyło ...Macjek pisze:jak zdejme panel to cwaniaczek bedzie spodziewal sie czegos lepszego i mi wybije szybe drozsza od radia
Jakość radia nie ma tu znaczenia, po zdjęciu panela większość wygląda podobnie. Możesz wsadzić je w głęboki montaż i nakładać zaślepkę fabryczną, ale musisz to robić chwilę przed dojechaniem na postój.
Farewell, all joys! O Death, come close mine eyes!
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.
Kiedyś jak kupiłem sobie pierwsze porządne radio z lenistwa nie zmieniłem go tego samego dnia.... W nocy skradziono mi clatronixa za 50 zł... Szyba kosztowała 200 

Marcin
-_-
-_-
Ja kiedyś zostawiłam panel na siedzeniu pasażera, w bagażniku opony letnie, czy też zimowe tuż po zmianie i tak samochód sobie przestał dwa dni u mnie pod blokiem. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że zapomniałam zamknąć drzwi od strony pasażera ;) Także wydaje mi się, że bardziej tutaj chodzi o szczęście - takie zabezpieczenia są przed amatorami i ludźmi uczciwymi. Natomiast jeśli ktoś będzie chciał ukraść, to ukradnie bez większego problemu.
Albo sprawdzi czy jest coś ciekawego w bagażniku albo schowkach . Jak nic nie znajdzie do sprzedania, to narobi szkody w aucie .Remy pisze: Natomiast jeśli ktoś będzie chciał ukraść, to ukradnie bez większego problemu.
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Kiedyś kupiłam radio za 350 zł no i byłam bardzo zadowolona, że wreszcie mam jakieś porządne radio (Sony) no i pewnego dnia mówię "ach zostawię ten panel, chyba nic się nie stanie"(
) no, a na drugi dzień w południe jakoś idę do auta i drzwi od pasażera otwarte, a w środku burdel jak 150 i radio znikło calusieńkie + nowa opona zapasowa z bagażnika (
)i zostałam zmuszona włożyć tego starego grata co tam był (
), żeby tej dziury tam nie było i ja już sobie obiecałam, że jak kupię radio to zrobię jakieś zabezpieczenie i nigdy już nie zostawię w środku panela.

W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
Prawda jest taka, że złodziej nie będzie przez szybę analizował klasy radia (zwłaszcza w nocy) tylko bach i koniec pieśni. Tanie czy drogie to podprowadzi a zdjęcie panela to tylko satysfakcja, że się sk.... nie obłowi aż tak jakby mógł.
Zdejmowałbym panel raczej ze względu na szyby w aucie, które są najczęściej droższe niż rzeczone tanie radio. Dlatego też cenię radia fabryczne, mimo iż są droższe i gorszej jakości.
Zdejmowałbym panel raczej ze względu na szyby w aucie, które są najczęściej droższe niż rzeczone tanie radio. Dlatego też cenię radia fabryczne, mimo iż są droższe i gorszej jakości.
Tak właśnie postąpiłem od razu po zakupie, czyli wywaliłem będące w kieszeni radio Sony na dodatek zamiast napędu CD był tam napęd na jakieś płytki sony i wstawiłem panel fabryczny Kenwooda którym wcale nie jest taki zły bo ma odtwarzacz kasetowy oooo.przymar pisze: Dlatego też cenię radia fabryczne

A ja mam to w " D " , jak będą chcieli to i tak wywalą szybę 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Dokładnie to napisałem ale użyłem innego językaPiter 35 pisze:A ja mam to w " D " , jak będą chcieli to i tak wywalą szybę

Mnie kiedyś wywalili szybę za 2150zł tylko po to aby ukraść paczkę fajek
- subarka665
- 5 gwiazdek
Ooo jeny nieKubik1 pisze:Mnie kiedyś wywalili szybę za 2150zł tylko po to aby ukraść paczkę fajek

turbina...
turbina...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Subarka, bardziej żal Ci szyby czy paczki fajeksubarka665 pisze:Ooo jeny nieKubik1 pisze:Mnie kiedyś wywalili szybę za 2150zł tylko po to aby ukraść paczkę fajek![]()

Ja najpierw miałem takie, które się wyjmowało w całości (ciężkie było draństwo), więc nie było czego kraść

- subarka665
- 5 gwiazdek
Szyby, bo jest zajebiście drogaKonto usunięte pisze:Subarka, bardziej żal Ci szyby czy paczki fajeksubarka665 pisze:Ooo jeny nieKubik1 pisze:Mnie kiedyś wywalili szybę za 2150zł tylko po to aby ukraść paczkę fajek![]()
![]()

turbina...
turbina...
Dobrze, że reflektorów nie musicie zabierać do domu ze swoich Subarynek, w przeciwieństwie do użytkowników Porsche z Holandii (gdzie wierzyć informacji z poniższego linku, giną hurtowo przednie lampy): http://www.motofilm.pl/2012/11/03/prawd ... -holandii/
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- subarka665
- 5 gwiazdek
Ooo z takim przypadkiem to jeszcze się nie spotkałam, ale niech się przynajmniej cieszy, że tylko reflektory mu giną, a nie całe auto, a tak szczerze mówiąc to jakiś garaż by mu się przydał czy cośBarthol pisze:Dobrze, że reflektorów nie musicie zabierać do domu ze swoich Subarynek, w przeciwieństwie do użytkowników Porsche z Holandii (gdzie wierzyć informacji z poniższego linku, giną hurtowo przednie lampy): http://www.motofilm.pl/2012/11/03/prawd ... -holandii/

turbina...
turbina...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Barthol, widziałem niedawno w warsztacie Volvo V70, z którego ukradli przednie lampy, więc i u nas coś się dzieje. Czy to taki drogi element?
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Giechu,
Na szczęście, starych foresterów jest za mało, by nakręcić złodziejski popyt... oby

Mnie dawno temu gwizdnęli tylną lampę z Poloneza "borewicza" - podobno były swojego czasu bardzo poszukiwane na rynku wtórnymKonto usunięte pisze: i u nas coś się dzieje.

Na szczęście, starych foresterów jest za mało, by nakręcić złodziejski popyt... oby