Jakieś płaskie do oglądania

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Jakieś płaskie do oglądania

Post 11 sty 2012, o 16:48

Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 11 sty 2012, o 17:43

vibowit pisze: To kup Samsunga. Różnicy w jakości obrazu prawie na pewno nie zauważysz, a brzydki TV będzie Cię męczył latami.

Święte słowa. I nie przejmuj się tym, że Samsung to takie Daewoo, podczas gdy Panasonic, to przynajmniej Toyota :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 sty 2012, o 17:59

Konto usunięte pisze: nie przejmuj się tym, że Samsung to takie Daewoo, podczas gdy Panasonic, to przynajmniej Toyota

oj Konto usunięte, gdyby Mały przejmował sie takimi sprawami nigdy nie kupiłby WRXa tylko od razu STi :-)

Mały pochwal się jak juz kupisz bo mi kineskop zaczyna siadać :giggle:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 11 sty 2012, o 20:34

Nie kupię :!: :evil: Bo k...a poszedłem dzisiaj do Media Markt i okazało się, że te zasrane 50 rat 0% to jest dla klientów Credit Agricole a nie chcę zakładać kolejnego zawszałego konta żeby nabyć takowe możliwości. Dlaczego te pedały tego nie napiszą na tych uloteczkach i gazetkach. Równie dobrze mogli napisać, że za darmo ALE jak przyjdę i ugryzę się w lewe jajo przez plecy stojąc na małym :evilgrin: Znaczy wiem dlaczego ale mnie o wk...a :x
Już sobie wybrałem, pomyślałem nawet, że za różnicę którą zyskam nie kupując Panasonica kupię od razu blue ray'a :wall: Ale jak to mówią jak nie wiatr w oczy to ch...j w dupę :mrgreen: Trudno po prostu teraz nie kupię walę to :cofee: Priorytet stoi w garażu także taki telewizorek to jest sześćdziesiątej ósmej kolejności :thumb:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 11 sty 2012, o 20:41

mały 5150 pisze: poszedłem dzisiaj do Media Markt i okazało się, że te zasrane 50 rat 0% to jest dla klientów Credit Agricole a nie chcę zakładać kolejnego zawszałego konta żeby nabyć takowe możliwości. Dlaczego te pedały tego nie napiszą na tych uloteczkach i gazetkach. Równie dobrze mogli napisać, że za darmo

Taki duży, w finansowej instytucji pracuje, sam drukuje te bzdety marketingowe i uwierzył :giggle:

Ale cośmy dobie poroztrząsali o wyższości jednych świąt nad drugimi, to nasze :-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 11 sty 2012, o 21:06

I ME bez nowego pudła? :giggle:
Przemyśl to... :evilgrin:
Dolce far niente ;-)

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 0

Post 11 sty 2012, o 23:14

mały 5150 pisze: poszedłem dzisiaj do Media Markt i okazało się, że te zasrane 50 rat 0% to

Może jednak wrócisz do tematu? :mrgreen:
rtv euro agd ma oferte 40x0%, moze to nie 50x, ale z tego co wiem, nie trzeba nigdzie zakładać konta. a do 5 tys to z dowodem osobistym w kilka minut załatwisz. :cofee:
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 11 sty 2012, o 23:20

mały 5150 pisze:poszedłem dzisiaj do Media Markt i okazało się, że te zasrane 50 rat 0% to jest dla klientów Credit Agricole
Przyjmij wyrazy.
A tak dla ciekawości, za ile tam jest ten Samsung, którego chciałeś kupić?

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sty 2012, o 08:45

Лукашэнка, on kosztuje różnie ale w przedziale 5 200 - 5 400.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 sty 2012, o 12:29

liwit pisze:rtv euro agd ma oferte 40x0%, moze to nie 50x, ale z tego co wiem, nie trzeba nigdzie zakładać konta. a do 5 tys to z dowodem osobistym w kilka minut załatwisz. :cofee:
Raty owszem są 0%, ale obowiązkowo musisz wykupi ubezpieczenie kredytu :mrgreen:
Ale faktycznie mają też bardziej "uczciwą" ofertę, tzn. jeśli weźmiesz na raty do 6 miesięcy, to faktycznie wtedy jest 0% (w praktyce wygląda to tak, że kredyt masz na 12 m-cy z określoną minimalną wysokością miesięcznej spłaty i jeśli spłacisz w ciągu 6 miesięcy, to nie ma odsetek; dla tego kredytu ubezpieczenia też nie ma; ale jeśli nie daj Bóg z jakiś powodów nie wyrobisz się ze spłatą całości przed upływem 6 m-ca, to RRSO wynosi z tego co pamiętam 45%). Tak ostatnio kupowaliśmy trochę sprzętu z Euro.
Czarownica prawdę Ci powie :D

