Chcę kupić Impreza GT na co zwrócić uwagę
-
[email protected]
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chcę kupić Impreza GT na co zwrócić uwagę
Witam , strasznie napaliłem się na Subaru Impreze GT (99-00 rok), bardzo was proszę o napisanie na co zwrócić uwagę, ponieważ przeszukałem już sporo postów na ten temat i każdy pisze coś innego, wiem ze najistotniejsze w silnika są panewki ?? Jak to sprawdzić przy oglądaniu auta? na co zwrócić jeszcze uwagę.Mam wymóg zęby Impreza była niebieska miała klime, poduszki i szyberdach:):)
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
-
[email protected]
- 0 gwiazdek
Re: Chcę kupić Impreza GT na co zwrócić uwagę
Na razie znalazłem takie egzemplarze, ktoś je zna?? Ktoś coś poleca?
http://otomoto.pl/subaru-impreza-turbo- ... 37381.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-awd-gt-C26784243.html TEN TROCHĘ ZA DROGI
http://moto.allegro.pl/pilnie-sprzedam- ... 35673.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-gt ... 77616.html NIE WIEM DLACZEGO ALE TEN NAJBARDZIEJ MI SIE PODOBA :):)
http://otomoto.pl/subaru-impreza-turbo- ... 37381.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-awd-gt-C26784243.html TEN TROCHĘ ZA DROGI
http://moto.allegro.pl/pilnie-sprzedam- ... 35673.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-gt ... 77616.html NIE WIEM DLACZEGO ALE TEN NAJBARDZIEJ MI SIE PODOBA :):)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
-
[email protected]
- 0 gwiazdek
Chcesz porady - upewnij sie, ze masz, tak dla pewnosci, kolejne 20tys. na ew. naprawy. I generalnie, musisz sam ocenic, jesli przy utrzymaniu auta patrzysz na oszczednosci, to lepiej jednak kup "golfa w tdi".
Najwazniejsze - moim skromnym zdaniem - zeby buda byla w jak najlepszym stanie. Co do silnika/skrzyni - no coz, to zawsze jest jakas loteria. A auta uzywane - wiec niestety, zawsze cos do naprawy sie znajdzie.
Najwazniejsze - moim skromnym zdaniem - zeby buda byla w jak najlepszym stanie. Co do silnika/skrzyni - no coz, to zawsze jest jakas loteria. A auta uzywane - wiec niestety, zawsze cos do naprawy sie znajdzie.
Jacek "AMI" Rudowski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
nie jedz sam[email protected] pisze:Nie rozumiem odpowiedzi ?
zapłać komuś z serwisów nie SiP i niech ktoś z tobą pojedzie
dla fachowca 5 min przy aucie i wszystko wie
-co
-ile
-za ile
-czy warto
[email protected], nie wiem czy to Twoj budzet ale jak chcesz zadbane 99-00 to troche malo na pewny egzemplarz... tutaj np. http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... -na-forum/ masz samochod w dobrej formie i tego na pierwszy rzut bym obejrzal. Nie wiem czemu ale nie kupilbym GT'ka z komisu... Ale moze jestem inny
Ten co Ci sie najbardziej podoba ma fotele ze starszego modelu... jesli sie nie myle. Poza tym pierwszy i ostatni to te same auta..
Bardziej sklanialbym sie do z drugiego linku od dolu.
Wrzuc ogloszenie na forum tu i na kropke ze szukasz.

Ten co Ci sie najbardziej podoba ma fotele ze starszego modelu... jesli sie nie myle. Poza tym pierwszy i ostatni to te same auta..
Bardziej sklanialbym sie do z drugiego linku od dolu.
Wrzuc ogloszenie na forum tu i na kropke ze szukasz.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Musiałby rozebrać samochód do ostatniej śrubki, żeby wszystko wiedziećKonto usunięte pisze: dla fachowca 5 min przy aucie i wszystko wie

