Polityka cenowa importerów

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Polityka cenowa importerów

Post 17 lip 2008, o 20:52

Toyota znowu krok przed wszystkimi. Ceny większości aut bazują na kursach powyżej 4zł za 1 EUR. Ciekawe czy ruch toyoty spowoduje ogólny spadek cen nowych aut i dostosowanie cen do aktualnej wartości złotówki.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Polityka cenowa importerów

Post 17 lip 2008, o 20:55

Ostatnio byłem w saloniku subarakowym we wrocławiu i lekko zbaraniałem jak zobaczyłem cenę nowego STi :arrow: 55 tyś euroków :o
Lekko przesadzili :!:

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 18 lip 2008, o 05:48

NIestety nie tylko importerzy aut robią takie numery że ceny mają przeliczone w/g 4 PLN za Euro, złodzieje pieprzone, jakby nie mogli uczciwie zejść z cen a przez to więcej sprzedać - czyli zyski byłyby te same a o ile większa radość klientów :x

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 18 lip 2008, o 07:28

Piter 35 pisze: Ostatnio byłem w saloniku subarakowym we wrocławiu i lekko zbaraniałem jak zobaczyłem cenę nowego STi :arrow: 55 tyś euroków :o
Lekko przesadzili :!:

Bo to jest wersja luksusowa. Zwykła kosztuje tylko niecałe 50. :mrgreen: EVO X już od 169 tys zł. :whistle:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 18 lip 2008, o 10:18

Eteryczny nie do końca , sprawdzałem nawet dziś i z akcyzą można juz miec za 44 tyś euro :idea:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 24 lip 2008, o 00:53

SIP podaje ceny w EUR ale przelicza je nie wg jakiegoś tam wymyślonego kursu, tylko wg kursu celnego EUR z miesiąca sprzedaży. Oznacza to przy okazji, że cena auta w PLN może inna jak się je zamawia i jak się za nie płaci.

docurobei
0 gwiazdek

Post 24 lip 2008, o 11:22

Konto usunięte pisze:Toyota znowu krok przed wszystkimi. Ceny większości aut bazują na kursach powyżej 4zł za 1 EUR...
Nie nazwał bym tego tak ładnie. Najpierw zgarneli kasę na różnicy kursu w ciągu ostatnich miesięcy a łaskawie ceny obiniżąją. Pewnie zaczęły się masowe wycieczki do niemieckich salonów...

PS. Jakiś tam Lexus spadł z 270 kLPN na 180 kPLN. Ciekawe jak się czują klienci którzy kupili przed :-p

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 24 lip 2008, o 11:44

Peter 45 byłem tez w salonie bo kupowałem czesc (pomijam zeby zobaczyc od srodka auto STI to musiałem sie na prosicccc!!:(((() ale do setna ...Cena straszna i jeszcze rabatu Panu udzielimy...ha mowie pociagne temat 5 % od ceny no moze cos jeszcze ale to wszystko bo to trzeba gadc z kiero....Tak i kupie auto ktore jest lanosem i co z tego ze to STI....
Ktos na rajdzie powiedział - To auto nie jedzie.... Szkoda takiej kasy moze lepiej EVO...ale pozostanmy wierni SUBARU zeby nie było offtopow... :giggle: :-p
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 24 lip 2008, o 13:21

docurobei pisze:
PS. Jakiś tam Lexus spadł z 270 kLPN na 180 kPLN. Ciekawe jak się czują klienci którzy kupili przed :-p

Pewnie jak Ci co kupili iPhone przed obniżką cen ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

docurobei
0 gwiazdek

Post 24 lip 2008, o 15:24

Chloru pisze:
docurobei pisze:PS. Jakiś tam Lexus spadł z 270 kLPN na 180 kPLN. Ciekawe jak się czują klienci którzy kupili przed :-p
Pewnie jak Ci co kupili iPhone przed obniżką cen ;-)
...tylko bardziej :?

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 24 lip 2008, o 15:29

docurobei pisze: ..tylko bardziej :?

Niekoniecznie. W końcu to Lexus, a nie Toyota. ;-)

ODPOWIEDZ