Padł laptop - serwis + kupno nowego. Mac/Netbook.
Re: Padł laptop - serwis + kupno nowego. Mac/Netbook.
Stacja dokująca w makówce? Żeby się przeciętny makjuzer pogubił w ilości urządzeń? :PP
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Nic się nie pogubi, będzie za bardzo zajętyky pisze: Stacja dokująca w makówce? Żeby się przeciętny makjuzer pogubił w ilości urządzeń? :PP
Link: http://www.youtube.com/watch?v=9BnLbv6QYcA

sory, jakoś idiotycznie założyłem że lapka można używać do pracy siedząc przy biurku.Alek pisze: inquiz, stacja dokująca kiedy leżysz na kanapie...?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
A skoro już jesteśmy przy nowy, wspaniałym wynalazku jabcoka (się śmiej, a za dwa trzy lata wypuszczą coś takiego ;)) to kiedyś kazali mi napisać SMS-a na czymś takim:

;)
r.

;)
r.
znajoma miała coś takiego i jak musiała to też napisała sms'a .... w pół godziny

vel misza, Pozdrawiam!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
zastanawia mnie po co. Klawiatura całkiem się sprawdza, a takie kółko było jeszcze dwadzieścia lat temu w telefonach. The wheel reinventedky pisze: ię śmiej, a za dwa trzy lata wypuszczą coś takiego ;)

I ja naprawdę Makówki lubię, ale mnie trochę rozśmieszają

By być kul, dżezi, si, czy jak to się tam teraz nazywa. Ktoś musi wyznaczać trendy. ;)remek pisze: zastanawia mnie po co.
r.
Wtedy jest jeszcze problem softu ktorego uzywasz i jego dostepnosci na japcoka.zagatka pisze: A jak jeden i drugi kosztuje tyle samo? Mają takie same parametry techniczne? To co wtedy? :]
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
dlatego winda jest dabest.
Gimp sux, pchanie się w Maca dla fotoszkapy tylko dlatego, żeby odkryć, że Rhino nie śmiga jest bez sensu. A tu proszę. Wszystko jak na tacy. I się nie krzaczy, chyba, że dorwie się lama i nainstaluje syfu z płytek/warez download bo za darmo.
Jedyny win system jaki wybuchłem przez chyba 8 lat to Vista - ale to na własne życzenie i mam teraz linucha, bo już był, a na lapku potrzebuję firefoxa główne
W pracy (już nie mój komp - teraz jako serwer licencji) win2k od '01, w domu xp pro od 5 lat chyba, vista (do czasu sabotażu) 3 lata, w pracy drugi komp xp pro prawie 3 lata, bo tyle ma. Oczywiście japka nie da się popsuć, bo nikomu się nie chce pisać syfu na to, a poza tym tam właściciel kompa nic nie może pogrzebać

Jedyny win system jaki wybuchłem przez chyba 8 lat to Vista - ale to na własne życzenie i mam teraz linucha, bo już był, a na lapku potrzebuję firefoxa główne

W pracy (już nie mój komp - teraz jako serwer licencji) win2k od '01, w domu xp pro od 5 lat chyba, vista (do czasu sabotażu) 3 lata, w pracy drugi komp xp pro prawie 3 lata, bo tyle ma. Oczywiście japka nie da się popsuć, bo nikomu się nie chce pisać syfu na to, a poza tym tam właściciel kompa nic nie może pogrzebać

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
widziałem, że wyszedł jakiś nowy Win7 - jakiś taki maco-podobny. Zna to ktoś. Już o bugach w nim piszą :(
Winda debezd nie jest, ale poki co jest systemem pozwalajacym normalnie cos zrobic. Chyba ze ktos jest tak zaawansowany user i uzywa wylacznie systemu operacyjnego myslac(?) ze wiecej nie potrzebuje. Oraz japcok jest jedynym urzadzeniem ktorego uzywa (bo pozostale sa brzydkieremek pisze:dlatego winda jest dabest.

