Auto dla dziada

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 90 razy
Polubione posty: 443 razy

Auto dla dziada

Post wczoraj, o 18:23

Moto pisze:
wczoraj, o 10:06
Widzę nagonkę na SUVy :lol: Ja też nie przepadam, ale one mają swój sens w zależności gdzie i jak są używane (czyli 90% w Polsce nie ma sensu :giggle: ). Szwagry mają domek pod lasem i mają 300 metrów do asfaltu i tym asfaltem 5 km do ekspresówki. Ale te 300 metrów do asfaltu to sam piach, a jak popada to głębokie błoto i bez 4x4 z większym prześwitem się nie obejdzie. Mimo że reszta drogi 25 km do pracy jest taka, że można autem sportowym śmigać. Bo w jakieś mity, że pozycja lepsza, że na plecy dobrze itp., to jak nie wierzę. Mój pradziadek do ostatnich dni jeździł "maluchem" (na koniec już tylko po wiosce hehe) i nigdy na plecy nie narzekał.
Całkowicie się zgadzam.

SUV dla mnie miałby sens, gdym od czasu do czasu musiał zjechać z asfaltu na nieutwardzone drogi i nie martwić się, że zaraz coś uszkodzę o pierwszy wystający kamień. Domek na zadupiu, hobby wymagające dojazdów w mniej dostępne miejsca, czy praca w terenie. A że z niczym takim nie mam do czynienia i nie pamiętam kiedy ostatni raz zjechałem z asfaltu, więc po co podwyższone auto?

A pozycja w SUV’ie za kierownicą to dla mnie jedna z jego największych wad. Siedzi się wysoko, w pozycji trochę jak na klopie. Dla mnie im niżej, tym lepiej. W każdym aucie pierwsze co robię to obniżam maksymalnie fotel (nie jestem zbyt wysoki), a idealna pozycja za kółkiem to siedzenie niemal na podłodze jak w plaskaczach – Prosiaki 911 i pochodne, Honda S2000, Mazda MX5, itp., itd.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 278 razy
Polubione posty: 548 razy

Auto dla dziada

Post wczoraj, o 20:32

jarmaj pisze:
wczoraj, o 18:23
więc po co podwyższone auto?
Kiedy jesteś zbyt leniwy, żeby złożyć rączkę kosiarki przed zawiezieniem jej do serwisu. :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ODPOWIEDZ