Do Tablicy w innym aspekcie
Re: Do Tablicy w innym aspekcie
gregski pisze: Greg '76 :)

jakie dolary???stefanekmac pisze:Pierwsze reifle 7.7 dolara w 1972r.Piwo było w stalowych puszkach o.33l. Żytnia pól lita 0,7 dolara. Wódkę się opłacało kupować nawet po czarnorynkowym kursie.Dywan 3\4 m 110 zielonych. Duży fiat w 1975-prezent od wujka z USA ok 2 tys .Maluch 1150. Kurs oficjalny ok 24 zł, rynkowy ok 70 za dolara.Piwo puszkowe Heineken nabyłem za złote w podziemiach dworca centralnego przy otwarciu w 1974. Sweter tzw szetland chyba ok 6 .Sami widzicie jak nisko upadł dolar. Spodnie teraz 70 a nie 7. Auto 20 a nie 2 tys.
Dolar to przeszłość.Wódka dalej po 20 zł a dolarów wyjdzie 7 a nie 0,7.Złoty górą.!

ja pamiętam jak uzbierałem chyba ze dwa dolary w takich "centowych" bonach co dziadek i tatul mieli pochowane po kieszeniach starych futer i kupiłem karton kaset TDK za to - chyba z pół roku planowałem co na nie nagram, bo szkoda było je zmarnować

ale to koniec już lat 80tych pewnie był
a do Baltony, to się po wafelki łaziło

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No i busik wpadleś do kategorii podłych burżujów co się po Pewexach szlajali. Porządni Polacy to po więzeniach siedzieli i głodowali.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Pewex powstał jak feniks,Jest w sieci jako sklep. Ale gum donaldów próżno szukać...a tam takie fajne komiksy były.
Pamietajmy o Wołyniu.
Ja w PEWEXIE kupowałem wódkę i klocki lego .
Jakoś nie miałem potrzeby kupowania coli albo papierosów za bony .
Jakoś nie miałem potrzeby kupowania coli albo papierosów za bony .
Konto usunięte, emeryt się odezwał
Arno a Ty nie szukałeś lepszego świata ?

Arno a Ty nie szukałeś lepszego świata ?

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Busik, to jest zdjęcie rozpasanych komunistów czerpiących garściami z nieszczęścia innych. Tych siedzących po więzieniach. Masowo.
Ciekawe, że znam niektórych, co to posiadywali od 68ego roku i oni także kupowali w Pewexie. Straszne.
Pewex był urządzeniem służącym do wyciągania waluty od ludności i wspoamagania tym państwa ludowego, ukochanego panśtwa ludowego.
Wódka była najlepszym przykładem.
Ciekawe, że znam niektórych, co to posiadywali od 68ego roku i oni także kupowali w Pewexie. Straszne.
Pewex był urządzeniem służącym do wyciągania waluty od ludności i wspoamagania tym państwa ludowego, ukochanego panśtwa ludowego.
Wódka była najlepszym przykładem.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
No to po dłuższej przerwie ciąg dalszy cyklu "jak się buduje samochód".
Tym razem oczami dziennikarzy magazynu Top Gear którzy odwiedzili nasz zakład.

Tym razem oczami dziennikarzy magazynu Top Gear którzy odwiedzili nasz zakład.

Jarmaj,
mi los na razie każe jeździć samochodem z silnikiem wyprodukowanym w Polsce.
Wcale bym się nie zmartwił gdyby następnym razem to już był cały samochód... oby tylko fajny
mi los na razie każe jeździć samochodem z silnikiem wyprodukowanym w Polsce.
Wcale bym się nie zmartwił gdyby następnym razem to już był cały samochód... oby tylko fajny

coś mi się wydaje, że praca przy produkcji, dowolnego typu, czy to artystycznej, czy w fabryce daje satysfakcję, że coś się tworzy.
No oczywiście spece od marketingu tworzą najwięcej wszystkiego i to oni głównie zarabiają pieniądze dla firm. Wszystkich i wszędzie.
To cieszy.
No oczywiście spece od marketingu tworzą najwięcej wszystkiego i to oni głównie zarabiają pieniądze dla firm. Wszystkich i wszędzie.
To cieszy.
Arno,Arno pisze:No oczywiście spece od marketingu tworzą najwięcej wszystkiego i to oni głównie zarabiają pieniądze dla firm. Wszystkich i wszędzie.
często tak jest, ale nie prawda, że zawsze i wszędzię.
Głupie przykłady:
- BlackBerry. iPhone ma najlepszych speców od marketingu. Google tez ma bardzo dobrych. A ja wydałem w ostatnim roku 3000 zł na dwa urządzenia RIM, choć ich marketing już chyba umarł.
- Jeśli kupię Opla, to wtedy gdy sam się przekonam, ze jeździ mi się nim tak dobrze (albo lepiej?) niż Fordem i jeśli zaproponują mi konkurencyjną ofertę wobec oferty dilera Forda (marteting oby koncernów mam w tym przypadku głęboko gdzieś...)

PS
Masz rację, że to co innego niż "zarabianie pieniędzy"
Bo oba koncerny kiepsko sobie radzą z tym zarabianiem pieniędzy.
A jeden bawarski koncern, swoim marketingiem, zahipnotyzował nawet jednego takiego naszego kolegę spod Łysej Góry

Qrcze muszę się do nich upomnieć o gażęЛукашэнка pisze: A jeden bawarski koncern, swoim marketingiem, zahipnotyzował nawet jednego takiego naszego kolegę spod Łysej Góry

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter, sam jesteś gamoń,
że się na tą pulę premii nie załapałeś:
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/1094237.html

że się na tą pulę premii nie załapałeś:
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/1094237.html

Po przejechaniu prawie 10 kkm w miesiąc nadal jestem zachwycony wiec może ten marketing ma także inne podstawy niż wyobraźnia faceta zza biurka :-P
Esi , ,że tak zapytam
, kto namawiał Cię do przejażdżki BUMĄ 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Arno,
dzisiaj miałem telefon od kolegi ze stolicy (z kręgów "dobrze poinformowanych"), żebym pilnie kupił płyn Lugola, bo podobno, wbrew tym uspakajającym informacjom:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/awaria-e ... ywne/gz483
chmura nadciąga i to spora...
Mnie się jednak nie chce fatygować do apteki, wolę poleżeć na kanapie przy tej pogodzie na zewnątrz.
A jakie jest Twoje zdanie?

dzisiaj miałem telefon od kolegi ze stolicy (z kręgów "dobrze poinformowanych"), żebym pilnie kupił płyn Lugola, bo podobno, wbrew tym uspakajającym informacjom:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/awaria-e ... ywne/gz483
chmura nadciąga i to spora...
Mnie się jednak nie chce fatygować do apteki, wolę poleżeć na kanapie przy tej pogodzie na zewnątrz.
A jakie jest Twoje zdanie?

A jakie to niepokojące sygnały ? Komuś jajka się zaświeciły ?Nasi czytelnicy informowali nas wcześniej o niepokojących sygnałach.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.