Witam wszystkich.
Witam wszystkich.
Cześć.
Obecnie jestem posiadaczem innego auta,natomiast rozważam zakup Imprezy GC. Jako ze forum Imprezy jest nie czynne napisałem tutaj.
Mam kilka pytań i mam nadzieje że będę mógł liczyć na wasze doradztwo.
Pozdrawiam.
Obecnie jestem posiadaczem innego auta,natomiast rozważam zakup Imprezy GC. Jako ze forum Imprezy jest nie czynne napisałem tutaj.
Mam kilka pytań i mam nadzieje że będę mógł liczyć na wasze doradztwo.
Pozdrawiam.
Re: Witam wszystkich.
Witaj cienq.
Można by powiedzieć że jestem w całkiem podobnej sytuacji. Przymierzam się do zamiany 2 auta na Imprezę. Rozglądasz się już za czymś konkretnym?
Można by powiedzieć że jestem w całkiem podobnej sytuacji. Przymierzam się do zamiany 2 auta na Imprezę. Rozglądasz się już za czymś konkretnym?
Wiesz co,konkretnie to jedyne subaru jakie mi sie podoba i zarazem takie w zasięgu mojej kieszenie to Impreza wersja GC,rozglądam się tylko za wersją 280HP
Innej nie chce,za wolna.
Innej nie chce,za wolna.
-
kacy
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX MY03 Wagon ( mniejszych kombi chyba nie produkują :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
WiS pisze: Gdzie startujesz?
Zazwyczaj startuje się na kresce ( bo kropka zamknięta

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
"Na" to bardzo zacnie, gorzej "po"kacy pisze: Zazwyczaj startuje się na kresce

No to bierz furę Cyganacineq pisze: Innej nie chce,za wolna.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
sorry za przywalenie sie prosto z mosty ale:
A) od powitań jest inny temat (widoczny jak byk)
B) od porad są wszelakie inne techniczne tematy,jak nie tu to na kropce.
Panowie nie zasmiecać tylko mysleć i korzystac z szukajki i już.
Od razu każdemu zycie na forum będzie milsze:)
A) od powitań jest inny temat (widoczny jak byk)
B) od porad są wszelakie inne techniczne tematy,jak nie tu to na kropce.
Panowie nie zasmiecać tylko mysleć i korzystac z szukajki i już.
Od razu każdemu zycie na forum będzie milsze:)
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
- WiS
- 6 gwiazdek
hemi112, 100% racji
Niemniej, dostrzegam w tym wątku pewien potencjał
- niekoniecznie calkiem merytoryczny 

Niemniej, dostrzegam w tym wątku pewien potencjał

- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
w zasięgu Twojej kieszeni jest tylko ta 280HP? w przypadku GC wszelkie najmocniejsze imprezy to loteria-albo kat,albo średnio lub ideał.cineq pisze:Wiesz co,konkretnie to jedyne subaru jakie mi sie podoba i zarazem takie w zasięgu mojej kieszenie to Impreza wersja GC,rozglądam się tylko za wersją 280HP
Innej nie chce,za wolna.
napisz ile masz na auto to ci podpowiemy co możesz za to wyrwać.
Bo jedni szukają zdrowej sztuki bez wkładu finansowego za 15-18 tys a inni szukaja zdrowej sztuki do 30 tys

Nie sztuka kupić ideał bez wkładu własnego i na dzień dobry w pół roku wpakowac drugie tyle...
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
Rozumiem wasze podejście,można się pośmiać.
Nigdzie nie startuje,po prostu jeśli mam wymienić auto na wolniejsze to nie szukał bym subaru tylko brał bym Corse
Po drugie,zgłaszam się tu po pomoc,ewentualnie poradę,jeśli ni chcecie się wypowiedzieć to nie piszcie.
Mam auto o mocy 250 HP 340NM z tym ze napęd na przód,wiadomo na 4 jest inaczej rozłożone ale można ruszyć z miejsca.
Co do kasy to trudne pytanie bo najpierw musiałbym sprzedać moje.Z kolei żeby zrobić u mnie te < 300HPto trzeba by z parę złoty wsadzić więc kasa na start to powiedzmy ~20.000 PLN
I nie jestem jednym z naiwniaków którzy chcą kupić igłę bez wkładu.

