No właśnie. Widziałem jakiś niemiecki reportaż i normalnie się płaci.Konto usunięte pisze: Jak to darmowe?
Auto dla dziada
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Auto dla dziada
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Jak masz Teslę, to chyba rzeczywiście jest za darmo...
http://www.mytesla.com.pl/supercharger/
http://www.mytesla.com.pl/supercharger/
Arno, w środę jestem w Warszawie, to Ci ręcznie wyjaśnię.
Żartuję.
Ja sie na nic nie upieram. Uważam, że w PL najlepiej jest pierd...ć i nic nie robić, a nade wszystko, nie podejmować decyzji. Taki lajf.
Mnie powiewa, czy atom, wiatrak, PV.
Wqqooowia fakt, że znowu wszyscy mamy dosypać do kopalni kolejny miliard, a najlepiej dwa-pięć, aby kopidołom żyło się lepiej.
Pytam-kto Tobie ostatnio dołożył za to, że mieszkasz, oddychasz, jesz, bzykasz, etc. jedizesz na narty?
No nikt!

Żartuję.
Ja sie na nic nie upieram. Uważam, że w PL najlepiej jest pierd...ć i nic nie robić, a nade wszystko, nie podejmować decyzji. Taki lajf.
Wqqooowia fakt, że znowu wszyscy mamy dosypać do kopalni kolejny miliard, a najlepiej dwa-pięć, aby kopidołom żyło się lepiej.
Pytam-kto Tobie ostatnio dołożył za to, że mieszkasz, oddychasz, jesz, bzykasz, etc. jedizesz na narty?
No nikt!
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
alek488 pisze:Jeśli chodzi o ładowanie to na zachodzie jest super. Stacji jest bardzo dużo. Ładowanie oczywiste wszędzie jest darmowe i trwa max 40 minut. U nas niestety jest tragedia. Punkty do ładowania są ale ładowanie z 230 volt co w tesla w ciągu godziny daje około 12 km do przejechania. Jadąc z Warszawy do Genewy w Poznaniu stałem ok. 6 godzin podpięty pod ładowanie aby można było dojechać do najbliższego Superchargera e Niemczech. Później nawigacja prowadzi od stacji do stacji. W Tesli rzeczywiście nie ma koła zapasowego. Nie ma nic oprócz apteczki. Ogólnie auta bezproblemowe. Koszty praktycznie zerowe. Wnętrze jak dla mnie trochę ubogie ale jazda ok.Arno pisze:W Niemczech nnie jest źle. Niektore przy autostradach mają 6 ładowarek... Ale stawać co 300/400 km na dwie godziny???? ojć.FUX pisze:Lipa po całości.
https://www.tesla.com/de_AT/findus?redi ... %20charger,
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
@alek488, który masz model? Jaki napęd? Jaki jest rzeczywisty zasięg w porównaniu z tym co podają na stronie Tesli? Jeździłeś już zimą, czy zasięg zmniejsza się diametralnie? Napisz, proszę, trochę więcej o użytkowaniu Tesli.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Jeżeli nawet się nie płaci po załadowaniu, nie oznacza to że prąd jest za darmo. Sprawdziłem na rachunkach.Godlik pisze: Jak masz Teslę, to chyba rzeczywiście jest za darmo...

A jak w 2030 będzie bardzo dużo Tesli to też będzie "za darmo"? Coś mi się wydaje, że nie dość, że będzie bardzo drogo to i na kartki jeżeli nie dobudują trochę elektrowni.
Ja osobiście nie mam żadnego. Niestety. Ale na mam 2 sluzbowe Tesle. Obie model S. Jedna 85D a druga P85D. Pierwsza jest w wersji 7 osobowej-2 foteliki w bagażniku. Druga 5 osobowa. W pierwszej zasięg teoretycznie wynosi 550 km- tyle pokazuje komputer po naładowaniu. Jeśli chodzi o zużycie energii to nigdy nie udało mi się tego osiągnąć. Wszystko zależy od tego jak kto jeździ. Tak jak w każdym aucie. Każde koło napędzane jest swoim silnikiem. W pierwszej przyspieszenie od 0 do 100 wynosi 3,2 sekundy. W drugiej 2,8. Zimą prowadzenie bardzo dobre we wszystkich warunkach.piotruś pisze:alek488 pisze:Jeśli chodzi o ładowanie to na zachodzie jest super. Stacji jest bardzo dużo. Ładowanie oczywiste wszędzie jest darmowe i trwa max 40 minut. U nas niestety jest tragedia. Punkty do ładowania są ale ładowanie z 230 volt co w tesla w ciągu godziny daje około 12 km do przejechania. Jadąc z Warszawy do Genewy w Poznaniu stałem ok. 6 godzin podpięty pod ładowanie aby można było dojechać do najbliższego Superchargera e Niemczech. Później nawigacja prowadzi od stacji do stacji. W Tesli rzeczywiście nie ma koła zapasowego. Nie ma nic oprócz apteczki. Ogólnie auta bezproblemowe. Koszty praktycznie zerowe. Wnętrze jak dla mnie trochę ubogie ale jazda ok.Arno pisze: W Niemczech nnie jest źle. Niektore przy autostradach mają 6 ładowarek... Ale stawać co 300/400 km na dwie godziny???? ojć.
@alek488, który masz model? Jaki napęd? Jaki jest rzeczywisty zasięg w porównaniu z tym co podają na stronie Tesli? Jeździłeś już zimą, czy zasięg zmniejsza się diametralnie? Napisz, proszę, trochę więcej o użytkowaniu Tesli.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Ten co przyjechał Teslą i ją ładuje, nie płaci. Więc za darmoAlan, Alan, Alan! pisze: Jeżeli nawet się nie płaci po załadowaniu, nie oznacza to że prąd jest za darmo. Sprawdziłem na rachunkach.

