Burzowa pogoda...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Burzowa pogoda...
W piątek melanżowałem z Tasiorem, myślałem, że się pojawił autor znów na forum. A tu zwykłe wykopalisko 

Słabo Go motywowałeś , ja Funkiego jakoś przekonałemKonto usunięte pisze: W piątek melanżowałem z Tasiorem, myślałem, że się pojawił autor znów na forum. A tu zwykłe wykopalisko

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Złomiarzu, Ty to byś Eskimosowi lodówkę sprzedał to co biedny Funky miał zrobićPiter 35 pisze: ja Funkiego jakoś przekonałem![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn pisze: Złomiarzu, Ty to byś Eskimosowi lodówkę sprzedał to co biedny Funky miał zrobić

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Kruszyn pisze: Złomiarzu, Ty to byś Eskimosowi lodówkę sprzedał
Moja żona, zawodowo zajmująca się negocjacjami, po rozmowie z Piterem 35 stwierdziła, że w kwestiach negocjacji skończył kurs dla początkujących

No to jutro poczytamy w wiadomościach o zachodnich dzielnicach kraju.
Trzeba przyznać, że ostatnio sprawiedliwie dzielą tymi burzami.
Trzeba przyznać, że ostatnio sprawiedliwie dzielą tymi burzami.

-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
No troszkę na razie przybyło wody w Nysie. Ale tylko 54 l na m 2 spadło.Co innego 1997, wtedy 200...
Pamietajmy o Wołyniu.
Wczoraj dostali tam na Dolnym Śląsku zmasowany ostrzał z zachodu, a dzisiaj z południa:
Będą niestety powodzie.

Będą niestety powodzie.

Лукашэнка, jakieś 2 godziny temu było nieźle faktycznie, ale już przestaje padać i po burzy ani śladu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Fajna strona http://burze.dzis.net
Generuje takie ostrzeżenia na maila (bezpłatne), albo na SMSa (płatne)
Witaj,
Na punkt Żabia Wola o współrzędnych 52.02N 20.41E, wydano komunikat:
Burze - I stopień. Deszcz 15mm - 40mm i/lub wiatr 60km/h - 90km/h i/lub grad <2cm
Generuje takie ostrzeżenia na maila (bezpłatne), albo na SMSa (płatne)
Witaj,
Na punkt Żabia Wola o współrzędnych 52.02N 20.41E, wydano komunikat:
Burze - I stopień. Deszcz 15mm - 40mm i/lub wiatr 60km/h - 90km/h i/lub grad <2cm
wczoraj na Sadybie w Warszawie widziałem zieloną siatkę ogrodniczą - tak do robienia półcienia - rozpostartą nad miejscem parkigowym. Powiedzmy 2,50-3m nad ziemią. Na sztywno na sznurkach. Zakładam, że sobie od słońca założyli, ale od gradu zabezpieczy idealnie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
po zeszłotygodniowym uderzeniu pioruna w dom mojego fachowca straty wyglądają tak:
komin do naprawy, blachodachówka tam gdzie cegły z komina spadły też,
telewizor i dekoder polsatu do smietnika( dekoder wymieniaja na nowy bez kosztów ale trzeba nowa umowę podpisac)
konwerter przy talerzu też do zmiany
sterownik pieca- "przepalone sciezki" ale się naprawiło zwykła lutownica, pralka ( starszej daty)wytrzymała bez strat
czyli im nowsza elektronika tym bardziej wrazliwa
siedzieli w domu jak walneło, zatrzęsła sie ponoc cała chałupa ale wszyscy cali i zdrowi
telewizor i dekoder polsatu do smietnika( dekoder wymieniaja na nowy bez kosztów ale trzeba nowa umowę podpisac)
sterownik pieca- "przepalone sciezki" ale się naprawiło zwykła lutownica, pralka ( starszej daty)wytrzymała bez strat
czyli im nowsza elektronika tym bardziej wrazliwa

siedzieli w domu jak walneło, zatrzęsła sie ponoc cała chałupa ale wszyscy cali i zdrowi
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Pomysł w sumie dobry. Pytanie tylko, czy siatka wytrzyma większy grad, tzn. taki który już uszkodziłby samochód? Zastanawiam się też, czy taka siatka wytrzyma ciężar śniegu - czy trzeba ją zdemontować na zimę?Konto usunięte pisze:
Arno, dzięki, naprawdę niezły pomysł![]()
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
esilon pisze: po zeszłotygodniowym uderzeniu pioruna w dom mojego fachowca straty wyglądają tak:
czyli im nowsza elektronika tym bardziej wrazliwa![]()
Czyli lepiej wszystko co cenniejsze wyłączać fizycznie z gniazdek w czasie burzy
Konto usunięte pisze: Czyli lepiej wszystko co cenniejsze wyłączać fizycznie z gniazdek w czasie burzy
tak jest, wcześniej wyłączyli prąd we wsi dlatego nie chciało im sie z gniazdek wtyczek powyciagac

PZU zajęło niecałe 2 tygodnie wypłacenie odszkodowania za router, urządzenie wielofunkcyjne oraz dwa kompy po wyładowaniu atm. 

esilon, obok to nie ma aut tylko trawa u tych panstwa.
Mysle ze wiekszy grad wytrzyma. Sniegu w zadnm razie, bo po pierwsz waga ja pociagnie na dach.
Najlepiej ja zamontować na linkach z karabińczykami np:
http://www.kastal.com.pl/nierdzewne-karabinczyki.php
a łądne linki w leroyu, tam gdzie siatka.
Sam się zacząłem zastanawiać, montaż w zasadzie nie jest nawet montażem, takie to proste. Byle wysoko, żeby się nie nadziać na linkę szyją podczas koszenia trawy.
A na dodatek auto nie będzie się tak nagrzewać na słońcu
Mysle ze wiekszy grad wytrzyma. Sniegu w zadnm razie, bo po pierwsz waga ja pociagnie na dach.
Najlepiej ja zamontować na linkach z karabińczykami np:
http://www.kastal.com.pl/nierdzewne-karabinczyki.php
a łądne linki w leroyu, tam gdzie siatka.
Sam się zacząłem zastanawiać, montaż w zasadzie nie jest nawet montażem, takie to proste. Byle wysoko, żeby się nie nadziać na linkę szyją podczas koszenia trawy.
A na dodatek auto nie będzie się tak nagrzewać na słońcu
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
a ja juz myslałem,że sa łowcy burz wśród nas 

kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
- hemi112
- 5 gwiazdek
bo my gotowi przy prawie każdej burzy 

- hemi112
- 5 gwiazdek
z drugiej strony domek tez "obstawiony" 

Dawno temu (ludzie tak długo nie żyją ) chodziłem do technikum z bliźniakami co matke im zabił piorun . Mieli wtedy po pół roku i leżeli po obu stronach matki na łóżku . To była ich opowieść .
Kilkanaście lat temu syn jednego z nich zginął od pioruna podczas spędzania krów z pastwiska
Kilkanaście lat temu syn jednego z nich zginął od pioruna podczas spędzania krów z pastwiska