Co to jest impreza 1.8 4wd 95r
Co to jest impreza 1.8 4wd 95r
Witajcie mam pytanko odnośnie imprezy mojego taty. Od pewnego czasu pojawił się problemy z obrotami. Po odpaleniu wskakiwał na 4 tyś obr i tak jest około 2 minut po czym spada do 800 i gaśnie. Zauważyłem że nie działa ten silniczek krokowy przy przepustnicy, który wychodzi i się chowa dodając lub odejmując gaz.Jak on się nazywa bo silniczek krokowy to nie jest bo sprawdzałem zdjęcia na allegro. I czym on jest sterowany bo nam poleciała z węża ciecz, chyba chłodnicza.

- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
Re: Co to jest impreza 1.8 4wd 95r
To co zaznaczone na fotce jest strzałką odpowiada za obroty na ssaniu,w zależności od temp cieczy podnosi przepustnicę lub ją przymyka,silnik krokowy na tej fotce jest z napisem impreza białym markerem 

Dziękuje za odpowiedz
. A jak się pytać o tom część, jak fachowo się nazywa, i czy ona ma wpływ na takom prace silnika. A jak się ustawia obroty silnika, dodam że po przełączeniu na LPG nie gaśnie tylko trzyma od 1200 do 2500 tysiąca obrotów no i czasami słychać wystrzał w kolektor ssący, ale to pewnie zła mieszanka bo na paliwie tego nie robi.A i jeszcze reakcja na pedał gazu, po wciśnięciu gazu i przekroczeniu 2500 tyś obr, sam dodaje sobie gaz do 5000 tyś obr mimo tego że nie dodaje się gazu, i bardzo powoli schodzi z obrotów. Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi będę łapał się wszystkiego i testował, może coś pomoże.

Daj mi adres szkoły do której chodziłeśhipol88 pisze:Dziękuje za odpowiedz. A jak się pytać o tom część, jak fachowo się nazywa, i czy ona ma wpływ na takom prace silnika. A jak się ustawia obroty silnika, dodam że po przełączeniu na LPG nie gaśnie tylko trzyma od 1200 do 2500 tysiąca obrotów no i czasami słychać wystrzał w kolektor ssący, ale to pewnie zła mieszanka bo na paliwie tego nie robi.A i jeszcze reakcja na pedał gazu, po wciśnięciu gazu i przekroczeniu 2500 tyś obr, sam dodaje sobie gaz do 5000 tyś obr mimo tego że nie dodaje się gazu, i bardzo powoli schodzi z obrotów. Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi będę łapał się wszystkiego i testował, może coś pomoże.