subaru impreza wersja japonska pytanie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
polomaniak22
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza wrx japan
Polubił: 0
Polubione posty: 0

subaru impreza wersja japonska pytanie

Post 17 lis 2012, o 19:31

Witam,jestem nowy i mam pytanie odnośnie autka Subaru.Kolega sprowadził do Polski Impreze na sprzedaż.Jestem zainteresowany kupnem ale do końca nie wiem co to za wersja.Autko zarejestrowane w Niemczech ale Japończyk. Moc 280 KM przy 6500tys/obr, rocznik 1992r, pierwszy model chyba bo Vin prawie same zera.Pytanie brzmi czy taka wersja silnikowa wychodziła w tym roczniku?
Dzieki.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Re: subaru impreza wersja japonska pytanie

Post 17 lis 2012, o 21:23

podaj numer nadwozia a dowiesz się

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Polubione posty: 0

Re: subaru impreza wersja japonska pytanie

Post 19 lis 2012, o 00:46

polomaniak22,
Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę:
- z imprezami w Japonii zaczęło się w 1993 r ( reszta Świata w 1994 ). Biorąc pod uwagę, że w tamtejszym systemie auta np. MY98 produkuje się już od połowy 97' to jest teoretycznie możliwe, że TO zostało wyprodukowane w 1992 ( prod. od października 1992 )
- jeśli chodzi o VIN i rejestrację w Niemczech, to mogły zostać dodane zera żeby uzupełnić liczbę znaków do standardów EU ( japoński VIN - tylko 9 znaków )

Tak jak cyqan, pisze , daj VIN a wszystko Ci powiemy :-) albo sprawdź tu:
http://www.catherineandken.co.uk/sti/wrx.html
lub tu:
http://www.carrol.ru/_pages/subaru/inde ... V0PT11c2E=

Od razu zasmucę Cię jeśli chodzi o moc - 280 KM pojawiło się w imprezie od września 1996 ( MY97 ) w versji WRX STi type R i type RA ;-)
Pierwsze STi pojawiły się chyba w 1994 ( zmodyfikowane WRX )

Tak czy inaczej, jeśli auto faktycznie jest z 1992 i jest w dobrym stanie, warto je zakupić ze względów kolekcjonerskich - szkoda do upalania 8-)

Jeśli ty nie chcesz to daję "dychę" i biorę :razz:
Life is a Joke !

ODPOWIEDZ