Costam napsuc moze, ale wkurzajace jest ze adminem kompa/telefonu jest ktos inny.remek pisze:tam właściciel kompa nic nie może pogrzebać
Nie maco-podobny tylko śfista po tuningu. Niestety wciaz durny interfejs. Do co bugow to byly, sa i beda. Wazne jest jak szybko sa usuwane przez producenta oprogramowania.Niedźwiedź pisze:widziałem, że wyszedł jakiś nowy Win7 - jakiś taki maco-podobny. Zna to ktoś. Już o bugach w nim piszą :(
Poniewaz xp swoje lata ma i kiedys go zabija, dobra opcja jest zakup 7 z downgrade do xp pro. Na juz masz stary, znany, dzialajacy system i 7 ktora wrzucisz np po 1 service packu usuwajacym z niej bledy okresu niemowlectwa.
Oczywiście, że się da, a przynajmniej da się zakłócić sielankowy obraz ,,zawszedziałania''. Wystarczy mieć nieco insze potrzeby (tak, jakby szyfrowanie danych na czymś, co łatwo może zostać skradzione, było jakąś nietypową potrzebą), niż przeciętny makzjadacz. A swoją szosą, jak później się dowiedziałem, samo użytkowanie PGPdiska na Maku też jest czymś na podobieństwo łapania się lewą ręką za prawe ucho pod kolanem.remek pisze: Oczywiście japka nie da się popsuć
Nie ma oprogramowania bez baboli (chyba że chodzi o coś kalibru ,,hello world!'' ;)). Ważne jest to, jak producent/dostawca reaguje na babole, czy je usuwa i jak szybko, czy też udaje, że ich nie ma.Niedźwiedź pisze: Już o bugach w nim piszą :(
r.
Takie ogólne podsumowanie w7: "całkiem przyjemny". Używam na netbooku z 2GB RAM.Niedźwiedź pisze: widziałem, że wyszedł jakiś nowy Win7 - jakiś taki maco-podobny. Zna to ktoś. Już o bugach w nim piszą :(
Jak dostałem w ostatniej robocie swojego Della z 0.5GB RAM-u, to po jakimś czasie doszedłem do wniosku, że to ciut za mało. Mailer, przeglądarka, kilka-kilkanaście sesji SSH, parę innych narządków, aplikacja ticketowa. Zrobiło się bardzo ciasno i pobiegłem wyżebrać więcej. Teraz mam 2GB i działa znośnie, tylko boję się, że jeśli kiedyś zaaplikują nam przejście na nowy, wspaniały system MS, to historia może się powtórzyć ;)citan pisze: Używam na netbooku z 2GB RAM.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Win7 nie posiadam, ale kolega zeznaje, że zauważalnie mniej żre niż Vista.ky pisze: Teraz mam 2GB i działa znośnie, tylko boję się, że jeśli kiedyś zaaplikują nam przejście na nowy, wspaniały system MS, to historia może się powtórzyć ;)
0.5 zamiast 0.8G na wejściu? ;)))
r.
r.
ky, doloz sobie ramu bo nie widzisz ze w lewym gornym jest na czerwono 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
miałem dać w cudzysłow, bo że się popsuć da wszystko to wiemy. Nawet Evoky pisze:
Oczywiście, że się da

A japko jak wszedł X wywaliliśmy w powietrze po 2 dniach chyba. Zdaje się nie uciągnął wtedy reszty podłączonych zabawek.
Z netbookiem była śmieszna sytuacja, wyciągnąłem z niego kość RAM, odpaliłem W7 i Internet Explorer przy otwieraniu stron zaczął przycinać, ale ogólnie system chodził znośnie. Pomyślałem, że 1GB to jednak za mało... zapomniałem, że w netbooku siedziało wtedy tylko 512MB.
Więc chyba nie jest źle. Nie miałem jeszcze okazji na W7 popracować tak na serio. Pewnie w grudniu będę musiał zarzucić OSX na rzecz W7.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Moich kilku kolegów jedzie na tym windows 7 od jakiegoś czasu. Podniecają się niemiłosiernie jego prędkością i niewielkimi zasobami jakie zużywa (wg nich działa szybciej i mniej potrzebuje niż XP)
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Konto usunięte pisze: Moich kilku kolegów jedzie na tym windows 7 od jakiegoś czasu. Podniecają się niemiłosiernie jego prędkością i niewielkimi zasobami jakie zużywa (wg nich działa szybciej i mniej potrzebuje niż XP)
Ale nie baterii. Taki sam laptop z 7 działa krócej na baterii niż XP. Jak na razie. Przynajmniej tak wychodzi w testach, w reszcie jest szybszy.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
shit, aż na tyle? Może się pokuszę, chociaż z duetem XP/Kubuntu mi dobrze póki co.Konto usunięte pisze: wg nich działa szybciej i mniej potrzebuje niż XP