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 sty 2012, o 12:55

zofija pisze: jeśli weźmiesz na raty do 6 miesięcy, to faktycznie wtedy jest 0%

ok, z tego co czytam na stronie, to ten produkt 0%, o którym mówisz ma takie złodziejskie warunki.
Ale tam są różne opcje, między innymi 40*0% bez żadnych kosztów i ubezpieczenia, i rrso wynosi 0%. Tyle, że info na stronie to nie to samo co praktyka. Na szczęście ja nie sprzedaję tych kredytów :-)

esilon
6 gwiazdek

Post 12 sty 2012, o 12:59

mały 5150 pisze: Dlaczego te pedały tego nie napiszą na tych uloteczkach i gazetkach

dzieki uloteczce wydymali Cie na dwie wizyty w swoim sklepie czyli była szansa że kupisz chociaz baterie, dalej reklamuja że nie sa dla idiotów ? czy właśnie zmienili strategię :-)

szkoda że nie kupiełs ale dzieki temu wątkowi duzo nowych słów poznałem , dzieki ky :mrgreen:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 12 sty 2012, o 13:00

liwit pisze:Na szczęście ja nie sprzedaję tych kredytów :-)
Na szczęście też nie kupujesz. :mrgreen:
czarne jest piękne...

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 sty 2012, o 13:03

vibowit pisze:
liwit pisze:Na szczęście ja nie sprzedaję tych kredytów :-)
Na szczęście też nie kupujesz. :mrgreen:
Szkoda, bo pomyślałam, że ten nasz jest trochę za mały :evilgrin:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 12 sty 2012, o 13:40

To ile taka operacja może kosztować? :mrgreen: :giggle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 12 sty 2012, o 14:12

mały 5150 pisze:Лукашэнка, on kosztuje różnie ale w przedziale 5 200 - 5 400.
mały 5150,
aż z ciekawości zadzwoniłem do MediaMarkt i dowiedziałem się, że w Warszawie mają Samsung PS51D8000 tylko na Górczewskiej, w cenie 5289 zł.
Nie wiem czy z okularami czy bez.
W Vobisie natomiast jest ten model w cenie 5219 zł, z 2 parami okularów 3D:
http://www.vobis.pl/oferta/rtv_agd/tele ... ullhd.aspx

Nie żebym miał kupowac, bo mam 3-letni telewizor LCD Sony, który jest jeszcze 2 lata na gwarancji i mimo, że jest "przestarzały", ma doskonały obraz i świetnie spełnia swoje zadania.

Tak tylko pomyślałem, czy jest teraz najlepszy moment na kupn telewizowa, kiedy dominuje ta przejściowa technologia 3D w okularach, co jest kuriozalne z praktycznego punktu widzenia.
Jestem pewny, że niedługo zaczną być masowo produkowane telewizory 3D bez okularów. Widziałem taki już w listopadzie. Tyle, że bardzo drogi.
To może teraz warto kupić taki kilkuletni "przestarzały" używany telewizor, za powiedzmy 1000-1500zł, a za 2-3 lata wymienić go na jakiś już o generację nowoczesniejszy od tych, które teraz są w sprzedaży?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 12 sty 2012, o 21:10

Лукашэнка pisze: Widziałem taki już w listopadzie.

