Pomoc w zorganizowaniu Imprezy ....

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Pomoc w zorganizowaniu Imprezy ....

Post 11 maja 2013, o 00:09

WiS, jak zobaczyłem tytuł wątku to od razu pomyślałem ze coś ciekawego ,jakieś jezioro białe albo cuuuś całkiem innego a tu taki banalny wątęk :x :mrgreen:

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

emenemsk
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 11 maja 2013, o 07:58

... rozbawiliście mnie tym filmikiem !!!, fajne, fajne przedstawienie.

Powracając do tematu jeszcze raz powiem że jestem w szoku na liczność odpowiedzi w tym wątku w tak niedługim czasie. Nie ubliżając innym forum, a swego czasu byłem zarejestrowany na forach innych pojazdów jakie posiadałem w tym Celica 1.6 V-gen, 2.0 V-gen,1.8 VI-gen, 1.8 VII-gen, MR2 SW20 2.0 GTi, MR2 SW20 2.0 Turbo, czy Audi 1.8 Turbo i nigdzie nie znalazłem tak szybko odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

W końcu można powiedzieć że trafiłem teraz na forum, które widać, że zostało stworzone wiadomo po co !!! a bynajmniej użytkownicy są na tyle doświadczeni, że każdy z Was potrafi podać pomocną odpowiedz.

dombek
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Subaru Forester MY97 N/A

Post 11 maja 2013, o 09:50

WiS pisze: dombek, no ale taka prawda - to tutejsza wersja przedwojennego lotniczego "dobry pilot i na drzwiach od stodoły poleci"
Dokładnie, ale Twój tekst staje się oficjalnie moim ulubionym i będę często go używał, gdy żona powie żebym zwolnił w łukach :thumb:
Pozdrawiam, Darek
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 11 maja 2013, o 11:16

emenemsk pisze: trafiłem teraz na forum, które widać, że zostało stworzone wiadomo po co
ooo stary ,tego to chyba nawet założyciele już niewiedzą :giggle: :giggle: :mrgreen: :mrgreen:

Co do subaraka ,to potwierdzam z doświadczenia ,że 125 KM W 2.0 NA jest zacne do codziennej jazdy ,a w warunkach sprzyjających można fajnie pośmigac bokami (szczególnie wersją kombi która posiadywuje reduktor :-) )

(choć między nami turbina to pod tym względem inna liga ;-) )
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 11 maja 2013, o 14:22

dombek pisze: będę często go używał, gdy żona powie żebym zwolnił w łukach
dombek, na żony w łukach to ja mam jeszcze lepsze patenty, ale nie mogę podać tutaj, bo moja czasami zagląda :giggle:
emenemsk pisze: trafiłem teraz na forum, które widać, że zostało stworzone wiadomo po co !!! a bynajmniej użytkownicy są na tyle doświadczeni, że każdy z Was potrafi podać pomocną odpowiedz.
emenemsk, wbrew pozorom, to forum zostalo stworzone bynajmniej nie z myślą o udzielaniu porad, ale przynajmniej do tego się przydaje 8-)
Uwaga: Burat ma rację, istotną zaletę wolnossących kombi (de facto to jest hatch) stanowi reduktor. Dobrze się zastanów, czy na pewno tylko sedany wchodzą w grę...

emenemsk
0 gwiazdek

Post 11 maja 2013, o 17:00

hmmm....... kombi mi jako

emenemsk
0 gwiazdek

Post 11 maja 2013, o 17:01

hmmm....... kombi mi jakoś mało podchodzi..

