Sporty wszystkie inne amatorskie i zawodowe

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Sporty wszystkie inne amatorskie i zawodowe

Post 16 wrz 2014, o 13:01

busik pisze:Bo siatkę z dołka wyciągnął Plus, za czasów gdy był własnością kombinatów państwowych i wykładał publiczną kasę, a nie prywatną.
No ba.. publicznymi to można śmiało i bez skrępowania szastać. Nawet gdy się budżet nie domyka. :mrgreen:

czarne jest piękne...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 16 wrz 2014, o 13:57

Bilex pisze: Czy naprawdę myślicie, że Solorz jest idiotą, który decyduje się na utratę wizerunku swojego ukochanego dziecka tylko dla własnego kaprysu?
Albo, że się chce nachapać cudzym kosztem bez względu na konsekwencje?
Sorry. Biznes jest biznes. To nie jest instytucja charytatywna.

No ale to właśnie oznacza, że jest idiotą, bo nie przewidział jak wizerunkowo straci. Bo moim zdaniem stracił dużo. I jest to częścią jego biznesu.
To, że mu się coś nie domknęło mnie zupełnie nie wzrusza jako konsumenta, a tym bardziej jako malutkiego przedsiębiorcę - w biznesie nie ma sentymentów. Zrobił IMHO błąd i tyle.

Ciekawi mnie kiedy przestanie się sprzedawać pakiet za 99zł i poproszą, żeby kupować pojedyncze mecze.

EDIT. Jako ciekawostkę wrzucę screenshota z ipli. Żeby obejrzeć sobie skrót meczu, który się odbył - Chiny-Kuba, bardzo interesujące, ipla życzy sobie 20zł. Czy to jest biznes czy parodia, niech każdy odpowie sobie sam ;-)
Załączniki
Kuba-Chiny.png

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 14:10

Konto usunięte, to jest śmieszne, dlatego ja nie płacę, nie denerwuję się i dzisiaj w spokoju obejrzę sobie Ligę Mistrzów. :-)
czarne jest piękne...

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 16 wrz 2014, o 14:13

Za która płacisz jak biały człowiek, warto dodać :-)
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 14:14

Bilex, daję się golić jak frajer. :evilgrin:
czarne jest piękne...

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 16 wrz 2014, o 14:16

Konto usunięte pisze: Ciekawi mnie kiedy przestanie się sprzedawać pakiet za 99zł i poproszą, żeby kupować pojedyncze mecze.
za mało meczy zostało do końca, żeby taki myk zrobić
możliwe że odkoduje półfinał, albo finał, żeby nadrobić wizerunkowo - i wtedy ukaże się jako ten rycerz na białym koniu, co wyzwoli lud szary spod niewoli... własnej :mrgreen:
vibowit pisze:No ba.. publicznymi to można śmiało i bez skrępowania szastać. Nawet gdy się budżet nie domyka. :mrgreen:
to były czasy, gdy Plus pracował na dywidendę dla spółek skarbu państwa, a wydatki na sport pomniejszały tą dywidendę, na co wszyscy udziałowcy się zgodzili - więc wydawali pieniądze które powinny wpłynąć do spółek i powiększyć premie prezesów. Więc co wolisz? napchać premie prezesów z nadania politycznego, czy wydać na sport i wyciągnąć go z dołka?
Bilex pisze:Czy naprawdę myślicie, że Solorz jest idiotą, który decyduje się na utratę wizerunku swojego ukochanego dziecka tylko dla własnego kaprysu?
już nie raz to zrobił, bo wizerunek ma w dooopie - jemu kasa się musi zgadzać
przykład? zobacz co się stało ze śląskiem wrocław - najpierw obiecał że da kupę kasy, a jak miasto stanęło okoniem przed budowaniem kolejnego centrum handlowego, to się wypiął i jeszcze miasto musi spłacać jego długi - czyt. spłacić długi śląska, które powstały z braku wpływu środków od drugiego udziałowca klubu czyli ...Solorza
i co ? przejął się tym? więc i utratą wizerunku w tym przypadku też się nie przejmie
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 14:19

vibowit pisze:Bilex, daję się golić jak frajer. :evilgrin:
ja też - ale tej kasy nie żałuję, bo przy okazji dostaję niezłe filmy, trochę żużla, ligę angielską i inne takie - w cenie mniej niż 40% tego co oferuje Solorz za MŚ
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 14:24

busik pisze:możliwe że odkoduje półfinał, albo finał, żeby nadrobić wizerunkowo - i wtedy ukaże się jako ten rycerz na białym koniu, co wyzwoli lud szary spod niewoli... własnej :mrgreen:
Zwłaszcza w oczach tych, którzy zapłacili. 8-)
busik pisze:Więc co wolisz? napchać premie prezesów z nadania politycznego, czy wydać na sport i wyciągnąć go z dołka?
Zapłacić związkom zawodowym. :-p ew. kupić podręczniki do domów dziecka. :mrgreen:
czarne jest piękne...