Nigdzie nie startuje,po prostu jeśli mam wymienić auto na wolniejsze to nie szukał bym subaru tylko brał bym Corse

Po drugie,zgłaszam się tu po pomoc,ewentualnie poradę,jeśli ni chcecie się wypowiedzieć to nie piszcie.
Mam auto o mocy 250 HP 340NM z tym ze napęd na przód,wiadomo na 4 jest inaczej rozłożone ale można ruszyć z miejsca.
Co do kasy to trudne pytanie bo najpierw musiałbym sprzedać moje.Z kolei żeby zrobić u mnie te < 300HPto trzeba by z parę złoty wsadzić więc kasa na start to powiedzmy ~20.000 PLN
I nie jestem jednym z naiwniaków którzy chcą kupić igłę bez wkładu.
- WiS
- 6 gwiazdek
cineq, odczytałeś cienką ironię - to dobrze rokuje 
W takim razie serio.
1. W przypadku takiego auta jak Impreza, żeby było "szybko", nie moc jest najważniejsza - często więcej znaczy moment i przebieg jego krzywej, zawias, hamulce, opony, no i oczywiście ta wkładka mięsna w kabinie. "Goła" moc jest dobra do chwalenia się kumplom na dyskotece, i to raczej takim, których kwalifikacje wystarczają do szybkiej jazdy swoim turbodyszlem po prostej autostradzie.
Stąd życzliwa sugestia (skorzystasz lub nie, wolny kraj i Twoja kasa...) - zanim wydasz forsę na mniej czy bardziej papierowe konie, przejedź się nawet taką "słabszą" imprezą (zwłaszcza po krętym i/lub mało przyczepnym), zobacz jak tym jeżdżą inni... i dopiero wtedy decyduj, czego naprawdę potrzebujesz. No chyba, że jeździłeś i wiesz - ale ze sposobu zadania pytania to nie za bardzo wynika
2. Oczekujesz pomocy i potraktowania serio - czyli szacunku, to najpierw sam takowy wykaż wobec reguł forum na które po pomoc wchodzisz... Czyli: powitanie w stosownym wątku, pytania techniczne w dziale technicznym... Wtedy od razu tubylcy traktują pacjenta lepiej.

W takim razie serio.
1. W przypadku takiego auta jak Impreza, żeby było "szybko", nie moc jest najważniejsza - często więcej znaczy moment i przebieg jego krzywej, zawias, hamulce, opony, no i oczywiście ta wkładka mięsna w kabinie. "Goła" moc jest dobra do chwalenia się kumplom na dyskotece, i to raczej takim, których kwalifikacje wystarczają do szybkiej jazdy swoim turbodyszlem po prostej autostradzie.
Stąd życzliwa sugestia (skorzystasz lub nie, wolny kraj i Twoja kasa...) - zanim wydasz forsę na mniej czy bardziej papierowe konie, przejedź się nawet taką "słabszą" imprezą (zwłaszcza po krętym i/lub mało przyczepnym), zobacz jak tym jeżdżą inni... i dopiero wtedy decyduj, czego naprawdę potrzebujesz. No chyba, że jeździłeś i wiesz - ale ze sposobu zadania pytania to nie za bardzo wynika

2. Oczekujesz pomocy i potraktowania serio - czyli szacunku, to najpierw sam takowy wykaż wobec reguł forum na które po pomoc wchodzisz... Czyli: powitanie w stosownym wątku, pytania techniczne w dziale technicznym... Wtedy od razu tubylcy traktują pacjenta lepiej.
Pożerają go upieczonego a nie surowegoWiS pisze: Wtedy od razu tubylcy traktują pacjenta lepiej

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
WiS, a gdzies pisałeś że masz czas na wszystko - faktycznie masz czas na wywody 
chłopak się dotrze, spoko loko - czasem trzeba jak Hitchcock - zrobić trzęsienie ziemii a potem napięcie już tylko rośnie

chłopak się dotrze, spoko loko - czasem trzeba jak Hitchcock - zrobić trzęsienie ziemii a potem napięcie już tylko rośnie

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
ad. 1
Zaiste prawdą jest jakoby nie miałem okazji jeździć za kierownicą tak zacnego auta.Chciałbym dokonać właśnie takiego porównania.Właśnie zanim wydam forsę to czytam,piszę ,pytam.
ad.2
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=9784
Zaiste prawdą jest jakoby nie miałem okazji jeździć za kierownicą tak zacnego auta.Chciałbym dokonać właśnie takiego porównania.Właśnie zanim wydam forsę to czytam,piszę ,pytam.
ad.2
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=9784