Oczywiście, że nie. Ale na razie trzeba jakoś rozkręcić ten biznes.Alan, Alan, Alan! pisze: A jak w 2030 będzie bardzo dużo Tesli to też będzie "za darmo"? Coś mi się wydaje, że nie dość, że będzie bardzo drogo to i na kartki jeżeli nie dobudują trochę elektrowni.
2.8 sek do 100?
Musi być fajnie gdy jezdnia jest sliska...
a za sterami siedzi tetryk albo adhd.
Nic dziwnego, że intensywnie pracują na nową wersją oprogramowania auta autonomicznego.
Musi być fajnie gdy jezdnia jest sliska...
a za sterami siedzi tetryk albo adhd.
Nic dziwnego, że intensywnie pracują na nową wersją oprogramowania auta autonomicznego.
Ale ja nie zakładam, że ktoś mi ma coś dołożyć. wiem że z perspektywy władz i ich wyborców jestem złodziejem bo pracuję po 12 godzin dziennie.FUX pisze:Arno, w środę jestem w Warszawie, to Ci ręcznie wyjaśnię.
![]()
Żartuję.
No nikt!
A nie jestem w związku zawodowym, k†ory mógłby zablokować stolicę, więc nie mam co się burzyć.
NBie jestem za rozdawnictwem - ale liczą się tylko nastęĻne wybory. A jeśli nawet je przegrają to i tak nikt ich z nichzego nie rozliczy.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
A takie dwa pytanie dość głupie, ale jestem z małego miasteczka.alek488 pisze:[ Tak jak w każdym aucie. Każde koło napędzane jest swoim silnikiem. W pierwszej przyspieszenie od 0 do 100 wynosi 3,2 sekundy. W drugiej 2,8. Zimą prowadzenie bardzo dobre we wszystkich warunkach.
1. Przy kupnie Tesli ile państwo dopieprza opłat?
2. Jak tam z serwisem? Czy trzeba helikopterem do Berlina wysyłać?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Tesla jest w Polsce zupełnie bezsensownym samochodem, ze względu na brak serwisu, brak możliwości szybkiego ładowania na dłuższych trasach i na absurdalnie wysokie ceny.
Ale widzę sensowność tańszych (i bardziej praktycznych) elektrycznych aut innych marek, do ruchu miejskiego. Oferta w tym zakresie jest już całkiem spora.
Ale widzę sensowność tańszych (i bardziej praktycznych) elektrycznych aut innych marek, do ruchu miejskiego. Oferta w tym zakresie jest już całkiem spora.
Jak do tej pory nic się z autami nie dzieje. Jeśli chodzi o elektronikę robione są aktualizacje online. Każda oczywiście ma internet. Raz dosłownie tylko jedną musiałem zresetować ręcznie - nawigacja zawiesiła się po prostu. Mechanicznie nic się nie dzieje. Najbliższy serwis jest w Berlinie. Gdyby była potrzeba dojechać można zabierając z sobą kabel i przejściówki. Ladowalem się w ten sposób w Łodzi na Politechnice. Jest podobno w Warszawie jakiś warsztat który robi naprawy mechaniczne Tesli.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czy Tesla jest autem bezsensownym to bym dyskutował. Jeśli chodzi o brak szybkiego ładowania w punktach ogólnodostępnych to problem ten dotyczy wszystkich aut elektrycznych. W zeszłym roku miały już powstać Superchargery przy głównych trasach przy stacjach Orlenu ale jak ogłosiła Tesla powstały opóźnienia ze względów politycznych. Ładowanie w garażu z gniazdka siłowego trwa około 5 godzin. Konkurencja oczywiście jest i zaczyna coś działać i bardzo dobrze. Frajda z jazdy jest zwłaszcza dla kogoś kto jedzie pierwszy raz ale mi jednak brakuje zapachu spalin i głosu silnika. Świat powoli schodzi na psyЛукашэнка pisze:Tesla jest w Polsce zupełnie bezsensownym samochodem, ze względu na brak serwisu, brak możliwości szybkiego ładowania na dłuższych trasach i na absurdalnie wysokie ceny.