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 15:17

busik pisze:
Bilex pisze:Bilex napisał(a):
Czy naprawdę myślicie, że Solorz jest idiotą, który decyduje się na utratę wizerunku swojego ukochanego dziecka tylko dla własnego kaprysu?
już nie raz to zrobił, bo wizerunek ma w dooopie - jemu kasa się musi zgadzać
przykład? zobacz co się stało ze śląskiem wrocław - najpierw obiecał że da kupę kasy, a jak miasto stanęło okoniem przed budowaniem kolejnego centrum handlowego, to się wypiął i jeszcze miasto musi spłacać jego długi - czyt. spłacić długi śląska, które powstały z braku wpływu środków od drugiego udziałowca klubu czyli ...Solorza
i co ? przejął się tym? więc i utratą wizerunku w tym przypadku też się nie przejmie
Ale nie bardzo rozumiem... ma dokładać do interesu?
O czyj interes byś dbał we własnej firmie: swój czy ludu?

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 15:22

Bilex, bo w Polsce ludzie uważają, że Telewizja czy dystrybucja kinowa, prowadzenie kin, czy teatru to jest działalność charytatywna, właśnie dla dobra ludu.
Zapytasz dlaczego?
Bo lud potrzebuje cyrku i chleba.
To się ludowi należy jak psu kiłebasa.
To znaczy w Polsce się należy.

A co do długów, no to jeśli to prawda, bo nie wiem, to ani on pierwszy ani ostatni.
A może trzeba było ten klub na przykład za długi zbankrutować i nie dopłacać? Ja nie wiem, biznes jest mi obcy klasowo i się nie znam i brzydzę nim w zasadzie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 15:32

Bilex pisze:Ale nie bardzo rozumiem... ma dokładać do interesu?
O czyj interes byś dbał we własnej firmie: swój czy ludu?
oczywiście że swój ...
Bilex podpisałbyś umowę, że dajesz 20 mln złotych - a potem zamiast je dać, szukałbyś powodów żeby się wykręcić z przekazania kasy, którą zadeklarowałeś?
Jak nie zamierzasz dać kasy, albo jej nie masz, to nie podpisuj umowy - proste
To tak jakby Arno kręcił film, podpisał umowę z Solorzem, że dostanie od niego 20 mln na produkcję filmu - a ten na koniec stwierdził, że film wyszedł fajny, ale nie da kasy, bo mu się odwidziało - a Arno zostałby z długami do końca życia.
Niestety to jest bardzo popularny zabieg wśród naszych "przedsiębiorców" - wykonawcy bankrutują, a grube ryby mają się dobrze

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 wrz 2014, o 15:42

Arno, płacę abonament RTV to wymagam ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 15:49

Bilex pisze: O czyj interes byś dbał we własnej firmie: swój czy ludu?

Z całym szacunkiem Bilex, ale to jest pytanie bez sensu. Jako pracujący na własny rachunek wiesz dobrze, że należy dbać na równi o interes swój i interes własnych klientów. Powiem więcej, często gęsto interes klientów jest ważniejszy...

Bo jak nie będziesz dbał o klientów, to pójdą sobie w pizdu.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 15:50

busik pisze: To tak jakby Arno kręcił film, podpisał umowę z Solorzem, że dostanie od niego 20 mln na produkcję filmu - a ten na koniec stwierdził, że film wyszedł fajny, ale nie da kasy, bo mu się odwidziało - a Arno zostałby z długami do końca życia.
No właśnie tak to mniej więcej wyglądało z siatkówką, tylko, że w drugą stronę...

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 15:51

Konto usunięte pisze:

Z całym szacunkiem Bilex, ale to jest pytanie bez sensu. Jako pracujący na własny rachunek wiesz dobrze, że należy dbać na równi o interes swój i interes własnych klientów. Powiem więcej, często gęsto interes klientów jest ważniejszy...

Ale klienci zostali "zadbani". Wszyscy abonenci CP, bez względu na pułap abonamentu, mają darmowy dostęp do kanałów z Mistrzostwami....

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 16 wrz 2014, o 15:51

Spieracie się nie wiem po co, przecież wszystko już jest jasne: Wina Tuska! :evilgrin:
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1665 ... BoxSlotIMT

Swoja drogą to uważam, że najbardziej ciała dał PZPS nie zastrzegając w umowie, że przynajmniej mecze polaków mają być transmitowane w otwartym kanale, tak jak ma to miejsce w przypadku piłki nożnej (chociaż to chyba jakaś kara jest)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 16:02