dombek
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2013, o 17:17

WiS pisze: dombek, na żony w łukach to ja mam jeszcze lepsze patenty, ale nie mogę podać tutaj, bo moja czasami zagląda :giggle:
Chętnie posłucham rad starszego kolegi, może priv? :-)
Ale żeby nie robić jedynie offtopa, to powiem, że nie wyobrażam sobie jazdy swoim Forkiem bez reduktora, i również, jak koledzy powyżej, radziłbym zastanowić się nad kombiakiem, który jest w to cudo wyposarzony. Ciężko jest opisać czym różni się jazda bez i z reduktorem, ale np. jadąc trasę, spokojnie 90km/h, doganiamy kogoś i nagle wyrasta przed nami króciutka prosta. Wtedy, zamiast majtać gałką i redukować, wystarczy wcisnąć sprzęgło, machnąć wajchą do góry i i długą :) Po drugie jechanie w korku na trochę skróconej jedynce jest lepsze niż regularne wysprzęglanie i hamowanie i nogi mniej się męczą :thumb:
Pozdrawiam, Darek
Obrazek

emenemsk
0 gwiazdek

Post 11 maja 2013, o 17:31

a czy te 115KM czy nawet 125KM w silnikach 2.0 to w miarę wystarczająca moc jak dla takiego autka (nie wspominając tu o wersjach powyżej 200KM), bowiem jak w Audi 1.8 Turbo miałem 150KM to nie było to w jakiś nadzwyczajny sposób wykorzystane, może za to ze to przednio-napedowiec ???

dombek
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2013, o 18:39

Mogę powiedzieć o Forku, choć jednak troszkę się te auta różnią, że demonem prędkości na prostej nie jest, ale za to zakręty to jak każde subaru :) Najlepiej przejedź się jakąś sztuką i wszystko będziesz wiedział :)
Pozdrawiam, Darek
Obrazek

emenemsk
0 gwiazdek

Post 11 maja 2013, o 18:53

tylko skąd ją wziąć i kto by był tak dobry by użyczył swoje cacko?

dombek
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2013, o 18:59

popytaj, a na początek napisz skąd jesteś może ;-)
Pozdrawiam, Darek
Obrazek

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2013, o 21:17

emenemsk pisze: skąd ją wziąć i kto by był tak dobry by użyczył swoje cacko?
Myślę, że przede wszystkim komisy i inni sprzedawcy tych "okazji" z allegro/otomoto :giggle: Pojeździć możesz, kupować niekoniecznie, ale będziesz miał porównanie ;-)

emenemsk
0 gwiazdek

Post 11 maja 2013, o 22:04

woj. łódzkie kolego

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 11 maja 2013, o 22:46

emenemsk pisze:woj. łódzkie kolego

W sumie to tylko 18 tys. km^2, ale ze Skierniewic do Wieruszowa raczej nikt się nie pofatyguje :giggle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

dombek
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2013, o 23:27

Jakbyś był z Wrocka, udostępniłbym Forka na małą przejażdżkę, to chociaż wiedziałbyś na czym stoisz a tak to kicha :-/
Pozdrawiam, Darek
Obrazek

emenemsk
0 gwiazdek

Post 12 maja 2013, o 08:33

dla niektórych pojechanie po auto 100km to już problem bo jak to mówia za daleko, napisałem że z woj. łodzkiego i w tym okręgu nie ma problemu jakby się nadażyła jakaś fajna oferta mógłbym się skusić na obejrzenie.

emenemsk
0 gwiazdek

Post 12 maja 2013, o 08:34

dombek pisze:Jakbyś był z Wrocka, udostępniłbym Forka na małą przejażdżkę, to chociaż wiedziałbyś na czym stoisz a tak to kicha :-/
dzięki za uprzejmość... :-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 maja 2013, o 08:41

emenemsk pisze: jakby się nadażyła jakaś fajna oferta mógłbym się skusić na obejrzenie.
A to miło z Twojej strony :giggle:
Powtórzę radę - przejedź się dwoma czy trzema autami z tych wystawianych do sprzedaży, wtedy bez łaski właściciele czy komisy wpuszczą Cię za kierę, a będziesz wiedział co i jak. Szkoda tylko, że nie kupujesz podczas śnieznej zimy, bo wtedy róznica pomiedzy Subaru a resztą świata jest znacznie wyraźniejsza, niż teraz ;-)

ODPOWIEDZ