Impreza-auto na zimę?
Impreza-auto na zimę?
Witam,
Jestem tu nowy (przywitałem się w odpowiednim miejscu).
Sprowadziła mnie chęć zdobycia wiedzy o Subaru, a w szczególności o Imrezce (tak z 1996-1998), której dla siebie poszukuję.
Co możecie mi poradzić w poszukiwaniach? Na co zwracać uwagę? Jaki silnik brać pod uwagę?
Czy w Trójmieście są jakieś nieautoryzowane warsztaty, które ogarniają Subaru?
Pozdrawiam
PS. nie chciałbym wydać więcej niż 8 tys. na autko...
Jestem tu nowy (przywitałem się w odpowiednim miejscu).
Sprowadziła mnie chęć zdobycia wiedzy o Subaru, a w szczególności o Imrezce (tak z 1996-1998), której dla siebie poszukuję.
Co możecie mi poradzić w poszukiwaniach? Na co zwracać uwagę? Jaki silnik brać pod uwagę?
Czy w Trójmieście są jakieś nieautoryzowane warsztaty, które ogarniają Subaru?
Pozdrawiam
PS. nie chciałbym wydać więcej niż 8 tys. na autko...
-
Roberto555
- 0 gwiazdek
- Auto: był WRX 04 EU
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Impreza-auto na zimę?
Nic niżej 2.0 bym nie szukał, chociaż nie wiem jak ten temat wygląda w Twoim budżecie.
Na zimę impreza to chyba najlepsze auto jakie może być :)
W Gdyni z serwisów nieautoryzowanych działa choćby Technologic, sporo imprez z Trójmiasta się tam serwisuje.
A poza tym to chyba tylko ASO, jeśli chodzi o typowe czynności serwisowe, nie powiązane z tuningiem.
Na zimę impreza to chyba najlepsze auto jakie może być :)
W Gdyni z serwisów nieautoryzowanych działa choćby Technologic, sporo imprez z Trójmiasta się tam serwisuje.
A poza tym to chyba tylko ASO, jeśli chodzi o typowe czynności serwisowe, nie powiązane z tuningiem.
2004 WRX EU Spec - total seria.
pewnie na tę zimę nie znajdę sensownego auta....trochę za późno się za to zabrałem...cyqan pisze:Szukać 2.0 125KM
Z tego co pisałeś to szukasz auta ok 97 r. Tak więc nie szukaj silnika 2.0 125KM bo w tych rocznikach takiego auta nie znajdziesz. Pogrzeb w ofertach i szukaj Imprezki na którą Cie stać z silnikiem 2.0 115KM. Od biedy może też być silnik 1.8. Ale ten znowu występuje raczej w starszych rocznikach. 

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
125KM jest znacznie fajniejszy od 115KM, szczególnie po zeszłorocznych testach i podmianach wkładek mięsnych w Srebrzanie Żemola i porównaniu tego do Strzały Kijka
115 - nie jedzie
125 - jedzie (zimą)
oba nie jadą na suchym nawet jeśli właścicielowi się tak wydaje, to z zewnątrz wygląda to jak "lament ch... nad przepaścią".
Spalanie przy upalaniu wg. Kijka 20l/100km, czyli zwykłemu śmiertelnikwi przy upalaniu spali 16-18. Więc ew. wszelkie nadzieje, że będzie taniej od GT, czy JDM można przekreślić na starcie.
Doskładałbym do co najmniej do 125-konnego w tym budżecie - wiele nie brakuje.

115 - nie jedzie
125 - jedzie (zimą)
oba nie jadą na suchym nawet jeśli właścicielowi się tak wydaje, to z zewnątrz wygląda to jak "lament ch... nad przepaścią".
Spalanie przy upalaniu wg. Kijka 20l/100km, czyli zwykłemu śmiertelnikwi przy upalaniu spali 16-18. Więc ew. wszelkie nadzieje, że będzie taniej od GT, czy JDM można przekreślić na starcie.
Doskładałbym do co najmniej do 125-konnego w tym budżecie - wiele nie brakuje.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, o 17:40 przez cyqan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Czy ja wiem....cyqan pisze:oba nie jadą na suchym nawet jeśli właścicielowi się tak wydaje, to z zewnątrz wygląda to jak "lament ch... nad przepaścią".
Jak goniliśmy z Niuńkiem kiedyś za Artim na Chlejadach, to lekko nie było.

Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, o 17:02 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
cyqan, Prosta sprawa, że lepiej mieć 125KM (Sam tyle mam), a najlepiej to mieć GT. Ale kolega w wątku powitania napisał, że szuka Imprezy z miej więcej 97r. Domyślam się, że na tle pozwalają jego fundusze. No więc jeżeli Impra z ok 97 to tylko 115KM. 125KM zaczyna się od rocznika 99.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
No to niech chociaż szuka kombi bo ma reduktor 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
jarmaj, ale ja pamiętam, że WRX'a goniliście z 4 osobami na pokładzie i doganialiście do momentu aż Arti postanowił wyrzucić balast w postaci właściciela samochodu za nietrafne dyktowanie i zbyt częste oddawanie moczu 

Fakt Reduktor super sprawa no i zawsze można coś większego wpakować do kufra.Chloru pisze:No to niech chociaż szuka kombi bo ma reduktor

Ale z 2 strony sedan jest trochę lżejszy i ma odrobinę lepszy sprint do 100. Można gdybać co lepsze.

(Oczywiście, że wanna

ważne to trafić na dobry egzemplarz...mieszczący się w budżecie :)Klema pisze:Fakt Reduktor super sprawa no i zawsze można coś większego wpakować do kufra.Chloru pisze:No to niech chociaż szuka kombi bo ma reduktor![]()
Ale z 2 strony sedan jest trochę lżejszy i ma odrobinę lepszy sprint do 100. Można gdybać co lepsze.![]()
(Oczywiście, że wanna![]()
)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie, wtedy był to wolny ssak.cyqan pisze:jarmaj, ale ja pamiętam, że WRX'a goniliście
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Lepiej dołożyć ze 2 tysiące i można upolować zdrową wolnossącą 99-00 (125KM)
Moją kupiłem w lutym 2011 za 9500 zł i śmiga jak ta lala.
Może była tańsza bo zagazowana
Jeżeli już kupować to przed zakupem obejrzeć wizualnie czy nie różnią się mocno odcieniami poszczególne ćzęści karoserii, a potem do jakiegoś warsztatu subarowego na przegląd
Moją kupiłem w lutym 2011 za 9500 zł i śmiga jak ta lala.
Może była tańsza bo zagazowana

Jeżeli już kupować to przed zakupem obejrzeć wizualnie czy nie różnią się mocno odcieniami poszczególne ćzęści karoserii, a potem do jakiegoś warsztatu subarowego na przegląd
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Jako, że od czerwca jestem w posiadaniu imprezki 99' z wolnossącym tyle że A/T mogę powiedzieć tylko tyle że lepiej dołożyć 2-3klocki i cieszyć się lepszym i pewniejszym egzemplarzem. Szukaj, może na forum ktoś ma na sprzedaż ;). Ważne jest by był dostęp do jakiś papierów z zakupu części / ew przeglądów / zdjęć z przeszłości, czyli kupno od handlorza to moim zdaniem kiepski pomysł, bo oni jak zawsze gwarantują wymianę wszystkich płynów (oglądałem u handlorza 99' i mnie zapewniał, poprosiłem by sprecyzował to powiedział że olej w silniku oraz płyn hamulcowy...tylni most bezobsługowy ^^).
Ja ustrzeliłem egzemplarz z lekką blacharską przeszłością (lekki gong na przód - tak przyjechał z holandii, rysa prawa poprzedni właściciel wjeżdżając do garażu zahaczył o jakieś szpejo). Kosztował mnie 8K, do tej pory wrzuciłem jakieś 3,5k (najdroższa wymiana parownika klimy + odgrzybianie i nabicie + dorabianie przewodów - zjedzone przez gryzonie 500zł, nadkola tył L+P 1000zł). Przyjemność z jazdy zajebista, mimo 270kkm przebiegu silnik chodzi ładnie (podtlenek LPG), automat wbija biegi poprawnie.
Przez ten czas nastukałem 10kkm, LPG - ok 11,5L (9,5minimum, 15max), benzynki ok 10l.
Jak masz pytania to śmiało - chętnie odpowiem :)
Ja ustrzeliłem egzemplarz z lekką blacharską przeszłością (lekki gong na przód - tak przyjechał z holandii, rysa prawa poprzedni właściciel wjeżdżając do garażu zahaczył o jakieś szpejo). Kosztował mnie 8K, do tej pory wrzuciłem jakieś 3,5k (najdroższa wymiana parownika klimy + odgrzybianie i nabicie + dorabianie przewodów - zjedzone przez gryzonie 500zł, nadkola tył L+P 1000zł). Przyjemność z jazdy zajebista, mimo 270kkm przebiegu silnik chodzi ładnie (podtlenek LPG), automat wbija biegi poprawnie.
Przez ten czas nastukałem 10kkm, LPG - ok 11,5L (9,5minimum, 15max), benzynki ok 10l.
Jak masz pytania to śmiało - chętnie odpowiem :)