Chloru pisze:stach22 pisze: ↑27 mar 2025, o 17:01
Auto ma 12 a nie 15 lat to po pierwsze, po drugie mój przyjaciel jeździ 15 letnim X3 i 13 letnią 5 obydwa 2.0D, obydwa w przebiegu ok 200tys i nic się nie dzieje. Właśnie po to kupuje się auto premium żeby mieć dłuższe przebiegi.
Jak widać nie zrozumiałeś. Napiszę wprost - diesel nie lubi krótkich tras. 150 kkm w 12 czy 15 lat nie robi różnicy. To bardziej turlanie się wokół komina.
stach22 pisze: ↑27 mar 2025, o 17:01
Także chłopaki naprawdę śpijcie spokojnie
Mi tam jest obojętne czy się spali czy nie. Pamiętaj tylko aby nie palić laczka na ściernisku bo się słoma od katalizatora może zająć. No i kochaj jak swoje!

Nie jeździmy wokół komina, tylko od razu w trasę min. 10km, po prostu mieszkamy za miastem kilometr od obwodnicy, to są dobre warunki dla diesla. Z resztą miałem legacy D przez chyba 8 lat i nie było zadnich problemów. Auto nadal jeździ bez problemów u brata w.wym. naszego mechanika, MY11, czyli auto ma już 14 lat.
PS. Zaraz FUX się odezwie że kilometr od obwodnicy to …ujowo, no cóż, daruj sobie
Ile i jak chłopak będzie jeździł to zobaczymy, póki co młody jest autem zachwycony i nie ma się co dziwić, bo kształty tego modelu są przepiękne i ponadczasowe. A jak się coś stanie to się stanie i tyle