Korki i moja nieustanna frustracja
Re: Korki i moja nieustanna frustracja
I kolejny genialny pomysł na korki, oprócz przejść naziemnych przy centralnym zwężenie al. Jana Pawła.
Co dowodzi, iż jak się powoła niepotrzebnego nikomu urzędasa to on będzie później robił wszystko, aby udowodnić przydatność utrzymywania jego etatu
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,tit ... omosc.html?
Co dowodzi, iż jak się powoła niepotrzebnego nikomu urzędasa to on będzie później robił wszystko, aby udowodnić przydatność utrzymywania jego etatu

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,tit ... omosc.html?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
wyobrażam sobie symetryczny wpis entuzjastyczny z forum rowerowego 

Autora pomysłu należałoby zaprosić choćby na skrzyżowanie Prymasa Tysiąclecia z Kasprzaka do obserwacji korka powstającego w alei na skutek blokowania prawoskrętu przez (do wyboru) pieszych/rowerzystów przekraczających Kasprzaka lub samochody jadące Kasprzaka do centrum. Wiem, i tak by nie zrozumiał.inquiz pisze:oprócz przejść naziemnych
poczytaj komentarze pod linkiem, wystarczy ...Konto usunięte pisze:wyobrażam sobie symetryczny wpis entuzjastyczny z forum rowerowego
Farewell, all joys! O Death, come close mine eyes!
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
startuję w nocy z niedzieli na poniedziałek ok 2.00 z Wrocławia (A4) do Sopotu
znacie jakieś przyjazne ścieżki coby gdzieś nie zostać na dłużej przy porannym szczycie w poniedziałek rano
zwycięzca dostanie muszelki z plaży albo zdjęcie jak fiordy jedzą z ręki
znacie jakieś przyjazne ścieżki coby gdzieś nie zostać na dłużej przy porannym szczycie w poniedziałek rano

zwycięzca dostanie muszelki z plaży albo zdjęcie jak fiordy jedzą z ręki

zino, wyjedź godzinę wcześniej albo jedź dynamicznie. jak będziesz zjeżdżać z obwodnicy 3miasta do 7 rano to luźno powinno być.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
FUX, z Wrocławia to tylko chyba przez Łódź.Pytanie tylko o której będzie w Łodzi? Powiedzmy 3 godziny później, czyli o 5 rano, to nie ma problemu.
Zino, ja tydzień temu jechałem z Wrocławia. Przez Łódź do autostrady i Łódź była średnia, ale to była niedziela wieczór. A o 5 rano to będzie luz. Potem wjeżdżasz na autostradę do Gdańska i spokój... tylko nie wiem, czy tam są stacje benzynowe, więc w Łodzi se nabierz.
Zino, ja tydzień temu jechałem z Wrocławia. Przez Łódź do autostrady i Łódź była średnia, ale to była niedziela wieczór. A o 5 rano to będzie luz. Potem wjeżdżasz na autostradę do Gdańska i spokój... tylko nie wiem, czy tam są stacje benzynowe, więc w Łodzi se nabierz.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- zgrocca
- 3 gwiazdki
- Auto: forester black, wolny ssak
- Polubił: 25 razy
- Polubione posty: 8 razy
http://rowery.rzeszow.pl/Konto usunięte pisze:wyobrażam sobie symetryczny wpis entuzjastyczny z forum rowerowego
w rzeszowie rowerzyści są ....poważni aż za bardzo czasem
i walczą o swoje
jak dla mnie .. troche za duża extrema ideowa
a wpisy ... maja swoje forum
Pracy szukam praca mnie szuka
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Arno, są stacje na A1 między Łodzią a 3city. Chyba 2 OIDP.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubione posty: 0
FUX, chyba S8 do Łodzi do A1 i do góry
Arno, na baku robię 1100km
dzięki Panowie
Arno, na baku robię 1100km

dzięki Panowie
- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubione posty: 13 razy
W trasie CB bardzo przydatne :) Jak ktoś wydzwoni to warto wiedzieć co i jak,gdzie zjechać ;)
Choć miałem tez inna akcję , na CB gadali że gośc Meganka leci na łeb na szyję ,bardzo agresywnie i bardzo szybko i w końcu przytulił drzewo, na CB zapytałem w którym miejscu ,i sie okazało,że zmierzał w mym kierunku ,a wypadek miał miejsce ok.3km od mego połozenia,rzuciałem hasło,że jestem ratownikiem medycznym i jak ktoś mnie widzi to żeby umozliwił przejazd.Byłem pierwszy na miejscu zdarzenia ,ale nie było nic do roboty

