Koszty napraw - Subaru wypada (prawie) najgorzej

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Koszty napraw - Subaru wypada (prawie) najgorzej

Post 19 lut 2013, o 16:17

Cóż statystycznemu kierowcy po informacji, że np. Subaru Impreza jest autem mało awaryjnym, skoro jedna naprawa potrafi solidnie nadwyrężyć budżet właściciela? Dlatego w zestawieniu Warranty Direct zamiast prostego szacowania ryzyka awarii, określono tzw. indeksy awaryjności. Uwzględniają one częstotliwość występowania usterek danego modelu, średnie koszty naprawy oraz czas wyłączenia z ruchu z powodu konieczności remontu.
:arrow: http://www.magazynauto.pl/uzywane/rapor ... nId,775493

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM

Re: Koszty napraw - Subaru wypada (prawie) najgorzej

Post 19 lut 2013, o 16:53

Fachowiec to i czołg by zajeżdził :lol:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 19 lut 2013, o 16:55

oz. Marka
model Lata
produkcji Indeks
awaryjności
1 Ford Fiesta 2008- 6
2 Mitsubishi Lancer 2005-2008 7

prawie pełna zgoda jest tylko jedno ale- Lancer jako całość ? od 1.5 czy 1.6 po potwory evo ?
bo to jest nie doprecyzowane lub ja jestem ułomny
ale jak patrzę na ekspalatację wszystkiego czym jeździłem to Lancer wypada najlepiej- fakt był kupiony nowy ale w 3 lata zrobił 160 tysi i nic poza przeglądami mu nie dolegało, inna sprawa to problem ze sprzedaniem- tu schody :wall: w PL chyba nie lubiany był ten model a i pojawienie sie nowego Lancera staremu nie pomogło
mam wolne w pracy to se zrobię listę:

Fiat 126p rok pr. 1974 - padlina totalna, ilość awarii nie miała końca ale i malec był grubo katowany,- koszty napraw śmiech, część we własnym zakresie z ksiązką w ręku odziedziczoną po tacie
Maluch 126 p 1990 - kaszana, w nowym po roku zardzewiał dach :-p wieczna walka z awariami silnika i elektryki - koszt średni
Tico- tylko przeglądy załatwiane za 1/2 ceny po znajomości :whistle: -koszty zerowe :thumb:
Pedzot Partner 2.0 HDi - chyba trafiłem jakiś super samochód, nic mu nie dolegało, 0 awarii, jedyny minus walka z elektryką i opadającym plastikiem w klapie tylnej- koszty średnie
Matiz- latał jak zły, podobnie jak w tico 0 problemów, przeglądy gwarancyjne i tyle w temacie-koszty zerowe
Mitsu Space Star 1.6 - o niestety kilka momentów było, światła , elektryka, zawieszenie tył, odpadający środek -silnikowo rewelacja- koszty napraw i przeglądów wysokie
Micra 1.0 automat- samochód bez wad, tylko przeglądy - koszty przeglądów niskie
Lancer- rewelacja, przeglądy i tyle w temacie (choć tanie nie były)- koszty przeglądów i napraw- średnie
Toyota Yaris, automat 1.3 - w 2 lata 3 akumulatory, 6 razy asistans :wall: jakaś kaszana- pan z pomocy drogowej powiedział- ten typ tak ma :whistle: - koszty przeglądów bardzo wysokie
Forester 2.0 automat- 2 lata i nic :thumb: - koszty przeglądów - średnie
Impreza - jak zrobiona to nic się nie dzieję - odpukać - koszty lepiej nie pisać :cofee:
Ostatnio zmieniony 19 lut 2013, o 17:03 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.

Oqrek
4 gwiazdki
Auto: Volvo XC70

Post 19 lut 2013, o 17:00

Bergen, to jest chyba bardziej wiarygodny ranking od niemieckiego

ODPOWIEDZ