Z tego co wiem, chodzi tu o starannie wytypowane rodziny w rzeczywiście bardzo trudnej sytuacji, i o to, by w ogóle miały coś na świątecznym stole.Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia fundacja «Orzeł Biały» we współpracy ze Świetlicami Środowiskowymi działającymi przy MOPS w Katowicach chciałaby przygotować paczki dla 12 rodzin z Katowic.
Akcja ma na celu przygotowanie paczek z produktami, które umożliwią przygotowanie tradycyjnych potraw świątecznych.
Możliwości finansowe Fundacji są skromne i bazują na otrzymanych darowiznach, które w całości przeznaczane są na udzielanie pomocy. Ani jedna złotówka z otrzymanych funduszy nie jest przeznaczana na obsługę administracyjną fundacji. Całość otrzymanych wpłat przeznaczana jest na niesienie pomocy potrzebującym.
Przekazanie paczek odbędzie się 18 grudnia dlatego zwracamy się do Was z prośbą o dokonywanie wpłat na ten cel na nasze konto z dopiskiem „Akcja Gwiazdka”
84 1940 1076 3073 7691 0000 0000
Z góry dziękujemy wszystkim tym, którzy zawsze wspierają nasze akcje i tym którzy przyłączą się i tym razem.
Wiceprezydent Fundacji
Bertrand Dworak
http://www.orzelbialy.info.pl
Tak się składa, że znam ludzi i fundację, i mogę ręczyć, że tu nie ma przewału, i że jak deklarują 100% zebranych środków na pomoc, to tak jest. I że jeśli zbiorą więcej, niż będzie potrzeba na te 12 paczek, to się nie zmarnuje.
Więc, jeśli ktoś ma chęć podzielenia się ze słabszymi tym co ma, a nie chce wspierać cwaniaków i oszustów, to jest niezła okazja*.
Z góry dzięki, w imieniu zainteresowanych

* Myślę, że nie jednorazowo - gdyby była taka wola TheForum, możemy rozmawiać z fundacją o innych, wspólnych akcjach.