Ja też, nie wiem czy w listopadzie, ale na pewno ponad 5 lat temu ;-) Philips prezentował wówczas swoją 3D WOWvx Technology. Efekt był niesamowity, można było się gapić długo i wzrok się nie męczył, ale niestety działało to tylko idealnie na wprost ekranu. Patrząc z boku, nie dość, że obraz był bez trójwymiaru to dodatkowo totalnie rozmyty.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

esilon
6 gwiazdek

Post 12 sty 2012, o 21:46

rrosiak pisze: Patrząc z boku, nie dość, że obraz był bez trójwymiaru to dodatkowo totalnie rozmyty.
każdy będzie musiał miec własny telewizor, w niektórych rodzianan pięc telewizorów w dużym pokoju, super, dobra metoda na zwiększenie pojemności rynku

własnie nabyłem antene pokojowa do kineskopowego panasonica 25 cali, duzy wybór anten, wybrałem wersję z wzmocnieniem sygnału, bo niby lepsza, w praktyce działa tylko na maksie, marketingowcy nie na darmo zgodzili się na to dodatkowe pokrętło i dwie diody, złapałem się

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 13 sty 2012, o 00:54

50" to straszny prewet.

Jak ktos chce robic swiatynie, to ok.
Jezeli komus nie starcza 40", to moze potrzeba wizyty u okulisty?

Nie lepiej w tym kierunku?
http://www.nokaut.pl/projektory/projekt ... w3200.html

Pozdrawiam
g.

ps. Projektor z palca wystrzelany...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 13 sty 2012, o 01:05

gruby pisze: 50" to straszny prewet.

Jak ktos chce robic swiatynie, to ok.
Jezeli komus nie starcza 40", to moze potrzeba wizyty u okulisty?

Nie lepiej w tym kierunku?
http://www.nokaut.pl/projektory/projekt ... w3200.html

Rozumiem, że ten projektor będziesz sobie rzucał na 24" czy tak po prostu lubisz postawić tezę, a potem sam sobie zaprzeczyć?

I nie, nie lepiej. Projektory nie są zbyt ciche (nawet jeśli się to poprawiło ostatnimi czasy), wymagają wolnej, dużej przestrzeni (no chyba że rzucasz na 24", wtedy niekoniecznie), trzeba przerzucić makaron na sufit, a co jakiś czas trzeba wymienić cholerną lampę za 1/4 ceny urządzenia. No i, jeśli chodzi o tzw wartość dodaną, to ten projektor ma nic w porównaniu do przeciętnego telewizora, czyli trzeba go obstawić komputerami, set-topami i innym guanem.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

gruby
5 gwiazdek

Post 13 sty 2012, o 01:22

ky pisze:Rozumiem, że ten projektor będziesz sobie rzucał na 24" czy tak po prostu lubisz postawić tezę, a potem sam sobie zaprzeczyć?
Zle rozumiesz.
ky pisze:I nie, nie lepiej. Projektory nie są zbyt ciche (nawet jeśli się to poprawiło ostatnimi czasy), wymagają wolnej, dużej przestrzeni

A pudlo 50 cali nie wymaga duzej przestrzeni?

ky pisze:No i, jeśli chodzi o tzw wartość dodaną, to ten projektor ma nic w porównaniu do przeciętnego telewizora, czyli trzeba go obstawić komputerami, set-topami i innym guanem.
Dla mnie wartoscia dodana jest wlasnie to, ze cala reszte moge obstawic tym czego potrzebuje, a nie dostaje pudelko z prawiewszystkim.

A prawiewszystko dziala prawie.

g.

ps. Rozumiem, ze glosnosc projektora/plazmy/czegokolwiek powoduje dyskomfort ogladania ciszy?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 13 sty 2012, o 01:30

Projektor do kina domowego jak najbardziej, a właściwie to koniecznie, ale do oglądania zwykłej telewizorni trochę bez sensu.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

gruby
5 gwiazdek

Post 13 sty 2012, o 01:32

rrosiak pisze:Projektor do kina domowego jak najbardziej, a właściwie to koniecznie, ale do oglądania zwykłej telewizorni trochę bez sensu.

Do zwyklej telewizorni wystarczy 40 cali za 2000...

Cos edita slabo widac...
a pewnie i 30-pare by bylo ok

g.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 13 sty 2012, o 02:33

to chyba trochę zależy od odległości ;-)
u nas 32" był taki, że trzeba było się wpatrywać w punkt. Teraz jest 46" i jest całkiem ok, a nie mamy nie wiadomo jak wielkiego salonu.

Projektor po przeanalizowaniu odpadł. Nikomu by się nie chciało z tym babrać i szkoda kasy.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2012, o 08:46

Alan, Alan, Alan!, to musisz iść do okulisty :mrgreen:

ODPOWIEDZ