Choć miałem tez inna akcję , na CB gadali że gośc Meganka leci na łeb na szyję ,bardzo agresywnie i bardzo szybko i w końcu przytulił drzewo, na CB zapytałem w którym miejscu ,i sie okazało,że zmierzał w mym kierunku ,a wypadek miał miejsce ok.3km od mego połozenia,rzuciałem hasło,że jestem ratownikiem medycznym i jak ktoś mnie widzi to żeby umozliwił przejazd.Byłem pierwszy na miejscu zdarzenia ,ale nie było nic do roboty

kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
- zgrocca
- 3 gwiazdki
- Auto: forester black, wolny ssak
- Polubił: 25 razy
- Polubione posty: 8 razy
hoooooooooooooooly ....
nie zazdroszczę roboty
nie zazdroszczę roboty
Pracy szukam praca mnie szuka
No to uwaga: Miasto Stołeczne planuje zrobić z Marszałkowskiej coś na kształt Świętokrzyskiej.
Już się ładnie wszystko pokorkuje.
Ale oto dziś taka wiadomość
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... xLokWawImg
To dopiero się wszystko zesra. Gratulacje.
Ale oto dziś taka wiadomość
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... xLokWawImg
To dopiero się wszystko zesra. Gratulacje.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Dość rządów PiSu w Warszawie!!!Arno pisze: Miasto Stołeczne planuje zrobić z Marszałkowskiej coś na kształt Świętokrzyskiej.

WiS, niestety jak się domyśłasz, takie pomysły nie biorą się z wysokich szczebli ale z niskich. Weszli do gmin jacyś ekolodzy, są tam IONŻYNIEROWIE drogowi z dawnych lat... jakaś negatywna selekcja. I wszystko podporządkowują EKO! I są antymordercy drogowi.
CHYBA TRZEBA ZEBRAĆ KIEROWCÓW, zrobić marsz, prostesty! Bo się masę ludzi traktuje jak chujów i tyle, liczą się jakieś małe grupki.
Wisłostradę zakorkować, żeby się bawić MOGLI???
Zrobić tunel szeroki, łagodny... A nie zabliokować miasto... Bałwany do szóstej potęgi. Jedyny przejazd przez miasto PD-PN
A jak już się zakorkuje, to powiedzą WINA KIEROWCÓW
CHYBA TRZEBA ZEBRAĆ KIEROWCÓW, zrobić marsz, prostesty! Bo się masę ludzi traktuje jak chujów i tyle, liczą się jakieś małe grupki.
Wisłostradę zakorkować, żeby się bawić MOGLI???
Zrobić tunel szeroki, łagodny... A nie zabliokować miasto... Bałwany do szóstej potęgi. Jedyny przejazd przez miasto PD-PN
A jak już się zakorkuje, to powiedzą WINA KIEROWCÓW
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Niestety ci "ekolodzy" zapominają, że poniżej pewnej prędkości samochody palą więcej, co jest nieekologiczne. Nieekologiczne są też zresztą progi zwalniające, o korkach nie wspominając. Ciekawe, czy jakiś decydent weźmie to w końcu pod uwagęArno pisze: WiS, niestety jak się domyśłasz, takie pomysły nie biorą się z wysokich szczebli ale z niskich. Weszli do gmin jacyś ekolodzy, są tam IONŻYNIEROWIE drogowi z dawnych lat... jakaś negatywna selekcja. I wszystko podporządkowują EKO! I są antymordercy drogowi.

Właśnie wróciłam z Amsterdamu z kolejnym odkryciem cywilizacyjnym. Otóż progi zwalniające mogą być zrobione tak, żeby przez nie przejeżdżać z prędkością ok 50kmh, a nie od razu zwalniać do zera.So What! pisze:Nieekologiczne są też zresztą progi zwalniające, o korkach nie wspominając. Ciekawe, czy jakiś decydent weźmie to w końcu pod uwagę
Znany jest mi przykład z miejscowości Łazy pod Warszawą, gdzie po drodze lokalnej auta jeżdżą z prędkością zdecydowanie za grubą, mieszkańcy wielokrotnie apelowali o progi zwalniające i stale dostawali odmowę, bo to droga gminna i nie można wprowadzić takich ograniczeń. A tu proszę, w Holandii można nawet na krajowych drogach. I wtedy nawet nie trzeba fotoradarów które udają, że dbają o bezpieczeństwo (budżetu).

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
barbie,
PS. I moznaby wtedy stawiać znaki ograniczenia z tabliczką: "nie dotyczy Foresterów"

PS. I moznaby wtedy stawiać znaki ograniczenia z tabliczką: "nie dotyczy Foresterów"

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
To jest kwestia kąta i długości płaszczyzny wzniosu od jezdni, długości tego garbu i zjazdu z niego.
U mnie na wsi na jednej drodze osiedlowej tak zrobili i bez bólu te 40 przemknę.
Te gumowe czy asfaltowe to porażka. Prawie do zera km/h
Najlepszy jest ten asfaltowy. Ilość oleju przed, za jak w warsztacie zmiany oleju.
Teraz juz się nauczyli...
Krechy od przeoranego asfaltu zawieszeniem widoczne nadal.
U mnie na wsi na jednej drodze osiedlowej tak zrobili i bez bólu te 40 przemknę.
Te gumowe czy asfaltowe to porażka. Prawie do zera km/h
Najlepszy jest ten asfaltowy. Ilość oleju przed, za jak w warsztacie zmiany oleju.
Teraz juz się nauczyli...

Krechy od przeoranego asfaltu zawieszeniem widoczne nadal.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Bo progi mogą być zwalniające, albo podrzutowe. U nas wszędzie dominują te drugie...