Ale ma też więcej węzłów tarcia.Azrael pisze: H6 te nowe mają znacznie bardziej zaawansowane głowice więc mogą mieć lepsze przepływy i lepszą efektywnosć
r.
Ale ma też więcej węzłów tarcia.Azrael pisze: H6 te nowe mają znacznie bardziej zaawansowane głowice więc mogą mieć lepsze przepływy i lepszą efektywnosć
gregski pisze: dlatego nie upieral bym sie, ze H6 3.0 pali tyle co 2.5 H4, bo zdaje sie do tego doszlo wlasnie![]()
Wszystko zależy od stylu jazdy. Jeżeli np. w OBK wykorzystujesz pełne możliwości silnika, to w H6, przy jeździe z takimi samymi przyspieszeniami/prędkościami, pełnych możliwości nie wykorzystasz. Zapewne spalanie okaże się podobne.gregski pisze: Az, 2.5 da rade tez spalic 7,5 litra... ale to jest nierealne w 'normalnych' warunkach jazdy..
dlatego nie upieral bym sie, ze H6 3.0 pali tyle co 2.5 H4, bo zdaje sie do tego doszlo wlasnie
Azrael pisze: OK, próbowałem powiedzieć że nie wiem, ale że sposób uzytkownia ma o wiele wiekszy wpływ niż zastosowana jednostka napędowa
BryVonsky pisze: Na wstępie się przywitam, bom nowy.
faktycznie bywają Jeepy RWD (tylko USA), tzw kastratyVonsky pisze: jak Jeep FWD
Też czasem myślę o Spec B. z silnikiem 2,5T.Vonsky pisze:Jedyny żal, to, że nie występuje w Europie z 2,5T. Spodziewam się, że jest to jeszcze lepszy kompromis!
Witam! Pamiętamy, pamiętamy. Miło, że dołączyłeś.Vonsky pisze:Niektórzy mogliby mnie pamiętać z kwietniowego "prototypowego" szkolenia SJS dla aut 4x4 - byłem tym "z zewnątrz"![]()
Ty się kiedyś doigrasz.gootek pisze:(wersja 3.0 odpada ze względu na kłopoty z instalacją LPG)
Vonsky pisze: Niektórzy mogliby mnie pamiętać z kwietniowego "prototypowego" szkolenia SJS dla aut 4x4 - byłem tym "z zewnątrz"
vibowit pisze: I zapomniałeś dodać, że jeśli już to tylko AT.
esilon pisze: przecież to jest tak oczywiste jak FUX w BMW
jako 3 letni użytkownik spec.B dodam:Vonsky pisze: Co do spalania, to realnie trzeba się liczyć "w trasie" ze średnią od 11,5 (przy spokojnej jeździe, choć i 9,5 jest osiągalne przy cruisingu), do 13,5 (przy jeździe 0/1). O spalaniu w mieście trudno mówić, bo tu rozstrzał jest kosmiczny.
BTW, 17,6 podawane dla wersji MT (vs 13,8 dla AT) wynika z warunków testów: AT ma podgrzewany olej w skrzyni, MT nie ma i spalanie po rozruchu jest abstrakcyjnie wysokie.
SI Drive to rzeczywiście bardziej gadżet niż cokolwiek niezwykłego. Na trybie Inteligent, ograniczone jest tylko otwarcie przepustnicy, a tym przecież można samemu sterować. Sport Sharp, to tylko skrócona reakcja pedału gazu. ...chyba tylko po to, by zwiększyć zużycie sprzęgła
(u mnie, po 93 kkm,
gregski pisze: Az, 2.5 da rade tez spalic 7,5 litra... ale to jest nierealne w 'normalnych' warunkach jazdy..
dlatego nie upieral bym sie, ze H6 3.0 pali tyle co 2.5 H4, bo zdaje sie do tego doszlo wlasnie![]()
Errata. Serwisować można tylko przód: koszt 320 PLN/sztuka (Zerkopol)warp9 pisze:Są jak najbardziej do regeneracji, więc żadna fortuna w razie czego.Azrael pisze: Nie byłem pewien czy te ze Spec.B sa serwisowalne, jak są to w ogóle nie ma problemu. Cos koo 350zl kosztuje remont amora.
warp9 pisze: Koszt 750 PLN/sztuka
Szukać jużesilon pisze:
no to przy forkowych to półdarmo, tani w utrzymaniu ten spec b
Piter 35 pisze: Szukać już
Chloru pisze: ~2200 PLN za komplet amorków do takiego auta to raczej rozsądna propozycja. Zamieniaj