Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
p_bo
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy H6 2004
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Dziś zaglądając na onet natknołem się na takie cosik..
Subaru kończy z AWD? Celuje w mainstream
Prezes Fuji Heavy Industries Ltd., które jest właścicielem Subaru, w jednym ze swoich wywiadów powiedział, że w dzisiejszych czasach firma Subaru musi odpowiedzieć na najważniejsze pytanie w swojej historii. Czy ma kontynuować produkcję samochodów ze stałym napędem na cztery koła, które trafiają do wąskiego grona nabywców, czy może musi się przekwalifikować i produkować samochody dla ogółu społeczeństwa.
Yoshinaga potwierdził, że obecnie trwają trudne dyskusje nad przyszłością firmy i jej portfolio. Część udziałowców chce, aby Subaru skupiło się nad produkcją niszowych samochodów z napędem AWD, część widzi przyszłość marki w poszerzeniu swojego zasięgu przez produkcję modeli budżetowych na rynki wschodzące.
Sam prezes uważa, że przy rozszerzaniu linii modelowej należy być bardzo ostrożnym
- Nie możemy się rozwinąć do takiej skali jak Toyota, a jeżeli to zrobimy przestaniemy być Subaru – podsumowuje Prezes Fuji Heavy Industries Ltd.
p_bo
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
zino
-
Kubik1
- 5 gwiazdek
- Auto: impreza 2,0
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
p_bo pisze:
Dziś zaglądając na onet natknołem się na takie cosik..
Ja też ale za to ja się natknąłem
Kubik1