Dakar 2014
Re: Dakar 2014
damaz, moja uwaga była raczej na zasadzie: jest kasa to i jest wynik bo robi się zawodowo (serwis, testy, kierowca jedynie interesuje się kolejnym startem a nie tym, że w poniedziałek musi być w pracy itd.). Zwłaszcza jak przychodzi konkurować z amatorami (którzy coś tam sobie grzebią po szopach i traktują to bardziej na zasadzie zajawki, bo bulą z własnej kieszeni). A przynajmniej tak mi się wydaje, bo jakoś RMPST nie śledzę...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Re: Dakar 2014
dokładnie tak. oczywiście, należy od razu dodać BOGATYMI amatorami. niemniej, nawet takiemu nazwisku jak Kufel raczej trudno konkurować(ilością i jakością sprzetu) z Orlenem.barton pisze:Zwłaszcza jak przychodzi konkurować z amatorami
dlatego właśnie napisałem, że owszem - w 2012 Mała Mysz wygrał, ale rywale nie byli z tej samej ligi.
w tym kontekście znacznie bardziej podoba mi się podejście Hołka, który - jeżdżąc w pucharze Europy i Świata - nie przyjeżdża na polskie imprezy. nie dlatego, że jest gwiazdą (pewnie tak sobie wielu pomyśli). po prostu z powodu sprzętu, kasy itd. na każdej polskie imprezie miałby pudło w kieszeni. a po co psuć frajdę jednemu z tej lokalnej 20, który i tak dobrze wie, że jest z lokalnej 20 i z Hołkiem się nie pościga, bo to inna liga. finansowa przede wszystkim.