ogledziny jak kazdego innego auta plus kilkanascie dodatkowych tysi w kieszeni na niespodzianki, sporo cierpliwosci i serca, potem mozna smigac
esilon pisze: sporo cierpliwosci i serca,
No... pierwsza "panewka" boli najbardziej. Potem juz jakos da sie zniesc :)
Jacek "AMI" Rudowski
-
[email protected]
- 0 gwiazdek
Witam, wszystkich z tego co czytałem wasze odpowiedzi to rozumiem ze odradzacie kupno tego samochodu? Zero pozytywnych opinii tylko co wymienić za ile . Moje pytanie było na co zwrócić uwagę przy kupnie , jak to sprawdzić itp A nie żeby każdy zaglądał do mojego portfela :):)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Sprawdź, czy skrzynia działa prawidłowo, czy da się szybko biegi przepinać bez zgrzytów, czy nie ma kawałków metalu w oleju przekładniowym, czy w filtrze oleju silnika też nie ma drobin metalu, sprawdzić ciśnienie sprężania, podepnij kompa, poczytaj błędy, sprawdź ładowanie, odpal na zimno, zobacz czy nie dymi, przegoń trochę i zobacz czy nie dymi przy mocnym dodawaniu, zgaś po przegonieniu, poczekaj chwilę, zapal i zobacz czy nie zadymi, posłuchaj uważnie jak chodzi silnik na zimno i na ciepło (tylko nie pomyl piston slap, stukanie tłoków o tuleje cylindrów jak silnik zimny, z panewkami). Sprawdź centralne i tylne wisko.
No a potem tylko sprawdzić zawieszenie, hamulce, czy nie ma wycieków ze skrzyni i silnika, czy buda nie jest z kawałków robiona, itp, itd. Tu jak w każdym aucie.
A, i posłuchaj czy nic nie puka i nie stuka
I pamiętaj, że kupujesz auto stare, w przypadku znacznej większości egzemplarzy bardzo agresywnie użytkowane (po to ono jest), więc licz się po zakupie z kosztami przekraczającymi cenę samego zakupu. Tego nie da się uniknąć. I nikt Ci tu do kieszeni nie zagląda, tylko uprzedza że tak może, choć oczywiście nie musi być.
Ale czy kupisz dobry i sprawny egzemplarz, czy będziesz musiał w niego sporo włożyć, tak czy siak będziesz zachwycony, jak już nim zaczniesz jeździć.
No a potem tylko sprawdzić zawieszenie, hamulce, czy nie ma wycieków ze skrzyni i silnika, czy buda nie jest z kawałków robiona, itp, itd. Tu jak w każdym aucie.
A, i posłuchaj czy nic nie puka i nie stuka

I pamiętaj, że kupujesz auto stare, w przypadku znacznej większości egzemplarzy bardzo agresywnie użytkowane (po to ono jest), więc licz się po zakupie z kosztami przekraczającymi cenę samego zakupu. Tego nie da się uniknąć. I nikt Ci tu do kieszeni nie zagląda, tylko uprzedza że tak może, choć oczywiście nie musi być.
Ale czy kupisz dobry i sprawny egzemplarz, czy będziesz musiał w niego sporo włożyć, tak czy siak będziesz zachwycony, jak już nim zaczniesz jeździć.
Ten pierwszy jest sprzedawany przez ludzi od subaru . Z tego co sie orientuję, to z najstarszego serwisu subaru w Polsce .
jarmaj i reszta bravo - w wielu autach spotkałem się z kawałkami magnesu montowanymi w różnych miejscach (a to w misce olejowej, a to na śrubie spustowej) które wyłapują drobinki metalu pływające w oleju czy to w skrzyni, czy w silniku. Czy Subaru też coś takiego montuje? co sprawdzić przy wymianie oleju - w sensie gdzie patrzeć, żeby takich ewentualnych drobinek szukać?jarmaj pisze:czy nie ma kawałków metalu w oleju przekładniowym, czy w filtrze oleju silnika też nie ma drobin metalu
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Na śrubie spustowej oleju w skrzyni jest magnes i widać na nim czasem masę stalowych okruchów.
W silniku magnes nie miałby większego sensu.
W samym oleju silnikowym się na oko nic nie sprawdzi. Trzeba zbadać filtr.
W silniku magnes nie miałby większego sensu.
W samym oleju silnikowym się na oko nic nie sprawdzi. Trzeba zbadać filtr.
jarmaj pisze: W silniku magnes nie miałby większego sensu.
Stosuje się, zwykle w filtrze, ale na korku też widziałem.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tylko i tak nic on nie da przy opiłkach metali nieżelaznych, czyli przy kawałkach panewek.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
jarmaj, nie nieżelaznych tylko takich które nie są ferromagnetykami 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
[email protected]
- 0 gwiazdek
Dzięki za odpowiedz, w końcu jakaś konkretna. KUBIK1 czyli polecasz ten egzemplarz? wyślij link o którym mówisz żeby nie było niedomówień :):)
Ja niczego nie polecam ale NIVETTE to najstarszy serwis subaru chyba w Polsce . Zaczynał od warsztatu przy domu w Radości . Michał ma salon OPLA na Ostrobramskiej i serwis subaru na tyłach PROMENADY . Nie tak dawno chyba otworzyli coś na Belwederskiej .[email protected] pisze:Dzięki za odpowiedz, w końcu jakaś konkretna. KUBIK1 czyli polecasz ten egzemplarz? wyślij link o którym mówisz żeby nie było niedomówień :):)
Ten pierwszy z 4 link dotyczy sprzedaży auta przez nich . To nie są ludzie przypadkowi i że sie z choinki urwali . Myslę ze możesz utargować jakiś fachowy opis faktycznego stanu auta i gwarancję na kilka dni .