Ups.
Ktoś edycje wyłączył.
Muszę kolejny post wstawić z dziadowskimi autami.
Bawara nice.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=RFLIQrC ... gest-vrecs
Ktoś edycje wyłączył.
Muszę kolejny post wstawić z dziadowskimi autami.
Bawara nice.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=RFLIQrC ... gest-vrecs
rrosiu coś dla Ciebie 
Chińczyki z podróbką prosiaka wychodzą na rynek... nawet ładne to

Chińczyki z podróbką prosiaka wychodzą na rynek... nawet ładne to

więcej zdjęćOpracowaniem nowego pojazdu zajmowali się głównie inżynierowie z - należącego do Geely - Volvo. Lynk&Co 01 powstał w oparciu o szwedzką platformę, która posłuży również do budowy nowej generacji Volvo V40.
Czytaj więcej na http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... gn=firefox
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
ponoć na Ukrainie to film instruktażowy jak testować używane auto
Link: https://www.youtube.com/watch?v=hL_4YP6ga78

Link: https://www.youtube.com/watch?v=hL_4YP6ga78
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Link: https://www.youtube.com/watch?v=iyXSJAI ... .be&t=3m1s
Tesla ma wadę.Pożera opony. 25 kkm emeryckiej jazdy.
50 szt. w PL.
to tylko pięćdziesiąta dziewiąta wada...FUX pisze:Tesla ma wadę.Pożera opony.
Zakup czy leasing Tesli to jak pisałem wcześniej byłby teraz kompletny nonsens.
Zresztą firma zdaje się to rozumieć, skoro nie uruchomiła u nas sprzedaży.
Ale kiedy się nad tym ostatnio zastanawiałem, to doszedłem do wniosku, że sens miałaby hybryda.
I gdybym miał w najbliższym czasie wybierać znowu jakieś auto do pracy, to myślę, że szukałbym właśnie wśród benzynowych hybryd.
- Godlik
- 6 gwiazdek
Pamiętacie BMW i "The Hire"...?
Link: https://www.youtube.com/watch?v=jzUFCQ-P1Zg
Tak się powinno reklamować samochody.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=jzUFCQ-P1Zg
Tak się powinno reklamować samochody.
Wad na pewno trochę jest. Jak dla mnie to wnętrze jest zrobione bez głowy. Jeśli jest to limuzyna to zastanawiam się dlaczego kanapa z tyłu jest bez podlokietnika. Brak jest też z tyłu uchwytów na napoje, gniazda zapalniczki lub wejścia USB. Z tyłu foteli lub na boczkach drzwi nie ma żadnych kieszonek. Golec całkowity. Jedno na co nie można narzekać to dużo miejsca wewnątrz. Co do zakupu to cena na pewno nie zachęca do zakupu. Dodatkowo brak serwisu w Polsce oraz brak obiecanych Superchargerów. Na ulicach widać już coraz więcej elektryków i myślę że konkurencja zmusi do zmiany cen. Wykrakalem że nic się nie dzieje w sprawach mechanicznych. Dziś rano okazało się że klamka w drzwiach kierowcy nie chowa się i już szykuje się wyjazd do Berlina. Z taką głupotą [ANGRY FACE]Лукашэнка pisze:to tylko pięćdziesiąta dziewiąta wada...FUX pisze:Tesla ma wadę.Pożera opony.
Zakup czy leasing Tesli to jak pisałem wcześniej byłby teraz kompletny nonsens.
Zresztą firma zdaje się to rozumieć, skoro nie uruchomiła u nas sprzedaży.
Ale kiedy się nad tym ostatnio zastanawiałem, to doszedłem do wniosku, że sens miałaby hybryda.
I gdybym miał w najbliższym czasie wybierać znowu jakieś auto do pracy, to myślę, że szukałbym właśnie wśród benzynowych hybryd.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Korzystanie z gniazda zapalniczki skraca zasięg samochodu.alek488 pisze: Brak jest też z tyłu uchwytów na napoje, gniazda zapalniczki lub wejścia USB.