Bilex pisze:No właśnie tak to mniej więcej wyglądało z siatkówką, tylko, że w drugą stronę...
Znaczy się że Tusk obiecał mu pieniądze i na koniec ich nie dał?
Przecież sam powiedziałeś, że to prywatna firma i powinna dbać o swój interes a zachowali się jak dzieciaki - pisałem wcześniej
busik pisze:vib - gościu miał prawa do imprezy od 2008 roku !
czy okres 6 lat nie jest wystarczający żeby zbudować zaplecze do sfinansowania projektu?
Myśleli że jak Orlen rzuci kasę, to im za wszystko zapłaci
A tu dupa - jeden sponsor się wycofał i całą imprezę szlag trafił.
Początkujących handlowców się uczy - nie skupiaj się na jednym kliencie, bo jak Ci się kontrakt wysypie, to nie masz nic - pracuj na szerokim portfelu, żeby potknięcie na jednym temacie nie zawaliło Ci całego planu
Zachowali się jak dzieci, a teraz obwiniają Tuska, że im kurek przykręcił - żenada. Szef każdej firmy ma prawo decydować na co wydaje kasę. Polsat nie miał nic na papierze zagwarantowanego na pół roku przed imprezą i nic z tym nie zrobił - tam dzieci pracują? (fakt, prezesem Plusa jest synek Zygmusia)
Zachowali się jak studenci pierwszego roku - to mi przypomina kawał jaki krąży pomiędzy kierownikami i dyrektorami handlowymi, jak to handlowcy wiele obiecują, sprzedadzą, sprzedadzą... a potem, panie Dyrektorze, nie wiem jak to się stało że się nie udało...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 16:06

Bilex pisze: Ale klienci zostali "zadbani". Wszyscy abonenci CP, bez względu na pułap abonamentu, mają darmowy dostęp do kanałów z Mistrzostwami....

A to zwracam honor. Myslałem, że wszyscy płacą :roll:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2014, o 23:15

Są też tacy, którzy dostają za darmo i im się nie podoba:

After Apple's press event on Sept. 9, U2's Songs of Innocence album automatically appeared in people's iTunes libraries and left many angry. The album was force-fed into the libraries of those who selected the automatic download option in iTunes.
Several people took their complaints to Twitter, and said the 72MB album took up too much space on their devices.
Following the negative reactions, Apple launched a help page to delete U2's free album.

Nie dogodzisz...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 17 wrz 2014, o 02:25

Jedzie se czlowiek spokojnie i co chwila RED alert na telefonie.
Teraz juz wiem co.

:evilgrin:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 wrz 2014, o 07:59

Konto usunięte pisze:

Fido_, nie w przypadku moherowego klienta w Polsce b…
My się obrazimy, zlikwidujemy Polsat Cyfrowy, przerzucimy się do konkurencji, z której przed chwilą spadaliśmy po zawirowaniach….
I tak w kółko.
Nasuwa się jedyny konstruktywny wniosek: zlikwidować telewizor w domu, bo w zasadzie i tak nie ma czego oglądać. I wiele osób tak robi.
mnie dwóch moich pracowników nie ma sprzętu, więc mają kłopoty z obsadzaniem, bo ryjów nie znają i głosów.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 wrz 2014, o 08:02

Konto usunięte pisze:
Bilex pisze: Ale klienci zostali "zadbani". Wszyscy abonenci CP, bez względu na pułap abonamentu, mają darmowy dostęp do kanałów z Mistrzostwami....

A to zwracam honor. Myslałem, że wszyscy płacą :roll:
a ja u siebie znaleźć nie mogię…
Może Bilex ma specjalny pakiet, atypowy i to nawet nie wie o tym.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 wrz 2014, o 09:39

Polsat nie ujawnia szczegółowych danych dotyczących sprzedaży mundialowych pakietów. - Mogę tylko powiedzieć, że cieszą się dużą popularnością - mówił ostatnio Tomasz Matwiejczuk, rzecznik prasowy telewizji.

Portal wirtualnemedia.pl ustalił jednak, że na zakup pakietów zdecydowało się około 100 tysięcy osób. Dane dotyczą sprzedaży z największych sieci kablowych - UPC Polska, Vectra, Multimedia Polska - oraz z Netii.

Ceny wykupu dostępu do kanałów Polsat Volleyball wahają się, w zależności od sieci kablowej, w granicach 79-99 złotych. Telewizja Polsat zaoferowała natomiast operatorom kablowym i satelitarnym dostęp do mundialu w cenie 75 zł netto od abonenta. Oznacza to, że spółka zarobiła na płatnych transmisjach już około 7,5 miliona złotych.

Do publikacji portalu wirtualnemedia.pl odniósł się w środowy poranek Tomasz Matwiejczuk, rzecznik prasowy Polsatu. Napisał, że przedstawione dane są "nieprawdziwe i wyssane z palca".
źródło
nawet niech zarobili 10 mln, to ledwo 15% tego co zapłacili za prawa do transmisji
opłaciło się kodować jak cholera :thumb:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 wrz 2014, o 09:50

Być może to było to brakujące 10 milionów... Są jeszcze przychody ze sprzedaży praw na świat.
Arno pisze: a ja u siebie znaleźć nie mogię…
Źle szukasz :-)
Jesteś wśród 11 milionów Polaków, którzy nie powinni narzekać. :cofee:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 wrz 2014, o 22:23

Ja przepraszam, ale szukałem i gówno znalazłem.

ODPOWIEDZ